اتاق فرمان رسانههای معاند زیر ضرب افشاگران سایبری
مروری بر لیست افراد فریبخورده و مرتبط با شبکه اینترنشنال، مشخص میشود اغلب افراد از بدنه فتنه ۱۴۰۱ و آبان ۹۸ بوده و برخی هم از هواداران گروهکهای تروریستی غرب کشور هستند.
اخیرا یک گروه هکری موسوم به «حنظله» اعلام کرد که با نفوذ به سرورهای شبکه تروریستی اینترنشنال، اطلاعات کارکنان این رسانه از جمله خبرنگاران و ادمینهای تلگرامی آن را در اختیار دارد. این گروه هکری همچنین یک لیست طویل از حدود ۷۱ هزار نفر از مرتبطین این شبکه در داخل ایران را منتشر کرد که طی این سالها محتواهای مورد نیاز اینترنشنال را تهیه و برای ادمینها ارسال میکردند. در ادامه گزارش به تعدادی از مستندات هکشده توسط اینترنشنال و سوابق گروه هکری حنظله خواهیم پرداخت.
اینترنشنال هک شد
حوالی ظهر سهشنبه هفته گذشته بود که گروه هکری حنظله اعلام کرد سرورهای اینترنشنال را هک کرده و به زودی مستندات عملیات سایبری و اطلاعات کارکنان این رسانه را منتشر خواهد کرد. همینطور هم شد؛ ابتدا ویدیویی از دسترسی به حساب ادمین تلگرامی این شبکه منتشر شد و دقایقی بعد، فهرستی از ۷۱ هزار عنصر مرتبط با این شبکه در ایران افشا گردید.
به گزارش مشرق، بسیاری از افراد فریبخوردهای که با این شبکه همکاری داشتند، پیشتر در فتنه ۱۴۰۱ و آبان ۹۸ هم فعال بوده و برخی هم از هواداران گروهکهای تروریستی غرب کشور هستند. در میان عناصر مرتبط با این شبکه، افرادی هستند که در فعالیتهای مجازی شخصی خود به فروش مواد مخدر و قرصهای روانگردان در شبکههای اجتماعی نیز میپردازند.
تعداد افرادی که با این شبکه همکاری کردند قابل توجه است و برخی هم دارای تجربه روزنامهنگاری در داخل کشور هستند. به عنوان مثال یکی از این افراد، یک روانشناس بالینی فعال در داخل کشور است که طبق ویدیویی که حنظله از لیست شمارههای تلفن اکانت اینترنشنال منتشر کرد، او نیز در این لیست حضور داشت و اکنون به عنوان روانشناس بالینی فعالیت میکند؛ وی مدتها مشغول همکاری و تبادل محتوا با شبکه صهیونیستی اینترنشنال بود.
مجتبی پورمحسن
اولین قربانی
گروه هکری حنظله از ابتدا هشدار انتشار اطلاعات مرتبط با این شبکه را صادر کرده بود؛ اما اینترنشنال با سکوت چند ساعته نسبت به این هشدارها بیتوجهی کرد تا اینکه در اولین اقدام حنظله، تصاویر شخصی و مدارک هویتی مجتبی پورمحسن، خبرنگار و گزارشگر بدنام شبکه اینترنشنال منتشر شد. پورمحسن سالها اکاذیب و محتوای جعلی این شبکه را کنار هم قرار داده و منتشر میکرد. اسناد افشا شده نشان میدهد او تحت هدایت افسر موساد فعالیت کرده و خط فکری گزارشهایش را از رابط رژیم دریافت میکرده است.
حنظله تاکید کرد: در جریان این عملیات، تمام پیامهای دریافتی، پیوستها، گزارشها، تصاویر و ویدئوهایی که به این کانال ارسال شدهاند، بهطور کامل استخراج شدند. این محتوا پردازش و با پایگاههای داده اطلاعاتی و هویتی مختلف تطبیق داده شده است.
پشتپرده تیترها
و زوایای تجزیهطلبانه خبرها
در ادامه افشاگریها، گروه هکری «حنظله» اسناد جدید از شبکه اینترنشنال منتشر کرد. در سری جدید از نقش پررنگ فردی بهنام «نادیا» در هدایت تحریریه شبکه پرده برداشته شد؛ کسی که نهتنها یکی از اعضای ثابت و مؤثر اتاق خبر شبکه صهیونیستی اینترنشنال در سالهای اخیر بوده، بلکه در شکلدهی به جهتگیری محتوایی، انتخاب تیترها و زوایای خبری نیز نقشی کلیدی ایفا کرده است؛ نقشی که تا پیش از این در سکوت و دور از دید افکار عمومی باقی مانده بود.
سایه فرنوش
در شبکه اینترنشنال
در ادامه سلسله افشاگریهای گروه هکری «حنظله» علیه شبکه ایران اینترنشنال، پیامی تازه منتشر شده که اینبار توجهها را به سوی یکی از مهرههای کمتر شناختهشده اما کلیدی این شبکه جلب میکند؛ فردی با نام «فرنوش» که پیشتر در سایه و پشتصحنه فعالیت میکرد، اما حالا خود به سوژه افشاگری بدل شده است.
