kayhan.ir

کد خبر: ۲۵۱۸۶۱
تاریخ انتشار : ۳۰ مهر ۱۴۰۱ - ۲۱:۲۴

انتشار شماره جدید کیهان فرهنگی

تازه‌ترین شماره کیهان فرهنگی به همراه گفت‌وگوهای اختصاصی درباره «فضای مجازی»، «رشد دین‌داری در کشور»، «حوادث دهه شصت» و «حاج قاسم الگوی نسل‌ها» و نیز موضوعات متنوع فرهنگی و سیاسی چاپ شد و در اختیار علاقه‌مندان قرار گرفت.


«فرهنگ، نقشه کلی، ضرورت تحول» عنوان طلیعه این شماره کیهان فرهنگی است که مدیر مسئول با اشاره به تحقق آرمان‌ها و اهداف انقلاب گفته است: بناست آرمان‌ها و اهداف انقلاب بیش از پیش و بهتر از گذشته تعقیب شوند و تحقق یابند و در جهت افق بلند مدت «تمدن نوین اسلامی» که زمینه‌ساز ظهور موعود امم، مهدی آل محمد(ص) است، حرکت کنیم؛ لذا کاربست دستورات و رهنمودهای رهبری نه در شعار و با ظاهرسازی و به‌طور نمایشی، که در عمل ضروری است. بدون فوت وقت همه سازمان‌ها و دستگاه‌ها، نقشه جامع و کلان‌نگرانه و آینده‌پژوهانه خود را با استفاده از عناصر کاردان و با تجربه و معتقد و ملتزم به آرمان‌های انقلاب تنظیم نمایند و باهدف مشخص، کار و مجری و مسئولیت و زمان‌بندی مشخص حرکت کنند.
دکتر فیروز اصلانی در بخشی دیگر تأکید کرده است: اگر حتی یک دستگاه‌، یا سازمان و مجموعه‌ای برای خود «دستور جلسه» و «نقشه جامع» و دقیق نداشته باشد «غفلت راهبردی» اتفاق می‌افتد و طبیعی است در چنین حالتی، زرادخانه‌های امنیتی و رسانه‌ای دشمن برای آن دستور جلسه و برنامه مشخص، تعیین می‌کنند و به آن جهت می‌دهند و حتی امکانات فنی و انسانی آن را برای تحقق اهداف از پیش تعیین شده بکار می‌گیرند.
وی با اشاره به اغتشاشات اخیر افزوده است: اغتشاشات کم شمار اخیر ناشی از همین بی‌توجهی‌های برخی از مقامات و نهادها به هشدارهای دلسوزانه و کارشناسانه و رهنمود‌های دقیق و مستمر رهبری است. کلان‌نگری و برنامه‌ریزی در مورد مسائل فرهنگی و تربیتی خانواده، بازسازی انقلابی مدیریت و ساختارهای فرهنگی کشور، ایجاد زیرساخت‌های بومی برای مدیریت فضای مجازی و خارج ساختن آن از مدیریت دشمن و ایجاد شبکه ملی اطلاعات (که هم جریان علمی و فکری کشور را بچرخاند و هم کسب‌وکارهای مردمی را تأمین کند) و تخصیص بودجه لازم و نیروی کاردان و معتقد برای آن‌ها برخی از موضوعاتی‌اند که باید در دستور کار همه مقامات و نهادها قرار گیرند. دکتر اصلانی در پایان تأکید کرده است: بدون تردید، «کلان‌نگری» و «برنامه‌ریزی» و پرهیز از ورود به «گرداب روزمرگی»، مانع «غفلت راهبردی» و سرگردانی، و موجب شتاب روزافزون به سمت افق متعالی انقلاب زمینه‌ساز ظهور و تحویل پرچم انقلاب به دست قطب عالم امکان حضرت امام زمان(عج) خواهد شد. «فضای مجازی را از دست دشمن خارج کنید» عنوان گفت‌وگوی اول با آیت‌الله محمود رجبی است که در بخشی از آن گفته است: فضاي مجازي در کشور ما توسط دشمنان ما مديريت مي‌شود و دولت‌هايي که اين مديريت رسانه‌هاي اجتماعي و پيام‌رسان‌ها و ديگر پلتفرم‌هاي فضاي مجازي را در اختيار دارند به نفع خود و بيشتر با هدف آسيب رساندن و ضربه زدن به ملت، نظام و فرهنگ ديني و ملي ما، آن را مديريت مي‌کنند. اگر مديريت نمي‌شود چرا پست‌ها و يا صفحات خاص از فضاي مجازي در موارد متعددي مسدود مي‌شود؟
