kayhan.ir

کد خبر: ۲۵۲۰۶۵
تاریخ انتشار : ۰۲ آبان ۱۴۰۱ - ۲۱:۳۱
گزارش خبری تحلیلی کیهان

وحشت از پیشرفت‌های علمی ایران پشت پرده طرح ناکام آشوب‌ها

دشمن، ایران قوی و پیشرو در علم و فناوری را می‌بیند و به اغتشاش پناه می‌برد!
 
 
 
 
سرویس سیاسی ـ
 
ایران اسلامی در میدان علم خط‌شکنی می‌کند و دشمن از این واقعیت درخشان وحشت کرده است. جوان دانشجو و پژوهشگر و عالم محقق در ایران اسلامی مرزهای علم را درمی‌نوردند و دشمن مستأصل و ترسیده به اغتشاش پناه می‌برد که با بی‌اعتنایی مطلق ملت آگاه ما مواجه می‌شود و سیلی دیگری می‌خورد.
رهبر معظم انقلاب چهارشنبه 20 مهرماه در دیدار با اعضای دوره جدید مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به همین موضوع؛ اغتشاش‌های پراکنده را طراحی انفعالی و ناشیانه دشمن در مقابل پیشرفت‌ها و حرکت‌های ابتکاری و بزرگ ملت ایران خواندند.
مجله نیچر: با تحریم و آشوب 
مقابل مرجعیت علمی ایران را بگیرید
اردیبهشت ۸۴ همزمان با می‌2005 میلادی مجله علمی nature، گزارشی درخصوص ظهور دوباره تعالی و پیشرفت علمی در ایران می‌نویسد: گزارش nature: پیروی موفقیت گروهی از دانشمندان علوم اعصاب ایرانی منتشر شد که آن را در تاریخ معاصر ایران کم سابقه بیان کرده است. به گزارش روزنامه فرهیختگان، نیچر از قول کارشناسان غربی راه مقابله با سرعت‌گرفتن رشد علمی ایران را آشوب‌های سیاسی یا تحریم‌های بیشتر عنوان می‌کند.
این بار دشمن با کمک شبکه نیابتی خود در داخل یعنی منافقان و معاندان متظاهر به اصلاح‌طلبی و برخی سلبریتی‌ها که باید در پیشگاه عدالت حاضر و محاکمه شوند، تلاش کرد علاوه‌بر خیابان، دانشگاه‌ را نیز هدف عداوت خود قرار دهد و به تعطیلی بکشاند. دشمنِ تودهنی خورده و نا امید از ملت مؤمن تقلا کرد با اوباش اجاره‌ای خود چوب لای چرخ اقتصاد و تولید علم و فناوری بگذارد.
انگیزه دشمن برای به تعطیلی کشاندن دانشگاه
نقش دانشگاه برای پیشرفت کشور
 اساسی و حیاتی است
در این زمینه، مقتدای انقلاب چهارشنبه 27 مهرماه نیز در دیدار نخبگان و استعدادهای برتر تحصیلی با بیان اینکه نخبه‌ علمی و اساساً دانشگاه، جزو ارکان پیشرفت کشورند، فرمودند: «اینکه شما می‌بینید در مقاطع مختلف، نه فقط حالا دیروز و پریروز، تلاش شده که دانشگاه‌ها تعطیل بشود، کلاس‌ها تعطیل بشود، بچّه‌ها سر کلاس نروند، استاد نرود و از این کارها، ناشی از این است؛ چون دانشگاه نقش اساسی دارد. حالا آن کسی که استاد را تلفنی تهدید می‌کند که اگر بروی، چنین و چنان، معلوم نیست خودش عامل اصلی باشد؛ عامل پشت صحنه مهم است. این به خاطر آن است که دانشگاه مهم است، دانشگاه برای پیشرفت کشور حیاتی است. هر چه دانشگاه را بتوانند لنگ کنند، تعطیل کنند، خراب کنند، ناقص کنند، برای دشمنان کشور و [دشمنان] پیشرفت کشور مغتنم است. پس بنابراین، دانشگاه از ارکان پیشرفت کشور است.»
