در سفر به نیویورک
رئیسی با حضور مقتدرانه و هوشمندانه خود دنیا را مبهوت کرد
سخنرانی مقتدرانه رئیسجمهور در مجمع عمومی سازمان ملل متحد در دفاع از امنیت ملی، عدالت خواهی مقابله با یکجانبهگرایی و همچنین اقدام هوشمندانه بالا بردن نمادین تصویر سپهبد شهید قاسم سلیمانی بهعنوان نماد مبارزه با تروریسم بینالمللی تحت حمایت غرب دنیا را مبهوت کرد.
سرویس سیاسی-
آیتالله سید ابراهیم رئیسی رئیسجمهور کشورمان که شرکت در نشست مجمع عمومی سازمان ملل به نیویورک سفر کرده بود، با سخنرانی مبتنی بر دیپلماسی انقلابی و در تراز جمهوری اسلامی ایران به گونهای مقتدرانه از امنیت ملی و عدالتخواهی دفاع و در مقابله با یکجانبهگرایی موضعگیری کرد که در سالهای اخیر مشابه آن رخ نداده بود.
مهمترین بخش دیپلماسی انقلابی سخنرانی آیتالله رئیسی مربوط به نمایش تصویر حاج قاسم و سخن گفتن از محاکمه آمران و عاملان ترور شهید سردار سلیمانی است و در سخنان رئیسجمهور صراحت همراه با اقتدار برای اعلام پیگیری جدی حقوق ایران برای بازداشت و محاکمه عناصر اصلی ترور سردار سلیمانی دیده میشود و اینکه آمریکا و رئیسجمهور سابق آن به صراحت «قاتل» معرفی میشوند.
براساس گزارشها سخنرانی رئیسجمهور در مجمع عمومی سازمان ملل، یکی از پر استقبالترین سخنرانیهای این دوره به شمار میرود، که نمایانگر اقتدار ملت ایران و قله سیاست خارجی دولت سیزدهم به حساب میآید.
همچنین رئیسجمهور پس از سخنرانی در سازمان ملل، پیاده به سمت هتل محل اقامت حرکت کرد. مسیر پیادهروی، محل همیشگی استقرار خبرنگاران بینالمللی و تجمعات اعتراضی است که در این بین برخی خبرنگاران هم با رئیسجمهور خوشوبش و گفتوگو کردند.
برخلاف تبلیغات اپوزیسیون و گروههای مخالف جمهوری اسلامی ایران و برخی خوانندگان لسآنجلسی که وعده تجمع مقابل سازمان ملل را هنگام سخنرانی رئیسجمهور داده بودند، خبری از آنها و تجمعاتشان در اطراف سازمان ملل نبود.
آیتالله رئیسی رئیسجمهور همچنین شامگاه پنجشنبه در نشست خبری با خبرنگاران رسانههای بینالمللی که در حاشیه اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک برگزار شد، درباره مواضع اصولی جمهوری اسلامی ایران اظهار داشت: سیاست جمهوری اسلامی ایران سیاست نه شرقی و نه غربی است؛ یعنی ما تحت سلطه هیچ قدرتی زندگی سیاسیمان و فرآیند امورمان را تنظیم نمیکنیم؛ اصل اساسی در سیاست خارجی ما زیر سلطه هیچ قدرتی رفتن است و نه بر دیگران سلطه پیدا کردن است.
آیتالله رئیسی با بیان اینکه سیاست خارجی ما تعامل با همه کشورها اعم از کشورهای شرقی و غربی است؛ افزود: نگاه دولت نگاه متوازن و متعادل و نگاه به همه کشورها است. هر کشوری که بخواهد با جمهوری اسلامی ایران همکاری داشته باشد ما سیاست تعامل و همکاری با همه کشورها را خواهیم داشت با اولویت کشورهای همسایه ما اولویت سیاست همسایگی را حتما دنبال خواهیم کرد.
برای پایان دادن جنگ در اوکراین
باید گفتوگو را دنبال کنیم
رئیسجمهور درباره موضع ایران نسبت به جنگ در اوکراین گفت: اعلام کردیم برای میانجیگری و وساطت آمادگی داریم قبلا هم اعلام کردیم والان هم میگوییم هر راهکاری برای خاتمه جنگ باشد معتقدیم؛ جنگ باید خاتمه یابد همه اختلافات با گفتوگو قابل پیگیری است.
