kayhan.ir

کد خبر: ۲۵۳۵۷۳
تاریخ انتشار : ۲۳ آبان ۱۴۰۱ - ۱۹:۴۲
عضو هیئت‌ مدیره انجمن صنایع لوازم خانگی:

تولید لوازم خانگی در کشور ۲ برابر شد

 
 
 
 
عضو هیئت ‌مدیره انجمن صنایع لوازم خانگی ایران گفت: تولید لوازم خانگی در چند سال گذشته از هشت میلیون به بیش از ۱۶ میلیون دستگاه افزایش یافته است.
به گزارش ایرنا، «علیرضا محمدی‌ دانیالی» در نشست هم‌اندیشی وزیر صمت با تشکل‌ها و انجمن‌های فعال در بخش صنعت، معدن و تجارت تصریح کرد: مشکل اصلی صنعت کشور قیمت‌گذاری دستوری است و هیچ‌کس نمی‌داند این نوع قیمت‌گذاری از کدام تجربه موفق جهانی الگوبرداری شده است. استراتژی صنعتی باید زیر سایه استراتژی کلان اقتصادی باشد اما قیمت‌گذاری دستوری منجر به نابودی صنعت و اقتصاد می‌شود.
او، قاچاق و کالای تقلبی را از دیگر معضلات اصلی صنعت لوازم خانگی برشمرد و خاطرنشان کرد: حرکت خوبی از سوی وزارت صمت در حوزه قاچاق و کالای تقلبی آغاز شده است، اما حذف کامل آن نیاز به عزم ملی دارد.
وی ادامه داد: تولید لوازم خانگی در چند سال گذشته از هشت میلیون به بیش از ۱۶ میلیون دستگاه افزایش یافته است. با وجود افزایش دوبرابری تولید لوازم خانگی اما رکود بر بازار این صنعت حاکم است و نیازمند راهکارهایی برای خروج از این مشکل هستیم.
عرضه همه زنجیره فولاد در بورس کالا
همچنین به گزارش خبرگزاری مهر، وزیر صمت در این نشست با اشاره به حوزه فولاد اظهار کرد: اگرچه در نیمه نخست امسال شاهد عرضه دو برابری فولاد در بورس کالا در مقایسه با مدت مشابه پارسال بودیم اما اصرار وزارت صمت بر این است که همه زنجیره فولاد به بورس کالا آمده و به عرضه محصولات خود بپردازند.
سیدرضا فاطمی‌امین به قیمت‌گذاری دستوری خودرو نیز اشاره کرد و گفت: در سال‌های اخیر شاهد فشار شورای رقابت و الزام خودروسازان به قیمت‌گذاری دستوری بودیم که تبعات خوبی به دنبال نداشت؛ در همین راستا سال گذشته شورای رقابت را از حوزه قیمت‌گذاری خودرو خارج کردیم.
وزیر صمت با اشاره به حوزه ماشین‌سازی، گفت: حوزه ماشین‌‌سازی برای وزارت صمت مهم است. بر همین اساس نیز سال گذشته برای نخستین‌بار معاونت ماشین‌آلات و تجهیزات در وزارتخانه تشکیل شد.
فاطمی‌امین به حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی اشاره کرد و افزود: بخشی از ارز ۴۲۰۰ تومانی برای تأمین نهادهای دامی، ذرت، جو و غیره اختصاص داشت اما بخش دیگری از این ارز برای نرخ محاسبه تعرفه واردات مبنای گمرک بود که تورم زیادی ایجاد می‌کرد. در این راستا سود بازرگانی زیر ۳۵ و ۴۰ درصد که در اختیار دولت بود را نصف و برای برخی یک‌چهارم کردیم.
وی اضافه کرد: حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی هرچند منجر به ایجاد برخی مشکلات شد اما بحران به وجود نیاورد و این دوران گذار را نیز پشت سر خواهیم گذاشت.