دانشگاه یکی از بزرگ‌ترین موانع در مقابل سلطه‌ استکبار است
ایشان تأکید کردند: «دانشگاه یکی از بزرگ‌ترین موانع در مقابل سلطه‌ استکبار است؛ ما باید این را بدانیم. هدف قدرت‌های گردن‌کلفت جهانی سلطه است؛ به چه وسیله؟ یک روز با اسلحه، یک روز با فریب، یک روز با علم؛ با علم هم سلطه پیدا می‌کنند. دانشگاه جلوی سلطه را میگیرد؛ یعنی شما اگر چنانچه توانستید سطح علم کشور را بالا بیاورید، در مقابل سلطه‌ دشمن یک مانع ایجاد کرده‌اید.»
با انقلاب اسلامی
زمینه برای نخبه‌پروری فراهم شد
حضرت آیت‌الله العظمی خامنه‌ای خاطرنشان کردند: «من چون از اوّل انقلاب در مجموعه‌ دانشجویی و دانشگاهی و دانشگاه تهران و دانشگاه‌های دیگر حضور داشتم، با استاد و با دانشجو و مانند اینها دائم نشست و برخاست داشتم، با همه‌ اعتقاد و با قابلیّت اثبات این را عرض می‌کنم که با انقلاب اسلامی زمینه برای نخبه‌پروری فراهم شد.»
پیشرفت‌های ایران اسلامی
به روایت رهبر معظم انقلاب
رهبر انقلاب به توسعه دانشگاه پس از پیروزی انقلاب اشاره کردند و افزودند: «حدود ۲۵ برابر، دانشجویان کشور رشد پیدا کرده‌اند؛ ۲۵ برابر. خیلی است. استاد؛ سال‌های اوّل انقلاب ـ همان سال‌های حدود  ۵۹، ۶۰ ـ که ما در مسائل دانشگاه بحث می‌کردیم، آن‌ طور که در ذهنم هست، حدود پنج هزار استاد، اعضای هیئت علمی در کشور بود؛ الان بیش از صد هزار است؛ الان بیش از صد هزار است. جمعیّت کشور بیش از دو برابر شده امّا این، بیست برابر شده؛ اینها مهم است. این آمارها خیلی زبان‌دار است، خیلی گویا است. انقلاب چه کار کرده؟»
تحقیقات و دستاوردهای پژوهشگاه رویان
پیشرفت در بیوشیمی
انتقال ماهواره به فضا 
ایشان سپس به بیان برخی پیشرفت‌های علمی ایران پرداختند و فرمودند: «تحقیقات و دستاوردهای پژوهشگاه رویان، نه فقط در مسئله سلّول‌های بنیادی، که در شبیه‌‌سازی حیوان زنده، در دنیا یک چیز کمیابی بود؛ این اتّفاق افتاد. آن حیوان زنده را خود من دیدم؛ این نقل نیست، بنده رفتم از نزدیک آن حیوان زنده تولیدشده را [دیدم]. یکی هم نبود چند تا بودند؛ اینها را ما دیدیم؛ این خب کار کوچکی نبود. رحمت خدا بر کاظمی آشتیانی که این پایه را او گذاشت و بعد هم این برادرانی که الان هستند دنبال کردند، به این‌جا رسیدند؛ این یک نمونه. پیشرفت در بیوشیمی و دست یافتن به کرسی یونسکو در این رشته؛ [خودشان] اعتراف کردند. شما میدانید در این کرسی‌های بین‌المللی، یکی از کارهای اساسی دشمنانِ ما این است که دخالت کنند، نفوذ کنند، نگذارند ایران کرسی بگیرد و عضو بشود؛ علی‌رغم این، نخبگان ما این پیروزی را به دست آوردند.
