خسارت 19 میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومانی آشوبگران به اموال عمومی در تهران
سخنگوی شهرداری تهران درباره تصاویر منتشر شده از آسیبهای آشوبگران به تجهیزات آتشنشانی پایتخت به ایسنا گفت: متأسفانه در جریان اغتشاشات اخیر ۲۵ دستگاه خودروی سبک و سنگین و یک دستگاه تویوتا با تجهیزات کامل و متعلق به سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران دچار حریق و تخریب شد. خسارت ناشی از تخریب این تجهیزات بالغ بر ۶ میلیارد تومان برآورد میشود؛ البته این تنها بخشی از ۱۹ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان خسارتی است که طی روزهای ۲۸ شهریورماه تا ۵ مهرماه به تجهیزات شهر تهران وارد شده است.
عبدالمطهر محمدخانی افزود: در کنار آسیب به اموال شهر، ۲۱ نفر از کارکنان خدوم شهرداری تهران شامل نیروهای شرکت واحد اتوبوسرانی، نیروهای خدمات شهری و سازمان آتشنشانی نیز در پی آشوبهای افرادی معدود، دچار صدمه و آسیبدیدگی شدند که یک نفر از کارکنان اتوبوسرانی در بیمارستان بستری شد. همچنین ۱۷ نفر درمان سرپایی شدند و سه تن از کارکنان سازمان آتشنشانی نیز مصدوم شدند.
همچنین نایبرئیسشورای شهر تهران در جلسه دیروز شورا گفت: در حالی که مجموعه شورا و شهرداری با تمام مشکلاتی که در چهار سال گذشته به وجود آمده بود و باعث شده بود که مردم از خدمات زیادی محروم شوند، برخیها تحت عنوان اعتراض تهران را بستر اغتشاشات کردهاند. ما اعتراض را حق قانونی تلقی میکنیم اما برخی افراد اعتراض را به سمت اغتشاش بردند و به خدمات شهری حمله کردند که این به معنای حمله به مردم است.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی شورای شهر تهران، پرویز سروری تاکید کرد: برای تامین هر اتوبوس پنج میلیارد تومان هزینه میشود، اما با این حال، ۴۹ اتوبوس در تهران خسارت جدی دیدهاند و در مهرماه که به دنبال افزایش ظرفیت اتوبوسها هستیم، این تعداد اتوبوس از چرخه خدمترسانی خارج شدند. در این مدت بیش از ۶۵۰ مخزن زباله، ۱۸۵۰ تابلوی ترافیکی، 2500 متر نرده، ۱۰۱ ایستگاه اتوبوس، ۲۱ چراغ راهنمایی و 2 پل مکانیزه در روزهای اخیر با خسارت روبهرو شدند.
لزوم توجه به جهاد تبیین
برای آگاهی نوجوانان و جوانان
سخنگوی شورای شهر تهران نیز در حاشیه جلسه دیروز شورا در گفتوگو با خبرنگار کیهان در رابطه با اتفاقات چند روز گذشته اظهار داشت: در شرایطی که ما نیاز داریم همراه با آرامش جامعه، مسائل موجود در کشور را حل کنیم و به قلههای پیشرفت نزدیکتر شویم، طی روزهای گذشته اتفاقات تلخی رخ داد. این حوادث محکوم هستند و اغتشاشات و آسیبرسانی به اموال عمومی به هیچ عنوان با موضوعاتی مثل حجاب، مسائل حوزه زنان و امثالهم نسبتی ندارند و بهانههایی هستند که منافقین، گروهکهای تجزیهطلب در غرب و شرق کشور، رسانههای انگلیسی و آمریکایی برای کشورمان طراحی کردهاند.
علیرضا نادعلی با اشاره به لزوم توجه به نوجوانان و جوانان و نقشههایی که دشمنان به واسطه اثرگذاری بر ذهن آنها کشیدهاند گفت: در اتفاقات اخیر، بخشی از جوانان کم سن و سال ما نیز از دشمن بازی خوردند که ممکن است این موضوع ناشی از عدم داشتن تحلیل درست از مسائل سیاسی باشد؛ با این حال، باید در نظر داشت که همین دهه هشتادیها و سایر نوجوانان و جوانان سرمایههای انسانی و فرزندان ما هستند.
وی تاکید کرد: اکنون باید به وظیفهای که رهبر معظم انقلاب بارها و بارها در سالهای اخیر درباره جهاد تبیین تاکید کردند بیش از پیش جامه عمل بپوشانیم. این مسئولیت به معنای آن است که حقایق مثبت و منفی را برای فرزندانمان روشن کنیم، خشم و کینهتوزی که دشمنان در 43 سال گذشته نسبت به ایران داشتند را برای آنها تبیین و در یک کلام با آنها گفتوگو کنیم و شبهات آنان را رفع کنیم. مطمئناً با عملکرد درست در راستای جهاد تبیین میتوان بسیاری از مسائل را حل کرد.