kayhan.ir

کد خبر: ۲۵۳۲۳۴
تاریخ انتشار : ۱۸ آبان ۱۴۰۱ - ۲۱:۰۴
یک مسئول خبر داد

صادرات آبزیان ایران به ۵۵ کشور دنیا

 
 
 
 
دبیرکل اتحادیه تولید و تجارت آبزیان ایران با اشاره به پرورش قزل‌آلا در آب‌شور دریای خزر از صادرات آبزیان کشور به ۵۵ کشور دنیا خبر داد.
به گزارش خبرگزاری مهر، علی‌اکبر خدایی در رادیو اقتصاد درباره وضعیت تولید و صادرات آبزیان کشور گفت: ارز صادرات آبزیان به کشور بر‌می‌گردد. البته با تمامی مشکلات و مصائبی که همه صادرکنندگان با آن دست به‌گریبان هستند.
او افزود: در حال حاضر مانعی برای صادرات آبزیان ایران نیست بلکه محصولات در این حوزه به تمام قاره‌های دنیا صادر می‌شود اما بازگشت ارز حاصل از صادرات و همین‌طور بحث حمل‌ونقل آبزیان به دلیل شرایط تحریمی با مشکلاتی همراه است.
دبیرکل اتحادیه تولید و تجارت آبزیان ایران ضمن اشاره به اینکه ظرفیت بسیاری خوبی برای تولید انواع آبزیان در کشور وجود دارد، گفت: بخش عمده‌ای از این تولیدات صادراتی است. البته ایران کشوری کم‌آب در دنیا به‌شمار می‌رود و به‌نظر می‌رسد خیلی جای توسعه برای پرورش آبزیان آب‌ شیرین مثل قزل‌آلا یا کپورماهیان در کشور وجود نداشته باشد. ازاین‌رو ضرورت دارد در این حوزه‌ها بر روی راندمان و افزایش برداشت در واحد سطح تمرکز شود.
خدایی ضمن اشاره به آغاز پرورش ماهی قزل‌آلا در آب‌شور دریای خزر اظهار داشت: تغییر رویکرد پرورش این ماهی از آب شیرین به سمت آب‌شور در حال انجام است. ظرفیت سرمایه‌گذاری در حوزه پرورش آبزیان در آب‌های شور و لب‌شور کشور به‌طور کامل مهیاست. زمین‌های زیادی در سواحل جنوبی ایران و همچنین آب‌های غیر‌متعارف مثل آب‌های لب‌شور در استان‌های مرکزی ایران مثل یزد، سمنان، کرمان و دیگر نقاط بستر مناسبی برای سرمایه‌گذاری دراین حوزه‌هاست.
او از صادرات میگوی ایران به ۲۱ کشور دنیا خبر داد و یادآور شد: کشور در بحث پرورش این آبزی از ظرفیت بسیار خوبی برخوردار است.
افزایش 63 درصدی تولید میگو در خوزستان
همچنین مدیرکل شیلات خوزستان در گفت‌وگو با ایرنا درباره وضعیت تولید میگو در این استان گفت: امسال تولید میگوی پرورشی در خوزستان به 1301 تُن رسید که در مقایسه با تولید پارسال ۶۳ درصد افزایش یافته است. این مقدار تولید میگوی پرورشی در ۳۹ مزرعه و در مساحتی بالغ بر ۶۰۱ هکتار انجام شده است.
«فتح‌الله ابوعلی» تولید میگوی پرورشی خوزستان در سال گذشته را ۸۰۲ تُن اعلام کرد و افزود: برداشت میگو که بیشتر در منطقه «چوئبده» آبادان بوده در روزهای اخیر پایان یافته است. همچنین صید میگوی دریایی از صیدگاه‌های شمال غرب خلیج‌فارس بین تا 3500 تُن است.
گفتنی است، بخشی از میگوی پرورشی پس از بسته‌بندی به کشورهای حوزه خلیج‌فارس به ویژه کویت صادر می‌شود. پرورش میگو در چوئبده آبادان رواج دارد. همچنین بر اساس مطالعات انجام شده مناطق ساحلی هندیجان در جنوب خوزستان برای پرورش میگو مساعد است.