یا یک نمونه‌ دیگر، انتقال ماهواره به فضا است؛ این مال چند کشور است، همه‌ کشورها این را ندارند. خیلی‌ها ماهواره در فضا دارند، [ولی] مال خودشان نیست، خودشان پرتاب نکردند. آنهایی که خودشان پرتاب می‌کنند، تعداد معدودی کشورند. ما البتّه عقبیم امّا پرتاب کردیم، توانستیم، رفتیم؛ دانشمندان ما متمرکز شدند. حالا این برادرمان در مسئله‌ فضا این‌جا یک مقداری اشاره کردند که این کارها شده. [نمونه‌ی دیگر:] ساخت ربات‌های انسان‌نما در دانشگاه تهران؛ مهم است. اینها را چرا ما ندیده بگیریم؟»
دستیابی ایران به مسائل بنیادین
در صنعت هسته‌ای
حضرت آیت‌الله العظمی خامنه‌ای همچنین بیان داشتند: «دستاوردهای بنیادین در صنعت هسته‌ای. این مسئله‌ صنعت هسته‌ای داستان مفصّلی است؛ خیلی حرفها در این زمینه هست که حالا مجال گفتنش نیست. ما به مسائل بنیادین در صنعت هسته‌ای دست پیدا کرده‌ایم. ما دنبال سلاح و بمب و مانند اینها نمی‌رویم امّا خود این صنعت خیلی برکات دارد؛ ما توانستیم [به آن] دست پیدا کنیم. البتّه اینهایی که امروز در دنیا صنعت هسته‌ای دارند، به غیر از آن تولیدکنندگان اوّل که مال کشور آلمان زمان هیتلرند که بعد آمریکایی‌ها از آنها گرفتند، بعضی‌های دیگر توانستند با بعضی از انواع سرقتهای علمی از آمریکایی‌ها بگیرند، بعد آن کشور به کشور همفکر خودش داد، بعد آن کشور [به دیگری]؛ اینهایی که [دانش هسته‌ای را] دارند، این جوری پیدا کردند. ما نه، البتّه آن زمینه‌ بسیار ناقص اوّلی از خارج بود، خیلی چیز کم‌اهمّیّتی بود، امّا آن کاری که انجام گرفته، نخبه‌ ایرانی انجام داده؛ نخبه ایرانی با قدرت، با امید انجام داد. ساخت تجهیزات پیشرفته‌ موشکی و پهپادی که چند سال پیش از این می‌گفتند که اینها فتوشاپ است! وقتی که عکسهایش منتشر میشد، میگفتند این فتوشاپ است؛ حالا می‌گویند که پهپادهای ایرانی خیلی خطرناک است! چرا به فلان کس میفروشید، به فلان کس میدهید. خب، اینها کارهایی است که نخبه ایرانی انجام داده؛ اینها برای کشور آبرو است. ساخت واکسن‌های پیچیده، بخصوص واکسن کرونا و امثال اینها؛ کم نداریم. خب، این هم یک نکته که نخبه ایرانی توانسته به کشور آبرو بدهد؛ به کشور آبرو بدهد.»
نشریۀ نیوساینتیست: ایران 
دارای سریع‌ترین نرخ رشد علمی است
در دوران پس از پیروزی انقلاب اسلامی سهم ایران در تولید علم دنیا افزایش ۱۸۰ برابری داشته است. تولید مقاله توسط محققان ایرانی طی سالیان بعد از پیروزی انقلاب نیز رشد ۵۵ برابری داشته است.
نشریۀ نیوساینتیست گزارش داده است: «ایران دارای سریع‌ترین نرخ رشد علمی و از پیشروترین کشورهای جهان در تولیدات علمی است. نرخ رشد علمی در ایران 11 برابر میانگین جهانی است. نشریۀ نیوساینتیست برای این‌که اعتبار لازم برای این گزارش را حفظ کرده باشد، همچون گذشته به آمار و ارقام مستند موجود در پایگاه اطلاعاتی وب‌سایت علم
(Web Of Science) استناد کرده است.»
مجله علمی ساینس: پیشرفت ایران در اوج تحریم‌ها شگفت انگیز است 
مجله علمی «ساینس» با انتشار گزارشی، به ثبت نخستین تصویر کیهانی از سوی تلسکوپ 3/4 متری ایرانی رصد‌خانه ملی ایران واکنش نشان داده و ساخت این پروژه بزرگ را در شرایط تحریمی ایران، شگفت انگیز و نشانی از پیشرفت علوم مهندسی دانشمندان ایرانی توصیف کرده است.
اسرائیل از پیشرفت علمی ایران می‌ترسد
هراس دشمن از ایران قوی است؛ دکتر «الیف صباغ» تحلیلگر سیاسی تلویزیون 24i اسرائیل می‌گوید: «بمب هسته‌ای مسئله اصلی نیست، حقیقت چیز دیگری است و آن این است که اسرائیل از پیشرفت علمی ایران می‌ترسد!»
