زمین برای ساخت مسکن ویلایی در ۱۲ شهر جدید واگذار میشود
معاون وزیر راه و شهرسازی از واگذاری زمین برای ساخت مسکن ویلایی در 12شهر جدید به مردم خبر داد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، علیرضا جعفری در حاشیه امضای تفاهمنامه با شرکت سرمایهگذاری مسکن اظهار کرد: پروژههای نهضت ملی مسکن باید روی زمینهایی بارگذاری شود که قیمت ساخت در آنها یک سوم قیمت اراضی باشد.
او افزود: ساخت مسکن با تراکم پایین و بهصورت ویلایی یک طبقه در شهرهایی که زمین داریم برنامه اولویتدار وزارت راه و شهرسازی است. بهعبارت دیگر با برنامهریزی صورت گرفته «مسکن تدریجی» در این اراضی ساخته خواهد شد. در این راستا برای 12 شهر از جمله بینالود، ایوانکی، عالیشهر، رامین، شیرینشهر، علوی، تیس، رامشار، مجلسی و امیرکبیر زمین ویلایی در اختیار مردم قرار میگیرد.
معاون وزیر راه و شهرسازی توضیح داد: در گام اول این برنامه، متقاضی که توان اقتصادی نسبی دارد میتواند واحد 60 متری بسازد و به مرور زمان آن را به 80 متر، 100 و بیشتر توسعه دهد.
جعفری از مدیریت زنجیره تامین مصالح ساختمانی برای کاهش قیمت تمام شده خبر داد و افزود: در بحث فروش متری مسکن، پروژههای مشارکتی تعریف شده تا توان تدریجی برای خانهدار شدن مردم فراهم شود.
او ادامه داد: با همافزایی توان دستگاهها و نهادهای حاکمیتی میتوانیم سرعت اجرای پروژههای محرک توسعه شهرها را تسریع کنیم. در این راستا شرکت عمران شهرهای جدید و مجموعه بانک مسکن تعامل بسیار خوبی با هم برای تحقق وعده ساخت چهار میلیون واحد مسکونی دارند.
معاون وزیر راه و شهرسازی از معرفی بسته 50 هزار میلیارد تومانی سرمایهگذاری در شهرهای جدید خبر داد و اظهار کرد: شرکت سرمایهگذاری در زمان حاضر در شهرهای حدید بهارستان جدید اندیشه، پردیس و عالیشهر (در استان بوشهر) فعال است.
واگذاری ۱۴۰ هزار زمین ویلایی
همچنین رستم قاسمی؛ وزیر راه و شهرسازی درباره وعده ساخت خانههای ویلایی ذیل طرح نهضت ملی مسکن گفت: از مدتها پیش تصمیم گرفتیم در شهرهایی که کمبود زمین نداریم، زمین برای ساخت مسکن ویلایی واگذار کنیم. اکنون زمینهای 200 تا 250 متری برای بیش از ۱۴۰ هزار تک واحدی ویلایی واگذار شده است. البته در صورتی که متقاضی شرایط مالی ساخت نداشته باشد وزارت راه و شهرسازی برایش میسازد. اکنون در بیش از ۹۰۰ شهر مشکل زمین نداریم و مراحل ساخت را نیز به خود مردم میسپاریم.
او درباره اینکه در دور اول برگزاری میز خدمت در سفرهای استانی مشکل مردم بیشتر شکایت از بخش راه بود یا مسکن، تصریح کرد: مسکن بیشترین مشکل و گلایه مردم است.
آبان ۹۹ نقطه جوش بازار مسکن
گفتنی است، مشکلات بخش مسکن با ترک فعل عباس آخوندی؛ وزیر راه و شهرسازی دولت روحانی در نساختن واحدهای مسکونی چند برابر شد که تبعات آن تا سالها گریبانگیر مردم و دولت خواهد بود. یکی از تبعات این ترک فعل، افزایش شدید اجاره بهاست چرا که مسکن مثل مواد غذایی نیست که بتوان با اقدامات فوری، مشکل را حل کرد.
به گزارش ایسنا، بررسی رشد قیمت مسکن شهر تهران از ابتدای سال ۱۳۹۷ تاکنون براساس آمار منتشر شده توسط بانک مرکزی، گویای آن است که بازار دو قله قیمتی را در اردیبهشت ۱۳۹۸ و آبان ۱۳۹۹ تجربه کرده است. در دو مقطع مذکور نرخ رشد سالانه قیمت مسکن در شهر تهران به ترتیب ۱۱۲ درصد و ۱۱۸ درصد بوده است.
نمودار رشد قیمت مسکن در پایتخت طی ۵۴ماه گذشته نشان میدهد پس از رشد مداوم قیمتها که آذر ۱۳۹۶ آغاز شده و تا اردیبهشت ۱۳۹۸ ادامه یافته بازار در ادامه روند نزولی به خود گرفته و مجددا از خرداد ۱۳۹۹ شروع به صعود کرده است. آبان ۱۳۹۹ بازار قله قیمتی ۳۱ ماهه را با ۱۱۸ درصد رشد لمس کرده و سپس شروع به افت کرده است.
از طرف دیگر بهمن و اسفند ۱۴۰۰ و فروردین ۱۴۰۱ را میتوان نقاط کف بازار به لحاظ شاخص رشد قیمت دانست که نرخ افزایش سالانه در هر سه ماه مذکور حدود ۱۶ درصد بود. در ادامه قیمت مسکن تا تیرماه ۱۴۰۱ شیب صعودی گرفته و مجددا دچار افت شده است.
مقایسه شاخص رشد قیمت مسکن و اجارهبها نیز گویای آن است که از اردیبهشت ۱۴۰۰ به بعد دو شاخص مذکور روند معکوس داشتهاند. بدین ترتیب که نرخ افزایش سالانه قیمت مسکن کاهشی و شیب اجارهبها افزایشی بوده است. شهریور ۱۴۰۱ شاخص سالیانه قیمت اجاره در شهر تهران ۴۰ و 9 دهم درصد بود که در مقایسه با تیرماه (47 و چهار دهم) درصد افت شش و نیم درصد داشته است. میزان افزایش سالانه قیمت 36 و سه دهم درصد اعلام شد که به رقم ۴۳ میلیون و 200 هزار تومان در هر متر مربع رسید.