وی افزود: در سخنرانی خود در سازمان ملل هم گفتم راهکار خروج از بحرانها فقط جنگ نیست و جنگ میتواند به گفتوگو تبدیل شود و اختلافات میتواند با گفتوگو قابل حل باشد. برای پایان دادن جنگ باید گفتوگو را دنبال کنیم.
وی درباره سؤالی پیرامون همکاری نظامی ایران و روسیه افزود: ما قراردادهای متعددی با روسیه داریم، دفاعی، اقتصادی، علمی و فضایی... و سالهاست این ارتباط با روسیه وجود دارد.
برخی کشورهای غربی
مأمن تروریستها شده است
رئیسجمهور در پاسخ به این سؤال که آیا جمهوری اسلامی برنامهای برای شکایت از منافقان بابت ترور
۱۷ هزار ایرانی بیگناه ندارد، گفت: این گروهک به قدری جنایت کردند که در لیست سیاه و سازمان تروریستی اروپا قرار گرفتند. حالا چه اتفاقی اقتاد که کشورهای غربی و آمریکایی دوباره با این سازمان همکاری میکنند و برخی ازعناصرشان را در کشور خود جای دادند.
وی با بیان اینکه کشورشان مأمن تروریستها قرار گرفته است، اذعان کرد: با چه دلیل و حجتی پایگاه و مأمن برای سازمانی ایجاد کردید که خود شما آن را در لیست سیاه قرار دادهاید.
آیتالله رئیسی اظهار داشت: اینها به ترور ۱۷ هزار نفر دست زدند و این همان استانداردهای دوگانه است که چرا اینها در این کشورها فعالیت دارند. این سؤال ملتهای آزادگان جهان است.
رئیسجمهور با بیان اینکه چرا اینها به فعالیت خودعلیه جمهوری اسلامی ادامه میدهند، گفت: اینها که با صدام در ۸ سال دفاع مقدس و در حمله به کویت همکاری کردند و در بسیاری از جنایتها همراه صدام بودهاند، چرا الان فعالیت دارند و همه باید به این سؤال پاسخگو باشند.
مردم منطقه با ارتباط کشورهایشان
با رژیم صهیونیستی مخالف هستند
وی افزود: قطعاً مردم منطقه با ارتباط کشورهایشان با رژیم صهیونیستی مخالف هستند و هرگونه ارتباط با این رژیم، خنجری بر مردم فلسطین است. معتقدیم این دولتها در زمینه عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی، سخت در اشتباه هستند.
اجازه نمیدهیم درباره مهسا امینی و هیچ شهروندی حقی از کسی تضییع شود
رئیسجمهور در پاسخ به سؤالی درباره فوت مهسا امینی در ایران اظهار داشت: رخدادی که اتفاق افتاده در دست بررسی است و نظر نهایی در این باره را با مقام قضایی است؛ آنچه درباره فوت این خانم مطرح است و اگر قصور و تقصیری بوده، حتماً بررسی میشود و من در تماس با خانواده او هم قول دادم فارغ از آنکه مجامع جهانی موضع بگیرند یا نه، مسئله را پیگیری کنم.
وی تاکید کرد: ما دنبال اجرای عدالت هستیم و اجازه نمیدهیم درباره این خانم و هیچ شهروندی حقی از کسی تضییع شود اما نباید مسائل حقوق بشری به صورت دوگانه پیگیری شود.
حفظ حقوق بشر
در گرو پرهیز از استانداردهای دوگانه است
آیتالله رئیسی با اشاره به قتلهایی که در آمریکا و کشورهای غربی توسط پلیس صورت میگیرد، اظهار داشت: حفظ حقوق بشر در گرو پرهیز از استانداردهای دوگانه است تا از سوی مردم صادقانه تلقی شود.
رئیسجمهور درباره اعتراضات در ایران هم به این موضوع گفت: اعتراضات چه صنفی و چه اعتراضاتی که درباره مسایل مختلف مطرح است، همواره بوده و هست و شنیده میشود؛ ولی باید بین اعتراض و اغتشاش تفاوت گذاشت؛ هیچ کس اغتشاش را قبول ندارد.
