kayhan.ir

کد خبر: ۲۵۳۲۵۷
تاریخ انتشار : ۱۸ آبان ۱۴۰۱ - ۲۱:۱۲
تبعات اقتصادی جنگ اوکراین ادامه دارد

تظاهرات و اعتصاب علیه بحران اقتصادی از فرانسه و بلژیک تا یونان و اتریش

اعتصاب و تظاهرات در کشورهای مختلف اروپایی در اعتراض به بحران اقتصادی و گرانی همچنان ادامه دارد و این بار معلمان، پزشکان، کارمندان و کارکنان فرودگاه‌ها در بلژیک، فرانسه، اتریش و یونان دست از کار کشیده و خواستار افزایش حقوق‌های خود هستند.


سرویس خارجی-
این روزها تمرکز اکثر رسانه‌های اروپا بر اخبار بحران انرژی، افزایش چند صد درصدی قبوض انرژی، اخبار مربوط به سیاست‌های دولتی برای کنترل تورم و اعتصاب و اعتراض‌ها علیه وضعیت اقتصادی متمرکز است. آمریکا و اروپا در حالی هشت ماه گذشته با سیاست تضعیف روسیه در جنگ کنونی بیش از 5 هزار تحریم را علیه مسکو اعمال کردند که امید داشتند تا قبل زمستان با تضعیف روسیه جنگ مغلوبه شود با این وجود این تحریم‌ها نه تنها روسیه را متوقف نکرده بلکه با کمبود انرژی و افزایش تورم ناشی از جنگ اقتصادی به ضرر اروپا تمام شده و کشورهای این قاره شاهد اعتصاب و اعتراض گسترده‌ای است که این روزها رسانه‌ها از فرانسه گرفته تا ایتالیا و انگلیس گزارش می‌دهند.
با وارونه شدن معادلات، آمریکا و اروپا در صدد فشار بر زلنسکی برای مذاکره با مسکو برآمده‌اند. به تازگی روزنامه «واشنگتن پست» از فشار کاخ سفید بر زلنسکی برای مذاکره با روسیه پرده برداشته و گزارش کرده بود که مقامات آمریکایی در صحبت‌های خصوصی به دولت اوکراین هشدار داده‌اند که لازم است آمادگی خود برای مذاکره با روسیه را نشان دهد.
همزمان منابع خبری از شروع موج جدید اعتصاب و تظاهرات در کشورهای مختلف اروپایی خبر می‌دهند. منابع خبری گزارش داده‌اند بزرگ‌ترین فرودگاه بلژیک اعلام کرده در اعتراض به کاهش قدرت خرید عمومی نزدیک به نیمی از پروازهای خودش را لغو می‌کند. به نوشته «رویترز»، فرودگاه «زوانتم» بلژیک که در ماه سپتامبر (شهریور) پذیرای 2میلیون مسافر بود، اعلام کرد به دلیل اجرای اعتصابات با «اختلالات جدی» در خدمت‌رسانی رو‌به‌رو می‌شود و تعداد زیادی از پروازها در این فرودگاه لغو شده یا تغییر داده می‌شوند تا جلوی تاخیرها و انتظارهای طولانی گرفته شود. به گزارش فارس فرودگاه «شارلروا»، دومین فرودگاه بزرگ بلژیک واقع در جنوب این کشور هم در وبسایتش اعلام کرد، همه پروازهایش را برای روز چهارشنبه لغو کرده است. به نوشته رویترز، با اجرای راهپیمایی اعتراضی کارکنان شبکه‌های حمل‌ونقل محلی در بروکسل برای مطالبه بهبود وضعیت دستمزدها و شرایط کاری، سفرهای عمومی تقریبا به طور کامل در این کشور متوقف می‌شود.در اکتبر ۲۰۲۲ (مهر) رکورد جدیدی در زمینه تورم سالانه در بلژیک ثبت شد. تورم سالانه بلژیک در اکتبر ۲۰۲۲ به رقم ۱۲.۲۷ درصد رسید که بالاترین میزان تورم ثبت شده در این کشور از ۱۹۷۵ تا کنون بوده است. در اتریش نیز تعدادی از معلمان و پزشکان در وین پایتخت این کشور در اعتراض به میزان حقوق خود به خیابان‌ها آمدند. معترضین در پلاکاردهایی نوشته بودند: «من نمی‌توانم آن‌قدر که بابت آن پول می‌گیرم بد کار کنم». در فرانسه نیز اتحادیه‌های کارگری برای اعتصاب سراسری بخش حمل‌ونقل در پاریس طی امروز (پنج‌شنبه) فراخوان صادر کردند.بر اساس این گزارش، شرکت بهره‌بردار بخش حمل‌ونقل پاریس نسبت به اختلال گسترده در خدمات قطار و مترو هشدار داد. این اعتصاب بر خدمات بخش اتوبوسرانی و تراموا هم تأثیرگذار خواهد بود.شرکت مذکور اعلام کرد که هفت خط مترو به صورت کامل بسته خواهد بود و فعالیت هفت خط دیگر هم محدود به ساعات اوج مسافر خواهد بود.فرانسه طی هفته‌های گذشته شاهد اعتراضات اتحادیه‌ها در بخش‌های متعدد است که خواهان افزایش حقوق و دستمزدها در بحبوحه افزایش تورم هستند.