گفت‌وگوی بعدی با حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر حمید پارسانیا است که با اشاره به رشد و افزایش دین‌داری در کشور گفته است: رویکرد دینی به‌ عنوان یک پدیده شخصی و فردی در جهان سکولار لحاظ می‌شد و در آن‌جا رو به افول بود، اما در پایان قرن بیستم، نقطه عطفی به نام انقلاب اسلامی ابتدا در جهان اسلام و در ایران مشاهده شد و مقاومتی سیاسی و اجتماعی در سطح ملی ایجاد کرد؛ پدیده‌ای که در چارچوب مفاهیم مدرن و غربی نبود؛ یعنی یک حرکت سیاسی بود و هویت دینی هم داشت. انقلاب حضور دین را در عرصه‌ای فراتر از زندگی شخصی و قلمرو مناسکی در زندگی عمومی نشان داد.
«دهه حماسه و مظلومیت» عنوان گفت‌وگوی بعدی با حاج احمد عطایی درباره وقایع حوادث دهه 60 است که در بخشی از آن می‌گوید: دهه شصت به واسطه تعداد و جنس وقایع و هجمه‌های دشمنان و تمرکز آن‌ها روی برخورد سخت و خشن، دهه‌ای استثنایی است. دشمن با عوامل داخلی خود از منافقین یا معارضین و بعضاً نادان‌ها، تلاش می‌کرد با جنگ و ترور و کودتا و آشوب، انقلاب را از بین ببرد یا جهت آن را تغییر دهد.
«حاج قاسم» الگویی برای نسل‌ها عنوان گفت‌وگوی آخر با سردار آزاده دفاع مقدس حاج مرتضی حاج‌باقری است که با اشاره به تأثیر‌پذیری از شهید سردار سلیمانی گفته است: حاج قاسم همه چيزش روي حساب و کتاب بود. بچه‌ها‌ مي‌خواهند عاقبت به خير شوند حاج قاسم را الگوي خودشان قرار دهند. حاج قاسم يک بچه روستايي بود که گذشته‌اش را فراموش نکرده بود.
حاج‌باقری در ادامه تأکید کرده است: حاج قاسم همه‌مان را نصيحت‌ مي‌کرد و مي‌گفت: بچه‌ها! خودتان را خرج چهارسال و هشت سال نکنيد. چهار سال و هشت سال نمايندگي مجلس و رياست جمهوري‌ مي‌آيند‌ و مي‌روند‌. چشم و گوشتان به لب مقام معظم رهبري باشد تا ببينيد ايشان چه‌ مي‌گويد؛ خط قرمزتان اين باشد! اگر کسی نظام را با ولی فقیه قبول داشته باشد این خودی است؛ این خط قرمز شما باشد. همچنین در این شماره می‌خوانیم: «کار را بر اساس نقشه کلی پیش ببرید» رهنمودهای حضرت امام خامنه‌ای/ «موجود ابدی ره توشه ابدی می‌خواهد» گفتاری از حضرت آیت‌الله جوادی آملی»/ «ظرفیت‌سازی تمدنی در راه‌پیمایی اربعین» از دکتر موسی نجفی/ «نفی سلطه کفار در پرتو ایمان» به قلم حسین اصلانی/ «اقتدار پلیس، قانون و رویه‌ها» نوشته دکتر سید محمدمهدی غمامی/ «نگاه امانت‌مدارانه به مناصب حکومتی» از دکتر علیرضا کمالی/ «معمای ستیزه‌جویی حجاب و خانواده» به قلم استاد محمد ایمانی/ «بزرگ‌نمایی با فضای مجازی و لنگار» از زهراسادات امیری/ «اغتشاش، فضای مجازی و انتقام از ملت» نوشته قاسم غلامرضایی/ «شام غریبان» از طیبه محمدی مسجدلو/ و....