نظر کارشناسان درباره پیشنهاد اخراج انگلیس از مذاکرات
در پی توهین نخستوزیر انگلیس به ایران در سخنرانی مجمع عمومی سازمان ملل و پیشنهاد مدیر مسئول کیهان مبنی بر اخراج انگلیس از مذاکرات، کارشناسان از این پیشنهاد استقبال کردند.
به گزارش تابش کوثر، سیدحسین نقویحسینی سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در این رابطه گفت : تاریخ کشور ما شاهد خیانتها و جنایتها و دخالتهای این دولت و این استعمار پیر بوده است که در همین فتنه ۸۸ همه شاهد بودند و اسناد و مدارکش هم موجود است که فعالترین سفارت خارجی در فتنه ۸۸ سفارت انگلیس بود، بنابراین با این دولت و با این نحوه اظهارنظر باید برخورد جدی شود.
وی ادامه داد: باید نشان بدهیم که ما در مقابل این نوع اظهارات غیرمسئولانه میایستیم و برنمیتابیم که هر کسی بخواهد به هر نحوی در مورد کشور ما صحبت کند لذا این پیشنهاد خوبی است که کمیسیون امنیت ملی مجلس برای برخورد با این موضوع انتظار دارد که وزارت خارجه و دستگاه دیپلماسی پاسخی در شأن کامرون و اظهاراتش، انجام بدهد و برخورد لازم با او داشته باشد.
پرویز سروری کارشناس مسائل بینالملل نیز با استقبال از پیشنهاد کیهان اظهار داشت : ما از روابط با انگلیس بیش از اینکه سود ببریم ضرر میکنیم و به همین دلیل باید برخوردهایی شود تا انگلیس از موضع تکبر خارج شود و اگر این اقدام صورت نگیرد، ما شاهد رفتارهای توهینآمیز بیشتری از افراد خبیث در رأس قدرت انگلیس هستیم.
وی ادامه داد: جمهوری اسلامی باید واکنش متناسب با این رفتار بسیار زشت، از خودش نشان دهد که یکی از راهکارهایی که میشود روی آن استناد کرد همین پیشنهاد خروج انگلیس از ۱+۵ است مگر اینکه این توهینهای بزرگی که علیه ایران انجام داده جبران کند.
اسماعیل کوثری عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس نیز با بیان اینکه به نظرم پیشنهاد بجا و خیلی خوبی است گفت: انگلیس آن جایگاه قبلیش را کاملا از دست داده و مورد نفرت کشورها مخصوصا ملت ایران است حالا بیاید اینچنین در رابطه با ایران و ملت ایران قضاوت کند، باید بسیار محکم با آنها برخورد شود تا ادب شوند و دیگر به خودشان اجازه ندهند که از این حرفها بزنند.
سعدالله زارعی کارشناس مسائل بینالملل نیز درباره این پیشنهاد اظهار کرد: عزت ملی اقتضا میکند که در برابر توهینهایی که نخستوزیر انگلیس علیه ملت ایران کرده واکنش متناسبی اتخاذ کنیم که به نظرم مجلس شورای اسلامی باید به این ماجرا ورود کند و با یک مصوبه قاطع سلسله اقداماتی را برای دولت جمهوری اسلامی در خصوص مسئله انگلستان وضع کند که به نظر کمترین واکنشها در واقع اجتناب از حضور در مذاکراتی است که انگلیس به عنوان یک طرف ماجرا حضور دارد.
حسن غفوریفرد نماینده سابق مجلس شورای اسلامی نیز با بیان اینکه با پیشنهاد آقای شریعتمداری موافق هستم گفت: کسانی که خودشان بیشترین بمب هستهای دارند صلاحیت این را ندارند که درباره محدودیت هستهای صحبت کنند و من فکر میکنم اگر ایران هم بخواهد مذاکره کند باید با شورای امنیت و سازمان ملل که یک سازمان رسمی است مذاکره کند نه با پنج گروه، زیرا اینها که نماینده تمام دنیا نیستند و سازمان ملل یک سازمان رسمی است و باید با آنها مذاکره کرد و به نظرم حداقل کاری که باید کرد یک پاسخ قاطع به انگلستان داد و تا موقعی که رسما عذر خواهی نکردند در مذاکرات شرکت نکنیم.