kayhan.ir

کد خبر: ۲۵۱۸۷۷
تاریخ انتشار : ۳۰ مهر ۱۴۰۱ - ۲۱:۲۹

واکنش روزنامه دیلی استار به سقوط لیز تراس: کاهو رفت بادمجان می‌آید

روزنامه انگلیسی دیلی ‌استار در تیتری جنجالی استعفای نخست‌وزیر این کشور و احتمال برگشت نخست‌وزیر پیشین را به رفتن «کاهو» و آمدن «بادمجان» تشبیه کرد.

 

سرویس خارجی-

در ادامه ناپایداری سیاسی و مشکلات اقتصادی فزاینده در انگلیس، روز پنچ‌شنبه «لیز تراس»، نخست‌وزیر این کشور رسماً استعفای خود را اعلام کرد و همزمان برخی رسانه‌ها اعلام کردند «بوریس جانسون»، نخست‌وزیر پیشین تمایل خود را برای رهبری حزب محافظه‌کار و نخست‌وزیری انگلیس اعلام کرده است. لیز تراس چهارمین نخست‌وزیر انگلیس است که در 6 سال گذشته به دلیل اختلافات درون حزبی مجبور به کناره‌گیری از سمت خود می‌شود؛ که خود این مسئله اوضاع پریشان حزب محافظه‌کار انگلیس را هویدا می‌کند. از سال ۲۰۱۶ تا به امروز به ترتیب «دیوید کامرون»، «ترزا می»، بوریس جانسون و لیز تراس در این جایگاه قرار گرفته بوده‌اند و هر کدام درگیر با مسئله‌ای از مقام نخست‌وزیری کناره‌گیری کردند یا مجبور به کناره‌گیری شده‌اند.
روزنامه انگلیسی دیلی ‌استار، آن‌طور که مهر از آن نقل کرده، در واکنش به استعفای تراس و احتمال برگشت جانسون به نخست‌وزیری در تیتری جنجالی و تند نوشت: «آن احمق به خانه شماره ۱۰ بر می‌گردد؟ کاهو را کنار گذاشتن، و حالا بادمجان تعارف می‌کنند؟» گفتنی است، خانه شماره ۱۰ خیابان داونینگ، آدرس محل کار و زندگی نخست‌وزیر انگلیس است؛ شهرت این آدرس به گونه‌ای است که حتی گاهی از آن برای اشاره به دولت انگلیس استفاده می‌شود.
لیز تراس به عنوان سومین نخست‌وزیر زن انگلیس که تلاش داشت خود را همچون «مارگارت تاچر»، معروف به «بانوی آهنین» حزب محافظه‌کار تصویر کند. اما با استعفای خود، رکورد کوتاه‌ترین دوره نخست‌وزیری انگلیس را با فقط ۴۴ روز نخست‌وزیری شکست. پیش از او رکود کوتاه‌ترین دوران نخست‌وزیری انگلیس به «جورج کنینگ» تعلق داشت که از تاریخ ۱۰‌آوریل تا ۸ آگوست ۱۸۲۷ یعنی به مدت ۱۱۹ روز عهده‌دار این منصب بود!
فشارها برای کناره‌گیری او از هفته پیش آن‌ هم از طرف هم‌حزبی‌هایش بالا گرفت، اما او ابتدا زیر بار نمی‌رفت و می‌گفت حاضر به استعفا نیست؛ او حتی روز چهارشنبه در پارلمان این کشور وقتی با حملات تند حزب رقیب و درخواست برای استعفا مواجه شد و پاسخ داد: «من یک فرد جنگجو هستم و اهل کنار کشیدن نیستم.» اما روز چهارشنبه «سوئلا براورمن» وزیر کشور انگلیس در آخرین ضربه به دولت نوپای لیز تراس پس از نقض قوانین این وزارتخانه از سمت خود کناره‌گیری کرد.
پس از استعفای بوریس جانسون، اعضای حزب محافظه‌کار انگلیس پس از هفته‌ها رأی‌گیری درون‌حزبی سرانجام ۱۵ شهریور، لیز تراس را به عنوان رهبر جدید حزب محافظه‌کار و نخست‌وزیر انگلیس معرفی کردند. جانسون، هم پس از رسوایی‌های کابینه و در نتیجه کناره‌گیری ۵۰ وزیر و نماینده پارلمان از همکاری با او، سرانجام ۱۶ تیرماه رسماً مجبور به استعفا از مقام نخست‌وزیری شد و هم‌اکنون پس از استعفای لیز تراس برخی رسانه‌ها اعلام کردند که حزب محافظه‌کار احتمالاً بار دیگر او را به عنوان رهبر جدید این حزب و نخست‌وزیر آینده انگلیس معرفی می‌کند. البته خود همین «قحط الرجال» یا به تعبیر یکی از بزرگان سیاست ایران‌زمین «قحط الرجل» در حزب محافظه‌کار را نشان می‌دهد.
گفتنی است که «گراهام بردی» رئیس‌کمیته سازماندهی حزب محافظه‌کار انگلیس (کمیته ۱۹۲۲) اعلام کرده است، رهبر جدید این حزب باید تا قبل از ارائه متمم بودجه در ۳۱ اکتبر (۹ آبان) انتخاب شود. البته باید افزود افزون بر جانسون نام «ریشی سوناک»، وزیر پیشین دولت جانسون هم به عنوان گزینه نخست‌وزیری و رهبری حزب محافظه‌کار مطرح است و همچنین چند نام دیگر که از شهرت کمتری برخوردارند.