دکتر «شائول ینای» تحلیلگر اسرائیلی مسائل حوزه خلیج‌فارس نیز در شبکه صهیونیستی 24i می‌گوید: «ایرانی‌ها حقیقت را می‌گویند، آنها به دنبال بمب هسته‌ای نیستند؛ نتانیاهو سال 1996 گفته بود ایران دو سال دیگر به بمب هسته‌ای خواهد رسید و اکنون سال 2022 هستیم و ایران بمب هسته‌ای ندارد! نه به این دلیل که کسی توان منع آنها را داشته باشد بلکه خودشان چنین چیزی را نخواسته‌اند.»
همین ترس دشمن از پیشرفت علمی و عبور ایران اسلامی از مرزهای دانش است که دشمن را به آشوب وامی‌دارد و حتی به هدف قرار دادن فعالان عرصه علم و فناوری دست می‌یازد تا به بدنه علمی کشور ضربه وارد کند.
خرداد ماه امسال طی سانحه‌ای در یکی از واحدهای تحقیقاتی وزارت دفاع در منطقه پارچین، مهندس احسان قدبیگی به شهادت رسید و یکی دیگر از همکاران ایشان دچار جراحت شد.
پیش از این نیز بخش خبری ۲۰:۳۰ شبکه دوم سیما گزارشی از فوت مشکوک دکتر ایوب انتظاری نخبه یزدی و فارغ‌التحصیل دکترای هوافضای دانشگاه صنعتی شریف پخش کرد، طبق لوحی که به خانواده دکتر انتظاری از طرف استاندار یزد اعطا شده، نامبرده شهید اعلام شده است، «شهید راه علم و اقتدار میهن...»در این گزارش همچنین نمونه‌های مشابهی از ترور احتمالی دانشمندان نخبه ایرانی توسط صهیونیست‌ها نام ‌برده شد. مانند شهید دکتر اردشیر حسین پور، دانشمند هسته‌ای ایران، که سال ۱۳۸۵ در اثر مسمومیت با مواد رادیو اکتیو جان باخت یا دکتر علی‌‌هاشمی یکی از نخبه‌های برجسته رشته شیمی‌ در کشور که به طرز مشکوکی به دلیل خون ریزی ریوی در اواخر سال1400 درگذشت.
چرا دانشگاه شریف
آماج عملیات دشمن است؟
دانشگاه صنعتی شریف، بیش از ده هزار دانشجو دارد و از مراکز مهم در تولید علم و فناوری برای پیشرفت کشور به شمار می‌رود.
در روزهای گذشته تعدادی از دانشجویان با حمله به سلف سرویس دانشگاه شریف درها و پنجره‌های سالن غذاخوری البرز این دانشگاه را شکستند و با مسئولین حراست دانشگاه و برخی دانشجویان درگیر شدند و به آنها صدمه زدند. مطالبه این دانشجویان که اکثریت آنها پسران دانشجو بودند، حضور مختلط در سلف سرویس دانشگاه و غذا خوردن با خانم‌ها بود. به گزارش فارس، با ورود این دانشجویان به محیط سلف سرویس، تعدادی از آنها به رقص و پایکوبی پرداختند و خوشحالی خود را از این اتفاق بروز دادند و سطح مطالبات خود را به نمایش گذاشتند.
همزمان با این اتفاقات دانشجویان دانشگاه شریف با راهپیمایی اعتراضی در صحن دانشگاه، نسبت به حرمت‌شکنی‌ها واکنش نشان دادند. دانشجویان با شعارهای «الله اکبر» و با حمل دست‌نوشته‌هایی نظیر «با هتاکی و حیله شریف تعطیل نمیشه» و «جای الفاظ رکیک در دانشگاه نیست» و... اعتراض خود را نشان دادند.
در روزهای اول اغتشاشات، تجمعی 200- 300 نفره در این دانشگاه انجام شد و اقلیتی چند ده نفره فحاشی و هنجارشکنی نمودند.
