امیرعبداللهیان تعرض به سفیر ایران در دانمارک را محکوم کرد
حمله وحشیانه ضدانقلاب در دانمارک به دیپلمات زن ایرانی
وزیر امور خارجه در پی تعرض صورت گرفته به سفیر و سفارت ایران در کپنهاگ گفت: مایه تاسف است که در قلب اروپا تعرضی به یک خانم و سفیر دارای مصونیت دیپلماتیک انجام میشود و پلیس نیز به موقع در محل حضور پیدا نمیکند.
حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران دیروز (جمعه) ۱۵ مهر ماه و در پی ورود غیرقانونی یک مهاجم مسلح به محوطه سفارت جمهوری اسلامی ایران در دانمارک، در گفتوگوی تلفنی با خانم «افسانه نادیپور» سفیر جمهوری اسلامی ایران در دانمارک، وضعیت ناشی از ورود غیرقانونی مهاجم مسلح به سلاح سرد به محوطه سفارت جمهوری اسلامی ایران در دانمارک و حمله وی به سفیر کشورمان را مورد بررسی قرار داد.
گفتنی است رسانههای دانمارک بعد از این تعرض از استقرار نیروهای پلیس این کشور در محل سفارت جمهوری اسلامی در کپنهاگ خبر دادند.
توضیح تعرض صورت گرفته از زبان سفیر ایران
خانم نادیپور سفیر جمهوری اسلامی ایران در دانمارک هم در تماس تلفنی امیرعبداللهیان در توضیح شرح ماوقع گفت: فرد مهاجم پس از ورود به محوطه سفارت، در حالیکه سلاح سرد در دست داشت ضمن تهدید، اقدام به ایجاد رعب و وحشت و وارد آوردن خسارات به خودروهای مستقر در پارکینگ سفارت کرد.
سفیر جمهوری اسلامی ایران همچنین یادآور شد: متاسفانه به رغم هشدارهای رسمی قبلی، پلیس دانمارک با تاخیر فراوان خود را به سفارت رساند.
وزیر امور خارجه کشورمان در این گفتوگوی تلفنی با انتقاد شدید از عدم تامین امنیت سفیر و سفارت کشورمان در کپنهاگ، اظهار داشت: مایه تاسف است که در قلب اروپا چنین تعرضی به یک خانم و سفیر دارای مصونیت دیپلماتیک انجام میشود و پلیس نیز به موقع در محل حضور پیدا نمیکند.
گفتنی است در دو هفته اخیر و پس از ناآرامیها در داخل کشور، جمعی از اغتشاشگران ضدایرانی هم مقابل سفارتخانههای جمهوری اسلامی ایران در برخی از کشورها تجمع کرده و دست به اقدامات خشونتآمیز زدند که با برخورد پلیسهای این کشورها مواجه شد. اغتشاشگران علاوهبر فحاشی و انواع و اقسام رفتارهای وحشیانه، اقدام به پرتاب سنگ و بطری و پاشیدن رنگ به ساختمانهای تعدادی از سفارتخانهها کرده و با پلیس در این کشورها نیز درگیر شدند. تعرض اغتشاشگران به سفارت ایران در سوئد نیز به احضار کاردار سوئد در تهران در غیاب سفیر این کشور انجامید و اعتراض شدید ایران به وی ابلاغ شد.
در همین زمینه «ناصر کنعانی» سخنگوی وزارت امور خارجه روز دوشنبه ۱۱ مهر ماه در نشست هفتگی با خبرنگاران در این باره گفت: در نتیجه تحولات اخیر، در برخی از کشورها و مشخصا تعدادی از کشورهای اروپایی بعضی از نمایندگیهای ما مورد تعرض افراد منتسب به جریانهای معاند و ضد انقلاب و گروههای خشونت طلب قرار گرفت و در بخشی از کشورها، مهاجمان موفق شدند در نتیجه عدم وجود حفاظت کافی و عدم توجه اولیه از سوی نیروهای تامینکننده امنیت به برخی از نمایندگیهای ما به ویژه در اماکن بیرونی و جدار بیرونی نمایندگیهای ما حملاتی صورت داده و بعضی از بخشهای نمایندگی مورد تعرض قرار گرفته است.
همچنین در این مدت، پلیس سوئیس با آشوبگران ضدایرانی مقابل سفارت جمهوری اسلامی ایران در شهر برن برخورد و چند نفر را دستگیر کرد. بالا رفتن تعدادی از آشوبگران از حصار مقابل سفارت ایران و توهین به پرچم جمهوری اسلامی ایران، با واکنش پلیس سوئیس روبهرو شد و پلیس این کشور برای متفرق کردن معترضان از گلولههای پلاستیکی استفاده کرد و حتی ۲ آشوبگر که وارد محوطه سفارت ایران شده بودند توسط پلیس سوئیس بازداشت شدند.
پلیس لندن هم در آخرین گزارشی که در این زمینه منتشر کرد اعلام کرد که روز یکشنبه در پی ناآرامیهای خشونتآمیز در نزدیکی سفارت ایران در لندن، دستکم پنج افسر پلیس در پی سنگ پرانی و پرتاب بطری و... به شدت زخمی شدند و ۱۲ نفر نیز بازداشت شدند.
