رکورد آمار بیماران منتظر درمان زده شد
تازهترین دادههای آماری در انگلیس نشان میدهد که شمار بیماران منتظر دریافت خدماتی درمانی در سیستم ملی بهداشت این کشور به بالاترین حد در ۱۵ سال گذشته رسیده است.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما، طبق آمار منتشر شده از سوی سازمان خدمات ملی بهداشت انگلیس موسوم به «ان.اچ.اس»، بالغ بر ۷ میلیون بیمار تا پایان ماه اوت گذشته در انتظار دریافت خدمات بهداشتی بودند. این آمار در ماه قبل از آن (ژوئیه) ۶.۸ میلیون بوده و بالاترین رکورد از سال ۲۰۰۷ است که شمارش آمارها شروع شد.
از این تعداد ۳۸۷ هزار و ۲۵۷ شهروند انگلیسی بیش از یک سال است که برای درمان در انگلیس انتظار میکشند. این بدین معناست که از ۱۸ بیمار یکی بیش از ۱۲ ماه است که برای دریافت خدمات درمانی منتظر است. دادههای آماری همچنین نشان میدهد که دو هزار و ۶۴۶ نفر بیش از دو سال است که برای درمان انتظار میکشد.
این درحالیاست که مقامات «ان.اچ.اس» اصرار دارند هیچ بیماری نباید بیش از دو سال برای درمان انتظار بکشد، به غیر از موارد خاص یا اینکه خود بیمار بخواهد. در بخش دیگری از آمار منتشر شده، تعداد افرادی که سپتامبر گذشته پس از ویزیت پزشک بیش از ۱۲ ساعت در اورژانس بیمارستان منتظر تخت بودند به رکورد جدید ۳۲ هزار و ۷۷۶ نفر رسیده که نسبت به کل آمار ثبت شده از اوت ۲۰۱۰ تا نوامبر ۲۰۲۰ بیشتر است.
وزیر بهداشت و مراقبتهای اجتماعی کابینه در سایه (کارگر)، آمارهای منتشر شده را «کاملا غیرقابل قبول» خواند و گفت: 12 سال کم کاری محافظهکاران در خدمات بهداشتی و درمانی، اقتصاد ما را عقبانداخته است، چرا که بدون جامعه سالم نمیتوان اقتصاد سالمی داشت.
«وس استریتینگ» وعده داد که اگر حزب کارگر در انتخابات پیروز شود منابع انسانی در اناچاس را توسعه خواهد داد تا با ارائه به موقع خدمات درمانی، افراد شاغل را به محل کار برگردانند.
این گزارش در حالی منتشر میشود که نارضایتی گسترده کارکنان شاغل در سیستم ملی بهداشت انگلیس از جمله بخش قابل توجهی از پزشکان که در اعتراض به وضع موجود قصد استعفا دارند، این مجموعه را بیش از هر زمان دیگری در خطر ورشکستگی تمام عیار قرار داده است.
انجمن پزشکی انگلیس (بی.ام.اِی) که به تازگی مطالعاتی را درباره اوضاع نظام خدمات درمانی این کشور صورت داده، نسبت به فروپاشی این مجموعه هشدار داده و خواستار اقدام فوری دولت شده است.
بر اساس مطالعات صورت گرفته، حدود ۴۴ درصد از متخصصان شاغل در بیمارستانهای انگلیس قصد دارند تا در سال آینده کار خود را در سیستم خدمات درمانی دولت موسوم به «ان.اچ.اس» ترک کنند یا به مرخصی بروند، این میزان در میان جراحان به ۵۰ درصد میرسد.
«ویشال شارما» رئیسکمیته مشاوران انجمن پزشکی انگلیس میگوید: اناچاس در حال حاضر به لحاظ کیفیت خدمات رسانی در نقطه ورشکستگی قرار دارد و فارغ از دورنمای خروج نیمی از پزشکان، این مجموعه تحمل از دست دادن حتی یک نفر از کارکنانش را ندارد.
در ماههای اخیر هشدارهای متعددی در مورد وضعیت نابسامان خدمات بهداشتی و درمانی انگلیس مطرح شده، اما شاید این یکی از شدیدترین آنها باشد.