kayhan.ir

کد خبر: ۲۵۲۷۴۹
تاریخ انتشار : ۱۱ آبان ۱۴۰۱ - ۲۱:۴۸
نگاهی به دیروزنامه‌های زنجیره‌ای

زمستان سخت در اروپا از غرب اصرار، از مدعیان اصلاحات انکار

 
 
 
سرویس سیاسی-
روزنامه ابتکار در یادداشتی با عنوان «زمستان سخت اقتصاد ایران» نوشت: «شنیده شده که برخی می‌گویند تورم و بحران‌های فعلی جهانی است!. نمی‌توان کشوری که همواره تورم تک‌رقمی داشته و در بدبینانه‌ترین حالت به تورم ۱۰ درصدی رسیده را با مملکتی مقایسه کرد که تنها تورم مواد غذایی‌اش بیش از ۷۰ درصد است و همواره رکوردهای تورمی بالای ۳۰ و ۴۰ ثبت می‌کند! این‌ها توجیهاتی بیش نیست و به همان‌اندازه ساده‌لوحانه است که عده‌ای گمان می‌بردند با فرارسیدن زمستان سخت برای اروپا، می‌توانند امتیاز بگیرند! علی‌رغم آنکه بررسی دقیق توان صادراتی گاز ایران این پرسش اساسی را به وجود می‌آورد که آیا کسانی که این گفتمان و استراتژی‌های غلط را مطرح می‌کنند و در تلاش برای القای آن به مسئولین هستند؛ آیا به‌راستی دوست مردم و ملت ایران هستند؟! همین تحلیل‌های غلط موجب بی‌توجهی شدید به برجام و معیشت مردم شد، که این روزها نارضایتی گسترده آن را شاهد هستیم. حال زمستان سخت نزدیک است، با این تفاوت که احتمال کم گازی در ایران را شاهد خواهیم بود، نه اروپا!»
مدعیان اصلاحات در حالی درصدد این هستند تا با تحریف واقعیات، عصا زیر بغل طرف‌های اروپایی گذاشته و امتیازگیری از اروپا را ساده‌لوحانه قلمداد کنند که خود اروپایی‌ها بارها به در پیش بودن زمستان سخت اعتراف کرده‌اند. افزایش ۵ هزار یورویی قیمت گاز در اروپا به همراه افزایش 10 برابری قیمت برق در آلمان و فرانسه، کابوسی سخت برای دولتمردان غربی شده و آنها را به اعتراف صریح و گدایی نفت کشانده است. همین ماه گذشته امانوئل مکرون رئیس‌جمهور فرانسه با بیان اینکه زمستان پیش رو برای اروپایی‌ها یکی از سخت‌ترین زمستان‌ها خواهد بود، گفت: اروپا در این زمستان با سختی‌های زیادی برای تأمین گاز روبه‌رو است.
ایران، روسیه و چین با همکاری هم
می‌توانند تحریم‌ها را خنثی کنند
روزنامه ابتکار در گزارش صفحه اول خود با عنوان «باز شدن پای روس‌ها به میدان‌های نفتی ایران» به نقل از نماینده سابق ایران در اوپک با اشاره به همکاری‌ها و مذاکرات اخیر ایران و روسیه و تأثیر آن بر صنعت نفت ایران نوشت: «قطعاً این مسئله می‌تواند به نفع ایران باشد؛ ما در حداقل سه سازمان انرژی پیمان بسته‌ایم و حضور در این سازمان‌ها می‌تواند به توسعه روابط کمک کند، ضمن اینکه روس‌ها در بسیاری از شرکت‌ها در بخش بالادستی سرمایه‌گذاری کردند و این شرکت‌ها توان این را دارند که هم در بخش بالادستی و هم در بخش پایین‌دستی توسعه را رقم بزنند.
نماینده سابق ایران در اوپک با اشاره به تأثیر این روابط در برهم زدن سیاست‌های آمریکا علیه ایران، روسیه و چین، گفت: «بحثی بود که کشورهایی که تحریم هستند با یکدیگر کلوپ تحریمی ایجاد و به همدیگر کمک کنند؛ حداقل این سه کشور می‌توانند با اتحاد با هم کارهای بزرگی را انجام دهند و تبدیل به یک قدرت شوند و کشورهای دیگر نیز می‌توانند با آنها کار کنند. هرچه روابط این کشورها افزایش یابد، موجب گسترش همکاری‌ها می‌شود و می‌تواند تحریم‌ها را خنثی کند.»
«غم بینوایان» باعث مهاجرت نخبگان شده است!
روزنامه آرمان ملی در یادداشتی با عنوان «چرا نخبگان می‌روند؟» نوشت: «اینکه 2500 نفر از نخبگان در طول 5 سال به ایران بازگشته‌اند در برابر افرادی که از ایران می‌روند رقم قابل‌توجهی نیست. امروز افرادی که ایران را ترک می‌کنند در کشورهایی مانند قطر و امارات مشغول فعالیت‌اند. عدم آسایش است که موجب می‌شود استاد دانشگاه، دانشجو و حتی افرادی که تحصیلات دانشگاهی عالی هم ندارند، از ایران می‌روند. بسیاری که از ایران می‌روند درآمد مکفی دارند اما تنها داشتن درآمد کافی نیست! احساس آسایش نیز برای زندگی عادی یک شرط مهم است. وقتی شهردار تهران می‌گوید پارک‌ها باید زنانه مردانه شود. وقتی که به دستگاه‌های دولتی ابلاغ‌هایی صورت می‌گیرد که روان شهروندان را با مخاطره روبه‌رو می‌کند، احساس فقدان آرامش به خانواده‌ها هم سرایت می‌کند. سعدی شاعر نام‌آور ایرانی قرن‌ها پیش شعری سراییده که از فردی که ثروتمند بود و روی زردی داشت پرسیدند چرا تو با این همه ثروت رویت زرد شده؟ او پاسخ داد: «من از بینوایی نیم روی زرد/ غم بی‌نوایان رخم کرد زرد.»
روزنامه زنجیره‌ای برای اعتبارزدایی از تعداد بازگشت نخبگان به کشور و القای اینکه شهروندان ایرانی در آسایش نیستند به توجیه تراشی مهاجرات نخبگان روی آورده و گفته است برای رهایی از «غم بینوایان خوردن» است که نخبگان مهاجرت می‌کنند گویا اینکه در کشورهای اروپایی بی‌نوایی وجود ندارد، ادعایی که مرغ پخته هم خنده‌اش می‌گیرد!