امیرعبداللهیان: اقدامات تروریستها در کردستان عراق را تحمل نمیکنیم
حسین امیرعبداللهیان و فؤاد حسین وزرای خارجه جمهوری اسلامی ایران و عراق پنجشنبه ۱۴ مهر ماه در گفتوگویی تلفنی آخرین تحولات روابط دوجانبه، منطقهای و مذاکرات برای رفع تحریمها را مورد رایزنی قرار دادند.
وزرای خارجه دو کشور اخیرا در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک دیدار و گفتوگو کردند.
قدردانی از تلاشهای وزیر خارجه و نخستوزیر عراق
برای آزادی حاجی ایرانی
امیرعبداللهیان در این گفتوگوی تلفنی از تلاشهای وزیر خارجه و نخستوزیر عراق برای آزادی خلیل دردمند حاجی بازداشت شده ایرانی در عربستان قدردانی کرد.
رئیسدستگاه دیپلماسی همچنین با اشاره به تحرکات گروههای تروریستی از مبداء اقلیم کردستان عراق، تأکید کرد: با گذشت چهار دهه و علیرغم تعهدات مکرر مقامات اقلیم، متاسفانه تحرکات گروههای مسلح تروریستی از خاک اقلیم کردستان عراق علیه امنیت سرزمینی ایران همچنان تداوم دارد.
امیرعبداللهیان عنوان کرد: ضمن احترام و پایبندی به توسعه مناسبات ممتاز دو کشور، همانگونه که مقامات عالی نظامی جمهوری اسلامی ایران تأکید کردهاند، تداوم تجاوزات و اقدامات تروریستی این گروهکها که در اقلیم پناه گرفتهاند و امنیت ملی ایران را هدف قرار دادهاند را تحمل نخواهیم کرد.
هیچگونه تسلیحاتی به روسیه برای استفاده در جنگ
ارسال نکرده و نخواهیم کرد
حسین امیرعبداللهیان و «پکاهاویستو» وزیر خارجه فنلاند پنجشنبه شب ۱۴ مهر ماه در گفتوگویی تلفنی آخرین تحولات مناسبات دوجانبه را مورد بحث و تبادل نظر قرار دادند.
وزیر خارجه کشورمان درخصوص بحران اوکراین گفت: علیرغم کمکهای نظامی برخی کشورها به اوکراین، ما هیچگونه تسلیحاتی به روسیه برای استفاده در جنگ علیه اوکراین ارسال نکرده و نخواهیم کرد، چرا که معتقدیم راهحل این بحران سیاسی است و هرگونه حمایت تسلیحاتی از طرفین، فرصت صلح را به تأخیر میاندازد.
امیرعبداللهیان در مورد تحولات داخلی کشورمان نیز خطاب به وزیر خارجه فنلاند اظهار داشت: توجه به حقوق زنان در جمهوری اسلامی ایران برای ما از اهمیت بالایی برخوردار است و هم اکنون زنان در بخشهای مختلف دانشگاهی، علمی، پزشکی، آموزشی، اداری و فناوری در حال ایفای نقش بسیار موثری هستند.
وزیر امور خارجه کشورمان خاطرنشان کرد: بخشی از اتفاقات اخیر در ایران تظاهرات مسالمتآمیز است که ما طبق قانون اساسی کشور از آن حمایت میکنیم و طرح مسالمتآمیز مطالبات مردم را حق قانونی آنان میدانیم و همواره به آن توجه کرده و پاسخ دادهایم.
امیرعبداللهیان در عین حال افزود: اما در این میان برخی اغتشاشگران با هدایت خارجی و تحریک شبکههای تلویزیونی خارجی، اقدام به تخریب اموال عمومی و حمله به مردم و پلیس با سلاح گرم و سرد کردند که این اقدامات در هیچ کجای دنیا پذیرفته نیست.
وزیر امور خارجه کشورمان با یادآوری حوادث داخلی آمریکا و ماجرای اشغال کنگره، خاطرنشان کرد: مدتها اینترنت در آمریکا بر روی مردم قطع شد و حتی صفحات شخصی مجازی رئیسجمهور وقت آمریکا با توجیه امنیت ملی بسته شد. آیا شورای وزیران اروپا در آن زمان ابراز نگرانی کرد؟
طرفین در این گفتوگو بر ابعاد مناسبات دوجانبه فنلاند و جمهوری اسلامی ایران تأکید کردند.
به گزارش فارس، حسین امیرعبداللهیان رئیسدستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران نیز در گفتوگویی با روزنامه نیویورک تایمز و در پاسخ به سؤال این خبرنگار مبنی بر اینکه ایران خودش را متعهد میداند که به هیچ یک از طرفهای جنگ سلاح ندهد، آیا این درست است؟ اظهار داشت: ما مقید هستیم ارسال سلاح صورت نگیرد. ارسال سلاح به هریک از طرفین، شانس راهکار سیاسی را به تعویق میاندازد. ما با روسیه همکاریهای دفاعی داریم و همکاریهای دفاعی ما هیچ ربطی به موضوع اوکراین ندارد. ما هیچ امکاناتی را به هیچ طرفی برای کاربرد جنگ در اوکراین نخواهیم داد. متاسفانه تبلیغات نادرستی در این زمینه صورت گرفته است.