رهبران اتحادیه‌های کارگری امید دارند که فشارها بر امانوئل ماکرون رئیس‌جمهور فرانسه را که طرحی برای افزایش سن بازنشستگی از ۶۲ سال به ۶۴ یا ۶۵ سال در دست تهیه دارد، افزایش دهند.اتحادیه‌های کارگری فرانسه پیش از این هم دست به اعتصاب سراسری زده و خواستار دریافت حقوق‌های بیشتر در بحبوحه تورم فزاینده شدند. گفته می‌شود شرایط کنونی امانوئل ماکرون، رئیس‌جمهور فرانسه را با یکی از سخت‌ترین چالش‌های او از زمان انتخاب مجددش در ماه مواجه کرده است. در یونان نیز کارمندان بخش‌های دولتی و خصوصی دیروز(چهارشنبه) در اعتراض به افزایش قیمت‌ها دست از کار کشیدند. به نوشته آسوشیتد پرس در این اعتصاب کشتی‌ها در بنادر از حرکت باز ایستادند و تاکسی‌ها در آتن پایتخت، متوقف شدند.
چین شریک کلیدی اروپا
با تشدید بحران اقتصادی در اروپا مسئولان این اتحادیه نیز برای عبور از بحران کنونی دست به دامن چین شده‌اند. چند روز پیش صدراعظم آلمان با سفر به چین از سیاست جدید این کشور برای نزدیکی به اژدهای زرد پرده برداشت. دیروز نیز رسانه‌ها گزارش دادند که مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، چین را شریک کلیدی این اتحادیه در اقتصاد خوانده است. به گزارش ایرنا، جوزپ بورل در جلسه اخیر وزیران خارجه گروه ۷ با اشاره به اهمیت روابط چین و اتحادیه اروپا گفت: «برای اتحادیه اروپا، چین به طور همزمان یک شریک اقتصادی کلیدی و یک رقیب اصلی باقی می‌ماند با این حال چالش‌ها به طور فزاینده‌ای برجای خود باقی است. ما باید رقابت با چین را در همه زمینه‌ها مدیریت کنیم. ما باید زمین بازی را برای شرکت‌های خود که در چین فعالیت می‌کنند یکسان کنیم و مطمئن شویم که وابستگی‌های ما به چین، به آسیب پذیری تبدیل نمی‌شود. چین نقش مهمی در بسیاری از زنجیره‌های تامین دارد و وابستگی ما به چین برای استراتژی انتقال سبز در حال حاضر بیشتر از وابستگی ما به سوخت‌های فسیلی روسیه است. «ژائو لی جیان»، سخنگوی وزارت خارجه چین نیز در واکنش به سخنان بورل، گفت: «در سال‌های اخیر، تجارت بین چین و اتحادیه اروپا به بالاترین حد خود رسیده است و دو طرف ارتباط و هماهنگی خود را در مورد مسائل بین‌المللی و منطقه‌ای حفظ کرده‌اند. در واقع، دو طرف با منافع هم‌سوی گسترده، آماده اقدامات بلندمدت برای همکاری و دارای نقاط قوت مکمل یکدیگر برای توسعه هستند.»
دست دادن جان کری با مادورو
این روزها نفت ونزوئلا نیز تبدیل به کالای بسیار ارزشمندی برای اروپا و آمریکا شده است و در همین راستا غربی‌ها مسابقه عادی ‌سازی روابط با دولت این کشور گذاشته‌اند اما مقامات غربی فراموش کرده‌اند که تا دیروز مادورو را به عنوان رئیس‌جمهور قانونی این کشور به رسمیت نمی‌شناختند. در راستای همین عادی ‌سازی روابط «جان کری»، نماینده دولت بایدن در امور تغییرات اقلیمی، با نیکولاس مادورو، رهبر ونزوئلا دست داد؛ مردی که وزارت دادگستری آمریکا جایزه ۱۵ میلیون دلاری برای سرش گذاشته است. به گزارش ایسنا به نقل از دیلی میل، نیکولاس مادورو، رهبر ونزوئلا در مارس ۲۰۲۰(اسنفد 98) از سوی وزارت دادگستری آمریکا به تروریسم، فساد و قاچاق مواد مخدر متهم شد و آمریکا. برای «اطلاعاتی که منجر به دستگیری مادورو شود» ۱۵ میلیون دلار جایزه تعیین کرد. بر اساس این گزارشکری که از سال ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۷ در دوره باراک اوباما، وزیر امور خارجه بود، برای کنفرانس تغییرات آب و هوایی COP۲۷ در تفرجگاه شرم الشیخ مصر بود.مادورو، یکی از ۹۰ رهبر جهان در این گردهمایی، به کری ۷۸ ساله نزدیک شد و دستش را به سوی او دراز کرد.آن دو با هم دست دادند و کلمات کوتاهی با هم رد و بدل کردند و کری در یک لحظه انگشتش را تکان داد و لبخند زد. آنها برای بار دوم دست دادند. روز دوشنبه نیز ماکرون با مادورو دیدار کرده و درباره گسترش روابط فرانسه و ونزوئلا با وی رایزنی کرده بود.