kayhan.ir

کد خبر: ۲۵۵۵۴۶
تاریخ انتشار : ۲۰ آذر ۱۴۰۱ - ۲۱:۳۴
گزارش خبری کیهان

صنعت و اقتصاد آلمان بزرگ‌ترین قربانی جنگ تحریمی علیه روسیه

 
 
 
 
سرویس خارجی-
آلمان، صنعتی‌ترین کشور عضو اتحادیه اروپا را برخی به عنوان بزرگ‌ترین قربانی جنگ اقتصادی غرب با روسیه در طول جنگ اوکراین می‌دانند و به گفته «جورج گالوی» نماینده سابق پارلمان انگلیس این کشور در حال از دست دادن کارخانه‌هایش است و مردم آن نیز برای گرم کردن خانه‌هایشان مجبور به قطع درختان و سوزاندن آنها شده‌اند.
291روز (9 ماه و 18 روز) از جنگ اوکراین می‌گذرد. جنگی که تاکنون ده‌ها هزار کشته، میلیون‌ها آواره بر جای گذاشته و اوکراین را به کشوری کلنگی و تجزیه شده تبدیل کرده است. اوکراینی‌ها می‌گویند باز‌سازی کشورشان به چیزی بیش از 700 میلیارد دلار نیاز دارد. جدای از اوکراین کشورهای اروپایی درگیر این جنگ نیز صدمات جدی در حوزه‌های اقتصادی، سیاسی و امنیتی متحمل شده‌اند. بحران انرژی، افزایش شدید تورم و رکوردزنی چندباره آن که در چند دهه گذشته، بی‌سابقه بوده است، رکود اقتصادی، اخراج کارمندان و کارگران، ورشکستگی هزاران شرکت، قدرت‌گیری دوباره راست‌های افراطی، تشدید وابستگی امنیتی به آمریکا، بروز اختلاف و چنددستگی سیاسی بر سر ادامه تحریم‌ها و نوع مواجهه با روسیه، اعتصاب و اعتراضات روزانه و... تنها بخشی از تبعات این جنگ است که اروپا تاکنون متحمل شده است. پیش‌بینی کارشناسان این است که سال آینده میلادی نیز بحران‌گریبان اروپا را رها نخواهد کرد. 
در اروپا به نظر می‌رسد آلمان به عنوان بزرگ‌ترین اقتصاد منطقه یورو بیشترین ضرر را از جنگ اوکراین متحمل شده است. «جورج گالوی» نماینده سابق پارلمان انگلیس در یک مصاحبه تلویزیونی با شبکه تلویزیونی المیادین در این باره می‌گوید: «صنعت و اقتصاد آلمان قربانی اصلی تحریم‌های غرب علیه روسیه است.» به گفته وی «آلمان در حال از دست دادن کارخانه‌هایش است و مردم آلمان برای گرم کردن خانه‌هایشان مجبور به قطع درختان و سوزاندن آنها هستند.»
طی 10 ماه گذشته هزاران شرکت، فروشگاه و کارخانه آلمانی به خاطر افزایش تورم و قیمت حامل‌های انرژی تعطیل شده طوری که دولت آلمان برای مقابله با وضعیت کنونی و نجات اقتصاد بحران زده اش بیش از 200 میلیارد یورو اختصاص داده است. نتایج یک بررسی نشان می‌دهد که تعداد شرکت‌های ورشکسته آلمان در ماه نوامبر(آبان) نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش چشمگیری داشته و همچنین به بالاترین میزان در سال جاری میلادی افزایش یافته است.
به گزارش تسنیم به نقل از روزنامه «هامبورگر ابند بلات»
تنها در ماه نوامبر(آبان) 808 فقره ورشکستگی برای شرکت‌های آلمانی ثبت شده است. این در حالی است که در ماه اکتبر(مهر) تنها 722 مورد ورشکستگی وجود داشت. تعداد ورشکستگی‌ها در نوامبر نیز 23 درصد بالاتر از ماه مشابه در سال گذشته است. چندی پیش «مارسل فراتزشر»، رئیس‌مؤسسه تحقیقات اقتصادی آلمان نیز تصویری تاریک برای چشم‌انداز شرکت‌های آلمان ترسیم کرد و گفت فقط صنایع انرژی بر را در معرض خطر نمی‌بیند. نظرسنجی‌ها نیز نشان می‌دهد اکثریت قریب به اتفاق 87 درصدی شهروندان آلمانی احساس می‌کنند به‌ویژه تحت فشار قیمت‌های بالاتر برق، گاز یا نفت گرمایشی قرار دارند. 