بر پایه این پیام، نقش فرنوش فراتر از مسئولیتهای فنی و اجرائی بوده و او در برخی تصمیمگیریهای مهم و جهتگیریهای کلان تحریریه، نقشآفرینی مستقیمی داشته است.
گروه حنظله همچنین با اشاره به اسناد، جلسات و فایلهایی که امضای فرنوش را دارند، اعلام کرده است که عملکرد او ـ از تحریریههای منطقهای گرفته تا مراحل انتقال نهائی شبکه به دبی ـ به دقت تحت رصد، پایش و مستندسازی قرار گرفته است.
ارغوان شمس، روزنامهنگار و از فعالان رسانهای وابسته به شبکه ضدایرانی ایران اینترنشنال نیز یکی دیگر از چهرههای این شبکه است که مأموریت پیگیری و ترویج مسائل مربوط به LGBTQ در فضای داخلی ایران را برعهده داشته است.
گزارش حنظله حاکی از آن است که شمس در حال حاضر همکاری رسمی با این شبکه دارد و بهعنوان یکی از مهرههای محتوایی، نقش فعالی در جهتدهی افکار عمومی پیرامون مفاهیم جنسی ترویجشده از سوی صهیونیستها و غرب ایفا میکند.
مهندسی خبری آشوب و تجزیه در شبکه اینترنشنال
«حنظله» در ادامه، از چهرهای کمتر شناختهشده اما بسیار اثرگذار به نام «مهدی تاجیک» نیز پرده برداشته که تا به امروز او را صرفا به عنوان کارشناس و عضو تحریریه اینترنشنال میشناختیم. فردی که اگرچه در ظاهر در سایه مانده، اما بهگفته حنظله، از مهرههای کلیدی در مهندسی رسانهای علیه ایران بهشمار میآید.
در این پیام آمده است که تاجیک امروزه بیشتر بهعنوان مسئول جذب نیرو و چینش ساختار منابع انسانی در ایران اینترنشنال شناخته میشود، اما نقش او به این سطح محدود نیست. ردپای او به سالهای پرتلاطم فتنه ۸۸ بازمیگردد؛ زمانی که در بطن اغتشاشات تهران، با لپتاپ مک خود از طریق سایت «جرس» – رسانهای که ظاهر مستقل داشت اما عملاً با خطمشی هدایتشده عمل میکرد – به تولید، جهتدهی و بازنشر روایتهای هدفمند علیه نظام مشغول بود.
اعتراف شبکه اینترنشنال
شبکه اینترنشنال با مشاهده مستندات منتشر شده متوجه شد که اینبار ماجرای هک و نفوذ به سرورهای وی غیرقابل انکار و تکذیب است؛ این شبکه ساعاتی بعد حمله سایبری را تایید کرد و نوشت: هکرها ممکن است از طریق نصب بدافزار از راه حسابهای تلگرام، به کامپیوترهای همکاران هدف قرارداده شده دسترسی پیدا کرده باشند. هر دو مورد در همان زمان رسیدگی و به نهادهای امنیتی مرتبط گزارش شد. اینترنشنال حدس میزند که این حملات سایبری توسط گروهی به نام «بنیشد کیتن» یا «بچهگربه تبعیدی» انجام شدهاند که با نامهای دیگر «استورم ۰۸۴۲» و «دون» نیز شناخته میشود.
با وجود فشارهای تلگرام و سکوت شبکه ایران اینترنشنال درباره افشای اطلاعات حساس، گروه هکری همچنان از طریق کانالهای ارتباطی دیگر فعال است و تهدید کرده که اطلاعات بیشتری را منتشر خواهد کرد. این حمله سایبری در حالی صورت گرفته که در میانه جنگ ۱۲ روزه، رضا پهلوی با انتشار یک ویدیو اعلام کرده که یک خط امن برای ارتباطگیری با عناصر مزدور داخل ایران ایجاد نموده و برای بهرهبری از این خط ارتباطی، کافی است بارکدی که در پخش زنده شبکه اینترنشنال به تصویر کشیده خواهد شد را اسکن کنند. این شبکه همچنین هفته گذشته مدعی شده بود که این در حالی است که یک هفته پیش اینترنشنال هک سرورهای خود را کاملاً «جعلی» دانسته و آن را اقدامی برای ترساندن مخاطبانش عنوان کرده بود.
اما عملیات سایبری اخیر نشان داد که سرشبکههای ضدانقلاب حتی از برقراری ارتباط امن با عوامل فریبخورده خود در ایران عاجزند. بیش از یک سال است که تمام ارتباطات آنها زیر نظر هکرها بوده و اکنون عوامل مزدور داخل ایران از افشای هویتشان و برخورد قریبالوقوع نهادهای نظارتی و امنیتی در هراساند.