kayhan.ir

کد خبر: ۲۵۳۷۷۰
تاریخ انتشار : ۲۵ آبان ۱۴۰۱ - ۲۰:۴۵
رئیس ‌انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت مطرح کرد؛

پیش‌بینی بازار ۵ میلیارد یورویی برای سازندگان داخلی صنایع نفت

 
 
 
 
ثقفی گفت: پیش‌بینی می‌کنیم با امضای قراردادهای جدیدبرای ساخت پالایشگاه‌ در ونزوئلا، یک بازار ۵ میلیارد یورویی برای سازندگان داخلی فراهم شود.
به گزارش وزارت نفت، احسان ثقفی در نشستی اظهار کرد: مذاکراتی برای صدور خدمات فنی- مهندسی صنایع پالایشی به کشور ونزوئلا انجام شده است که در صورت تبدیل این تفاهم‌نامه‌ها به قرارداد برای احداث پالایشگاه‌های بزرگ و متوسط ازسوی ئی‌پی‌سی‌کاران ایرانی، بازاری ۵ میلیارد یورویی برای تأمین تجهیزات از سوی سازندگان داخل کشور فراهم خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه حدود ۵۰ تا ۶۰ درصد از رقم قراردادها متعلق به تأمین کالای پروژه است، تأکید کرد: تولید نفت کشور ونزوئلا با توجه به تحریم‌ها با کندی روبه‌روست و امیدواریم با کلید خوردن این پروژه‌ها ظرف ۶ ماه آینده، بازار کاری برای سازندگان در داخل کشور فراهم شود.
رئیس‌ هیئت‌مدیره انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت گفت: برای احداث یک پالایشگاه کوچک، حدود ۳۰۰ میلیون یورو سرمایه‌گذاری نیاز است که اگر حدود ۶۰ درصد آن را به تجهیزات اختصاص دهیم رقم بزرگی خواهد بود که البته این رقم در اجرای مگاپروژه‌ها، حدود ۱۰ برابر افزایش خواهد یافت.
ثقفی ابراز امیدواری کرد این تفاهم‌نامه‌ها به قرارداد منجر و سبب تقویت شریان‌های تولید و رونق صنایع نفت و دیگر صنایع وابسته شود.
وی تأکید کرد: همکاری‌های اخیر رویکرد بسیار مثبتی را در صنایع نفت فراهم کرده است که سبب پویایی صنایع نفت و بازار کار سازندگان تجهیزات صنعت نفت خواهد شد.
رئیس ‌هیئت‌مدیره انجمن سازندگان صنعت نفت همچنین از مذاکراتی درباره تأمین تجهیزات توسط سازندگان داخلی برای همکاری‌های مشترک نفتی با کشورهای روسیه، بلاروس، قزاقستان، ازبکستان و ‌اندونزی خبر داد و گفت: مذاکرات مقدماتی انجام شده است که در صورت نهایی شدن، به صدور خدمات فنی و مهندسی و تجهیزات ساخت داخل به کشورهای طرف قرارداد منجر خواهد شد.
ثقفی رقم واقعی ساخت داخل تجهیزات مورد نیاز صنایع نفت و گاز کشور را حدود ۸۰ درصد اعلام کرد و گفت: عمق ساخت در تجهیزات مورد نیاز صنایع نفت از ۵ تا ۱۰۰ درصد متغیر است.
وی افزود: حدود ۵۰۰ شرکت دانش‌بنیان در حوزه صنایع نفت، گاز و پتروشیمی فعالیت می‌کنند که از این تعداد، ۲۱۴ شرکت هم‌اکنون عضو انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت ایران (استصنا) هستند.
رئیس ‌هیئت‌مدیره انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت تأکید کرد: قانون استفاده حداکثری از تولید داخل در این انجمن اجرایی می‌شود و در چند سال اخیر نیز پررنگ‌تر دنبال شده است و انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت، نقش بسزایی در هیئت نظارت وزارت صمت دارند.
وی همچنین به کم‌انگیزگی نیروهای ماهر و متخصص در صنایع نفت و گاز اشاره و ابراز امیدواری کرد با‌اندیشیدن تدبیر و توسعه صنایع داخلی، روند مهاجرت متخصصان در صنایع نفت و گاز متوقف شود.