دانشگاه و دانشجوی شریف و برخی مراکز مشابه، سوژه عملیات دشمن هستند، چون دشمنان از اساتید و دانشجویان خدوم به کشور ضربه خورده‌اند. اساتید و دانشجویان شریف، همان‌هایی هستند که تا خدمتی به مردم کردند و حصار تحریم را شکستند، ابتدا تحریم و بعد ترور شدند اما با وجود این جنگ آشکار و پنهان، ایران عزیز، در حال پیشرفت علمی و فنی است. به تعبیر هرتسل‌هالوی فرمانده رکن اطلاعات ارتش اسرائیل: «از انقلاب 1979 ایران، ما 3 برابر رشد علمی داشته‌ایم، اما رشد ایران 20 برابر شده. آنها به برتری فنی نزدیک می‌‌شوند. جنگ واقعی در آینده نیست؛ همین حالا جریان دارد. جنگ امروز، جنگ ذهن‌هاست و تبلیغات ایران می‌‌تواند روحیه اسرائیلی‌ها را درهم بشکند».
یادآور می‌شود دانشگاه شریف، بیش از ۱۳۰ شهید والامقام تقدیم انقلاب و کشور کرده که از آن جمله، شهیدان محسن وزوایی، حسن عباسپور (وزیر نیرو و شهید جنایت منافقین در هفتم تیر ۱۳۶۰)، مجید شهریاری، مسعود علی‌محمدی، و مصطفی احمدی روشن است.
واکنش هیئت‌رئیسه دانشگاه صنعتی شریف به وقایع این دانشگاه
البته، هیئت‌رئیسه دانشگاه صنعتی شریف از کمیته انضباطی این دانشگاه درخواست کرد از تمام ظرفیت‌های قانونی برای جلوگیری از تکرار رفتارهای دور از شأن دانشگاه استفاده کند.
به گزارش تسنیم، در این اطلاعیه آمده است:
ضمن تشکر از دانشجویان فهیم دانشگاه، که همراهی و همیاری بسیار خوبی در حفظ نظم و امنیت دانشگاه دارند، به استحضار می‌رساند، با توجه به اتفاقات ناشایست رخ‌داده در روز یکشنبه اول آبان 1401 در دانشگاه صنعتی شریف، که عده‌ای دانشجوی قانون‌شکن به تخریب و هنجارشکنی در دانشگاه پرداختند، هیئت‌رئیسه دانشگاه رفتارهای دور از شأن محیط دانشگاه را قویاً محکوم می‌کند و به‌منظور استمرار فعالیت‌های آموزشی و پژوهشی، تصمیمات زیر را اعلام می‌نماید:
1. با توجه به صدمات وارده به سالن غذاخوری البرز متأسفانه امکان صرف غذا در داخل سالن وجود ندارد و تا زمان انجام و اتمام تعمیرات و اطمینان از فراهم شدن فضای آرامش، غذا به‌صورت بسته‌بندی‌شده در ضلع جنوبی سلف تحویل دانشجویان خواهد شد.
2. چنانچه مشخص شود افرادی به ضرب‌وشتم و یا فحاشی پرداخته و موجب جراحت دیگران شده‌اند، موقتاً ورود آنها به دانشگاه ممنوع شده و در اولین فرصت به کمیته انضباطی معرفی خواهند شد.
3. به‌منظور ایجاد و حفظ آرامش در دانشگاه، دانشجویانی که در ارزیابی اولیه انجام‌شده، نقش کلیدی در ایجاد ناآرامی داشته‌اند تا اطلاع ثانوی اجازه ورود به دانشگاه را نخواهند داشت.
هیئت‌رئیسه دانشگاه ضمن تأکید بر حفظ آرامش و استقبال از فعالیت‌های قانونمند و برگزاری برنامه‌های دارای مجوز، تکرار هرگونه رفتارهای دور از شأن دانشگاه را مردود دانسته و از کمیته انضباطی می‌خواهد که از تمام ظرفیت‌های قانونی خود همچون تعلیق، اخراج و... برای برخورد با این موارد استفاده کند.
ظلم مضاعف به دانشجو و دانشگاه
برخی مسئولین مدام مصاحبه می‌کنند و خواستار آزادی افرادی می‌شوند که حتی بیرون از دانشگاه مرتکب تخلفات آشکار ضداخلاقی و ضدامنیتی شده‌اند. گویی در ذهن این افراد دانشجو بودن نوعی مصونیت به همراه دارد.