آیتالله رئیسی تصریح کرد: امروز آزادی بیان در جمهوری اسلامی ایران به نحوی است که در محافل عملی و سیاسی و فرهنگی و رسانهها نظرات مختلف مطرح میشود ولی اعتراض با اغتشاش متفاوت است.
ترور حاج قاسم
ترور فرمانده قهرمان مبارزه با داعش بود
رئیسی با بیان اینکه من وظیفه خود دانستم تا تصویر حاج قاسم سلیمانی را در مجمع عمومی سازمان ملل بر دست بگیرم، گفت: داعش، عراق و سوریه و بسیاری از کشورها را به آتش کشید ولی جوانان برومندی از ایران، افغانستان و برخی کشورهای منطقه از جان خود گذشتند و داعش را نابود کردند که فرماندهی آنها سردار رشید اسلام حاج قاسم سلیمانی بود و ترور حاج قاسم، ترور فرمانده قهرمان مبارزه با داعش بود.
وی با اشاره به اعتراف آمریکاییها درباره تشکیل داعش افزود: من در سازمان ملل هم اعلام کردم که ما از طریق حقوقی رسیدگی و محاکمه عاملان و آمران جنایت ترور حاج قاسم را پیگیری میکنیم. اگر محاکمه قاتلان حاج قاسم انجام نشود، تضمینی نیست که برای سایر مجاهدان و آزادگان این اتفاق نیافتد.
اگر حاج قاسم سلیمانی نبود
امروز اروپا در آتش تروریستها میسوخت
رئیسجمهور تصریح کرد: من چند روز پیش به آقای مکرون گفتم و الان به شما خبرنگاران نیز میگویم که اگر حاج قاسم سلیمانی، سپاه قدس و نیرویهای مقاومت جلوی داعش را نمیگرفتند، امروز اروپا در آتش تروریستها میسوخت.
ظلم علیه فلسطین باید پایان یابد
آیتالله رئیسی در پاسخ به سؤال خبرنگار العربیه درباره اینکه ایران چه کاری میتواند کند تا فلسطینیان به حقشان برسند، اظهار داشت: راهکارهای آمریکاییها و غربیها با تنظیم قراردادهایی چون کمپ دیوید و اسلو پاسخ نداده و نتوانسته فلسطینیان را به حق خود برساند. اگر پیشنهاد جمهوری اسلامی که در سازمان ملل ثبت شده مورد توجه قرار بگیرد خوب است؛ پیشنهاد این است که مردم فلسطین اعم از مسلمان، یهودی و مسیحی را آرای خود کاملا دموکراتیک اعلام کنند و از همه فلسطینیها رأیگیری شود و هر کس در رای قرار گرفت میتواند سرنوشت فلسطین را در دست بگیرد که در این صورت هم با دموکراسی موافق است و هم راهحل پیشرو برای حل مسئله فلسطین است.
وی افزود: در غیر این صورت هر راهحلی که حق فلسطین را نادیده بگیرد راهحل نمیدانیم. جمهوری اسلامی و رهبر ایران نخستین بار مطرح کردند که در سازمان ملل ثبت شد و پیگیری این راهحل پایان وضعیت فلسطین خواهد بود.
الان توپ در زمین آمریکاییها است
و باید تصمیم بگیرند
رئیسی در پاسخ به سؤالی در مورد مذاکرات هستهای گفت: ما شرایط اقتصادی خودمان و بازار را بارها اعلام کردهایم و به برجام یا به نتیجه رسیدن گفتوگو اتکا نکرده و نخواهیم کرد. زیرا اگر سفره مردم و اقتصاد مردم بند به برجام شود مشکلات جدی ایجاد میکند.
رئیسی افزود: سیاست دولت ما آن است که ما در مذاکرات شرکت کنیم و از توافق خوب استقبال کنیم اما ارتباط دادن اقتصاد کشور به موضوع برجام مشکلاتی را برای اقتصاد کشور ایجاد میکند.
وی تصریح کرد: ما معتقدیم که کشورهای اروپایی و آمریکا اگر مصمم هستند زیرا ما تصمیممان را اعلام کردهایم آنها باید تصمیم بگیرند یعنی الان توپ در زمین آمریکاییها است و باید تصمیم بگیرند اگر میخواهند نسبت به این توافق پایبند باشند و پایبندشان هم پایبندی جدی است،؛ باید رسما اعلام کنند و در عمل و اقدام نشان بدهند که به این توافق پایبند هستند.