78 درصد شهروندان هم از قیمت‌های بالاتر برای خواروبارهای روزمره رنج می‌برند. جدای از شرکت‌ها طی هفته‌های اخیر گزارش‌های زیادی نیز از تعطیلی بیمارستان‌ها و کلنیک‌های پزشکی به دلیل ناتوانی در پرداخت قبوض برق و گاز خود منتشر شده است. نتایج تحقیق انجام شده توسط مؤسسه تحقیقاتی «داچلند ترندز» نیز نشان می‌دهد که با توجه به افزایش تورم و پیش‌بینی رکود اقتصادی، تقریباً ۴۲ درصد آلمانی‌ها معتقدند درآمدهایشان سال آینده کاهش خواهد یافت. در میان شهروندان شرق آلمان، این نگرانی بیشتر است و ۴۹ درصد مردم نگران کاهش درآمد خود در سال جدید میلادی هستند
صدور مجوز حمله به روسیه
خبر دیگر از جنگ اوکراین این که برخی رسانه‌ها می‌گویند نشانه‌هایی از تصمیم آمریکا برای تشدید جنگ اوکراین و ریختن بنزین بیشتر بر روی این آتش دیده می‌شود. روزنامه تایمز در گزارشی اعلام کرده واشنگتن به اوکراین اجازه داده تا برخی اهداف در عمق خاک روسیه را مورد حملات دوربرد قرار دهد. بر اساس این گزارش به نظر می‌رسد اخیراً پنتاگون موضع خود را در مور حملات نظامی اوکراین به خاک روسیه تغییر داده است. به گفته یک منبع دفاعی آمریکایی اکنون دیگر واشنگتن به کیف نمی‌گوید «به خاک روسیه حمله نکن.» همزمان با گزارش تایمز شورای امنیت ملی و دفاع اوکراین نیز آمادگی خود را برای حمله به عمق خاک روسیه اعلام کرده است. به گزارش ایسنا، «الکسی دانیلوف» دبیر شورای امنیت ملی و دفاع اوکراین گفته کیف قادر به انجام هر کاری از جمله ادامه حمله به خاک روسیه در صورت حمله به اوکراین است: «ما قادر به انجام هر کاری خواهیم بود. بنابراین، اگر چیزی مربوط به منافع ما باشد، از کسی نخواهیم پرسید که کجا باید به دشمن ضربه بزنیم... زیرا دشمن خارج از مرزهای ما قرار دارد»
اودسا خاموش شد
 خبر دیگر این که رسانه‌ها خبر دادند که شهر «اودسا» در جنوب اوکراین در پی حمله پهپادی روسیه در خاموشی مطلق فرو رفته است. به گزارش فارس، تمام زیرساخت‌های شهر بندری اودسا در جنوب اوکراین پس از حملات پهپادی روسیه به تأسیسات انرژی قطع شده و بسیاری از مناطق اطراف نیز تحت تأثیر قرار گرفتند.«گنادی تروخانوف» شهردار اودسا در فیسبوک نوشت: «به دلیل مقیاس آسیب، برق تمام اودسا به جز زیرساخت‌های حیاتی برق قطع شده است»اودسا، بزرگ‌ترین شهر بندری اوکراین، قبل از تهاجم روسیه بیش از 1 میلیون نفر جمعیت داشت. حملات روسیه در ساعات اولیه روز شنبه به خطوط انتقال و تجهیزات مهم در منطقه اودسا صدمه زده است.
انگلیس غرق در اعتصاب
خبر دیگر این که روزنامه انگلیسی« تلگراف» در گزارش تازه‌ای از شروع اعتصاب سراسری و نافرمانی مدنی در این کشور نوشت:«انگلیس غرق در اعتصابات و افول اقتصادی است » به نوشته تلگراف از معلمان گرفته تا‌پرستاران، از آتش‌نشانها گرفته تا کارکنان پست و از کارکنان مرزی گرفته تا پزشکان عمومی و رانندگان آمبولانس، اعتصاب کرده‌اند، یا تهدید کردند که به‌زودی اعتصاب می‌کنند