3 برنامه دولت برای ساماندهی بازار مرغ
محمد قربانی، معاون برنامهریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی درباره این برنامه گفت: عوارض صادرات را صفر کردهایم تا صادرات راحتتر انجام شود و همچنین به دنبال حذف تعهد ارزی هستیم.
وی افزود: بر اساس طرح جمعآوری مرغ مازاد با همکاری اتحادیه تولیدکنندگان و پرداخت تسهیلات ۱۰ درصدی از سوی بانک کشاورزی، بخشی از مرغ مازاد در بازار جمعآوری خواهد شد.
قربانی تصریح کرد: در اجرای این طرح و در گام اول، ۳۰۰ میلیارد تومان به اتحادیه پرداخت میشود تا در استانهایی که تولید و مازاد مرغ بیشتری دارند از جمله استانهای مازندران، گیلان، فارس و خراسان شمالی برای خرید اقدام کنند که این میزان تسهیلات برای خرید بیش از ۵ هزار تن مرغ مازاد کفایت میکند و در صورت نیاز در گام دوم نیز همین میزان تسهیلات تزریق میشود تا زمانی که قیمت در بازار در وضعیت تعادل قرار گیرد.
تولیدکنندگان قیمت فعلی مرغ را بسیار کم میدانند که از نظر آنها کفاف هزینههای تولید را نمیکند و ضرر میکنند.
محمد یوسفی، رئیس انجمن پرورشدهندگان مرغ گوشتی با اشاره به قیمت فعلی مرغ در بازار، این رقم را برای تأمین هزینههای تولید ناکافی دانست و گفت: در حال حاضر قیمت هر کیلوگرم مرغ زنده ۳۰ تا ۴۰ هزار تومان و مرغ گرم ۴۷ تا ۶۰ هزار تومان است و این در حالی است که این مرغها، با جوجه یکروزه ۱۵ هزار تومانی تولید شدهاند.
وی افزود: قیمت بالای جوجه یکروزه در ابتدای فصل جوجهریزی باعث شده که نرخ فروش فعلی متناسب با هزینهها نباشد.
رئیس انجمن پرورشدهندگان مرغ گوشتی میزان فعلی عرضه مرغ به بازار را ۵ تا ۶ هزار تن خواند و گفت: ماهانه حدود ۱۰۰۰ تا ۱۵۰۰ تن مرغ مازاد بر مصرف تولید میشود.
یوسفی ابراز امیدواری کرد که معاونت امور دام شرکت پشتیبانی با اتخاذ تمهیدات مناسب از ضرر و زیان مرغداران بکاهد.
به گزارش فارس، تولید مرغ در کشور سالانه بیش از 2.5 میلیون تن و بیش از نیاز کشور است و لازم است در برخی زمانها صادرات شود و یا مرغ مازاد توسط شرکت پشتیبانی امور دام کشور جمعآوری و در زمان نیاز به بازار تزریق شود.
خرید توسط شرکت پشتیبانی امور دام در هفتههای گذشته انجام میشد اما دولت قصد دارد این اقدام سریعتر شده و صادرات هم به آن اضافه شود. تداوم تولید میتواند ضامن ثبات قیمت در ماههای آتی باشد.
در حالی که نرخ مصوب مرغ کیلویی 63 هزار تومان است به کمتر از 50 هزار تومان فروخته میشد.
بنابراین دولت با سه اقدام، صادرات، جمعآوری مرغ مازاد توسط شرکت پشتیبانی امور دام کشور و پرداخت تسهیلات 10 درصدی برای مشارکت دادن اتحادیهها در جمعآوری مرغ مازاد، قصد ساماندهی بازار مرغ را دارد.