رئیسی بیان کرد: آمریکاییها اگر نسبت به توافق پایبندی نشان بدهند حتما ما یک توافق عادلانه و خوب را که جمهوری اسلامی بتواند از آن انتفاع اقتصادی داشته باشد استقبال میکنیم.
وی گفت: با توجه به تجربهای که ما داریم نخست نقض تعهد از ناحیه آمریکاییها، دوم عدم انجام تعهد از ناحیه اروپاییها بوده و باید به ما حق داده شود که در این رابطه ما خواستههایمان را پیگیری کنیم که به صورت اطمینانبخش و پایدار انجام بگیرد.
پروندههای پادمانی در آژانس باید بسته شود
رئیسجمهور به پرسش دیگری درباره موضوع هستهای ایران اظهار داشت: همواره تأکید کردهایم و این را هم رسما اعلام کردهایم که امروز موضوع بسیار مهم رفع تحریمهاست و توافقی که مورد بحث است اگر بدون حل و فصل پروندههای پادمانی باشد پایدار نخواهد بود و جمهوری اسلامی ایران همواره در معرض تهدید خواهد بود و آژانس تحت تاثیر قدرتهای بیرونی و یا داخلی میتواند مانع تراشی کند.
آیتالله رئیسی با تأکید بر اینکه ایران آماده دستیابی به یک توافق عادلانه و پایدار است، اظهار داشت: لازمه حصول این توافق تضمینهای اطمینانبخش و بسته شدن پروندههای پادمانی ایران است و مسئله حل و فصل پرونده پادمانی از شرایط اصلی و از ارکان توافق است.
وی در عین حال افزود: دست آژانس همیشه برای تحقیقات و بررسیها درباره راستی آزمایی صنعت هستهای ایران باز بوده و دوربینهای آنها همواره نظارت داشتهاند و بیش از ۱۵ بار هم اعلام کرده هیچگونه انحرافی در فعالیتهای هستهای ما نبوده و فعالیتهای ما صلحآمیز است.
تضمین خواستن از آمریکا
به دلیل تجربهای است که از رفتار آنها داریم
رئیسجمهور در پاسخ به خبرنگار رسانه ژاپنی درباره علت اخذ تضمین در توافق با آمریکا اظهار داشت: تضمین خواستن از آمریکا به دلیل تجربهای است که از رفتار آنها داریم و رفتار آمریکاییها نشان میدهد یکباره از قراردادی که بسته میشود خارج میشوند و از تعهداتی که دارند و اقداماتی که باید انجام میدادند اعلام میکنند مسئولیتی ندارند.
آیتالله رئیسی یادآور شد: این یک تجربه است و چشم انداز آینده ما را روشن میکند که بدون تضمین اگر توافقی شود گرهای که به این قرار داد زده شد دوباره این گره زده میشود و لذا اعلام کردیم باید تضمین دهد و این تضمین باید اطمینان بخش باشد که به تعهدات خود پایبند هستند.
توافق باید آثار و منافع اقتصادی
برای جمهوری اسلامی داشته باشد
رئیسی گفت: توافق فقط صورت شکلی نیست بلکه باید آثار و منافع اقتصادی برای جمهوری اسلامی داشته باشد. آنان که میخواهند با ما وارد کار شوند میگویند چگونه وارد کار شویم که توافق پایدار نیست.
وی افزود: اگر تضمینی نباشد از آنجا که آن شرکت صرفه و صلاح خود را انجام کار ماندگار میبیند، لذا به شریک اقتصادی تزلزل میدهد و او را سست میکند و چگونه ممکن است با ما وارد کار شوند شرط آنها این است که این قرارداد پایداری و استحکامی دارد.
رئیسجمهور اذعان کرد: استحکام قراردادها در گرو اطمینان بخشی و زمینه اطمینان بخشی و اعتماد، تضمین این تفاهم و توافق است و باید مطمئن بود توافق اطمینان بخش است تا براساس آن قراردادهای اقتصادی شکل بگیرد.