رضا احمدی، استاد دانشگاه در این زمینه به فارس می‌گوید: باید این نگاه عوامانه اصلاح شود که برای افراد به خاطر عناوینشان مصونیت قائل شویم. چه فرقی می‌کند متخلف دانشجو یا پزشک و استاد دانشگاه باشد یا آخوند و پاسدار و معلم. هر کس در هر کسوتی که باشد چنانچه تخلفی کرد باید با او مطابق قانون برخورد شود.
وی ادامه می‌دهد: در دانشگاه شریف اما موضوع از جهات دیگری نیز قابل توجه است. برخی از این دانشجویان که در اقلیت هستند عملا اعتبار علمی و فرهنگی دانشگاه را دچار خدشه می‌کنند. اصالت لذت، فرد گرایی و منفعت‌طلبی کلید واژه مشترک تربیتی این افراد است و آنها قبله آمال خود را غرب می‌دانند و غالبا به فکر مهاجرت به این کشورها هستند.
احمدی می‌افزاید: حالا چه اصراری است که این افراد با پول مردم در دانشگاه‌های دولتی درس بخوانند و فردا علیه منافع همین مردم در نهادهای خارجی بعضا ضدایرانی استخدام شوند؟ 
استاد دانشگاه با اشاره به هزینه‌های دولتی در دانشگاه شریف می‌گوید: برای هر دانشجو در مقطع لیسانس حدودا 700 میلیون هزینه می‌شود؛ آیا بهتر نیست به جای انفعال لااقل این افراد پول تحصیلشان را پرداخت کنند و کرسی‌های محدود دانشگاه‌های مطرح را اشغال نکنند؟
وی می‌افزاید: متاسفانه با روند فعلی کنکور فقط افراد نخبه وارد این دانشگاه‌ها نمی‌شوند و بعضا افراد پولدار به مدد کلاس‌های کنکور و تکنیک‌های تست‌زنی هم به دانشگاه‌های برتر راه پیدا می‌کنند.
این استاد دانشگاه خاطرنشان می‌کند: البته موضوع جرایم و تخلفات موضوع دیگری است و باید طبق قانون مجازات شود اما اشغال کردن کرسی‌های دانشجویی برای افرادی که به دنبال غرایز حیوانی و غیر انسانی هستند ظلم مضاعف به دانشجو و دانشگاه است.
مقتدای انقلاب دوشنبه 11 مهرماه در مراسم مشترک دانش‌آموختگی دانشجویان دانشگاه‌های افسری نیروهای مسلح در دانشگاه افسری و تربیت پلیس امام حسن مجتبی(ع) فرمودند: «آنها [دشمنان] فقط با جمهوری اسلامی مخالف نیستند، با ایران مخالفند؛ آمریکا با ایران قوی مخالف است، با ایران مستقل مخالف است. همه‌ بحث آنها، همه‌ دعوای آنها سر جمهوری اسلامی نیست؛ البتّه با جمهوری اسلامی بشدّت و عمیقاً دشمنند، در این شکّی نیست، امّا بدون جمهوری اسلامی هم با ایرانی که قوی باشد مخالفند، با ایرانی که مستقل باشد مخالفند. آنها ایران دوران پهلوی را دوست دارند: گاو شیرده و مطیع اوامر آنها که شاه مملکت برای یک تصمیم، ناچار بشود سفیر انگلیس یا سفیر آمریکا را بخواهد و از او کسب تکلیف بکند! این ننگ را ملّت ایران چگونه می‌تواند تحمّل بکند؟ آنها این را می‌خواهند؛ با ایران مخالفند.»
كلید پیشرفت، علم است و دانشگاه مهم‌ترین زیرساخت پیشرفت و توسعه‌ کشور. دشمن خود را به آب و آتش می‌زند تا حرکت علمی کشور را متوقف کند اما ایران اسلامی به سبب گفتمان‌‌سازی و درایت رهبر حکیم انقلاب در راه‌اندازی جنبش نرم‌افزاری، با حرکت جهشی در تولید علم و فناوری به سمت ایجاد تمدن نوین اسلامی پیش می‌رود.