kayhan.ir

کد خبر: ۲۵۴۶۲۱
تاریخ انتشار : ۰۷ آذر ۱۴۰۱ - ۱۹:۴۴
علی‌رغم کم‌آبی و وضعیت نامناسب ذخایر سدها

سخنگوی صنعت آب: جیره‌بندی نداریم

 
 
 
 
سخنگوی صنعت آب گفت: در نوار جنوبی کشور محدودیتی نداریم، اما در غرب کشور و فلات مرکزی، کشت پاییزه را منوط به بارندگی کرده‌ایم.
به گزارش تسنیم، فیروز قاسم‌زاده در جمع خبرنگاران اظهار داشت: از ابتدای سال آبی جاری تا روز یکشنبه ششم آذرماه، به طور متوسط 28 میلیمتر بارندگی داشته‌ایم که نسبت به متوسط بلندمدت (54 ساله) با 16 درصد کاهش در بارش‌ها مواجه‌ایم. وی افزود: با وجود کاهش بارش‌ها و حجم پایین ذخایر آبی سدهای مهم کشور، هیچ برنامه‌ای برای جیره‌بندی آب در ادامه پاییز نداریم و در هیچ نقطه‌ای از کشور، بابت جیره‌بندی آب شرب، نگرانی وجود ندارد. سخنگوی صنعت آب تصریح کرد: سدهای پنج‌گانه تهران در مجموع 16 درصد ذخیره‌ آبی دارند، اما امیدواریم در ادامه پاییز و در زمستان، با بارش‌های مناسبی که صورت می‌گیرد، نگرانی‌ها از کمبود منابع آب سطحی در تهران مرتفع شود؛ البته ما هم در این خصوص که اگر بارش‌ها طبق پیش‌بینی‌ها صورت نگیرد و وضع موجود تداوم یابد، نگرانیم. وی ادامه داد: در سال گذشته حدود پنج درصد از مشترکین در تهران بدمصرف بوده‌اند که اکنون چهار درصد شده‌اند که حجم قابل توجهی بوده یعنی ۱۰ درصد مصرف تهران و این مسئله برای ما از اهمیت بالایی برخوردار است؛ زیرا کاهش مصرف در شهر تهران و اهمیت آن ضرورت دارد.
پیش‌بینی رشد بارش‌ها در سه ماه آینده
قاسم‌زاده از پیش‌بینی جدید وقوع بارش‌ها در کشور در سه ‌ماه آینده خبر داد و گفت: بر اساس پیش‌بینی‌های جدید صورت گرفته که برمبنای رصد الگوهای هواشناسی بوده، در سه ماه آینده در مجموع بارش‌های کشور نرمال و در برخی مناطق مثل بخش‌های غربی کشور، بارش‌هایی بیش از نرمال را شاهد خواهیم بود. وی درخصوص وضعیت کشت پاییزه اظهار داشت: در نوار جنوبی کشور محدودیتی نداریم اما در غرب کشور و فلات مرکزی، کشت پاییزه را منوط به بارندگی کرده‌ایم؛ اگر بارش‌ها در ادامه پاییز مطلوب باشد و بتوانیم با اطمینان از شرایط تأمین پایدار آب شرب، آب را برای کشاورزی تخصیص دهیم، کشت پاییزه در استان‌های مرکزی صورت می‌گیرد، در غیراین صورت، باید کشت، به بهمن‌ماه موکول شود.
توضیحاتی درباره سد چمشیر
سخنگوی صنعت آب در پاسخ به سؤال مهر درباره انتقادات وارد شده به سد ‌چمشیر و خطر تکرار حادثه مشابه سد گتوند، بیان کرد: در تمام پروژه‌های توسعه‌ای که در سطح دنیا اتفاق می‌افتاد هر پروژه‌ای متشکل از مزایا و معایبی است، درمورد سد چمشیر هم فارغ از اینکه تبلیغات رسانه‌ای علیه آن وجود دارد ارزیابی‌های زیست محیطی در رابطه با آن اتخاذ شده به‌طوری‌که از زمان آغاز این عملیات هشت مرجع مختلف مطالعات مختلفی در رابطه با این طرح انجام دادند. وی ادامه داد: رودخانه زهره در ماه‌های پربارش سیلابی و در سایر ماه‌های سال دبی پایه در جریان است. ضمن آنکه شوری آب در ماه‌های کم‌بارش بدون هیچ سازه‌ای سه برابر می‌شود و با احداث این سد می‌توانیم آب‌های سیلابی را ذخیره کرده و به جای اینکه سیلاب‌ها یکباره خارج شوند این آب‌ها را ذخیره کنیم. به گفته سخنگوی صنعت آب مشابه این سد، سد کوثر است که آب دوونیم میلیون نفر را تأمین می‌کند. قاسم‌زاده همچنین با اشاره به اینکه «سد کمال‌خان افغانستان در شرایط مطلوبی قرار ندارد»، گفت: به‌لحاظ کاهش بارش‌ها، رها‌سازی نیز از سمت افغانستان صورت نگرفته و درحال حاضر ورودی از هیرمند به چاه‌نیمه‌ها نداریم؛ اما در حال رایزنی هستیم تا هرچه سریع‌تر بحث اصلاح سازه‌ای در سد کمال‌خان صورت بگیرد تا با وقوع بارش‌ها، رها‌سازی آب به سمت ایران، بدون مانع صورت بگیرد.