سازمان ملل سازمان ملتها باشد
نه سازمان قدرتها
رئیسی همچنین عصر پنجشنبه به وقت نیویورک در دیدار آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل با تأکید بر اهمیت جایگاه این سازمان در نقش دادن به ملتها برای حل مسائل خود و جلوگیری از دخالت بیگانگان در امور داخلی آنها، گفت: سازمان ملل باید به معنی واقعی سازمان ملتها باشد نه سازمان قدرتها.
دکتر رئیسی، جمهوری اسلامی ایران را دوست روزهای سخت برای همسایگان خود خواند و با اشاره به اقدامات انساندوستانه ایران در پناه دادن به مهاجران افغانستانی و همچنین مبارزه جدی با تروریسم بهعنوان خطری بزرگ برای منطقه و جهان، گفت: در مقابل، رهآورد ناتو و آمریکا در منطقه ما جنگ، ویرانی، اشغالگری و کشتار بوده است.
در این دیدار دبیرکل سازمان ملل نیز با قدردانی از اقدامات مستمر جمهوری اسلامی ایران در پناه دادن به مهاجران افغانستانی، نقش ایران در آتشبس یمن و استمرار آن را ستودنی خواند و گفت: خروج آمریکا از توافق هستهای، اقدامی غیرسازنده و بسیار ناراحتکننده بود.
ادعای حسن نیت آمریکاییها
با وضع تحریمهای جدید سازگار نیست
رئیسجمهور کشورمان در ادامه برنامههای سفر خود به نیویورک در نشستی با جمعی از مدیران ارشد رسانههای آمریکایی، ضمن پاسخ به سؤالات آنان، دیدگاهها و مواضع جمهوری اسلامی ایران را نیز تشریح کرد.
رئیسجمهور در پاسخ به این سؤال که چرا از مذاکره مستقیم با آمریکا امتناع میکنید، گفت: ما مذاکره مستقیم با آمریکا را تجربه کردیم و به تجربه دریافتیم که فایدهای بر آن مترتب نیست. آمریکاییها اگر راست میگویند و صداقت دارند، تعهدات خود را اجرا کنند. آنها نه تنها تحریمهای ایران را لغو نکردند، بلکه در حین مذاکره تحریمهای جدیدی نیز علیه ایران وضع کردند. حسن نیت به صرف حرف و ادعا قابل قبول نیست و باید در عمل به اثبات برسد.
رئیسی همچنین در نشستی با جمعی از متخصصان و کارشناسان سیاست خارجی آمریکا یکی از دلایل اصلی تاکید ایران بر عدم دخالت بیگانگان در مسائل منطقه را وضعیت امروز ملت افغانستان پس از بیش از ۲۰ سال اشغال و مداخله آمریکا و نیروهای ناتو در این کشور دانست و گفت: معلولیت ۳۵ هزار کودک، فقط یکی از نتایج دو دهه اشغال افغانستان است. مردم در نقاط مختلف دنیا تا کی باید تاوان سیاستهای غلط و سلطهطلبانه دولتمردان آمریکایی و اروپایی را بدهند؟
دیدار و گفتوگو با رؤسای جمهور
و نخستوزیران6 کشور دیگر
رئیسجمهور در حاشیه اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک با رؤسای جمهور و نخستوزیران6 کشور دیگر دیدار و گفتوگو کرد.
رئیسی در دیدار نیکول پاشینیان نخستوزیر ارمنستان گفت: جمهوری اسلامی ایران بر حفاظت از مرزهای دوجانبه و بینالمللی و احترام به حق حاکمیت کشورها و جلوگیری از هرگونه تغییر در جغرافیای سیاسی منطقه تأکید دارد.
آیتالله رئیسی راهحل مشکلات فیمابین آذربایجان و ارمنستان را مذاکره و گفتوگو دانست و افزود: همچنانکه در اجلاس شانگهای نیز تأکید کردیم، منطقه تحمل هیچ جنگ جدیدی را ندارد.
رئیسجمهور، مرزهای مشترک ایران و ارمنستان را مرزهایی تاریخی برشمرد و گفت: لازمه ارتقای همکاریهای سیاسی و اقتصادی، حفاظت از این مرزهای مهم و راهبردی است.
آیتالله رئیسی در دیدار الکساندر ووچیچ رئیسجمهور صربستان لازمه برقراری صلح و آرامش در دنیا را کنار گذاشتن نگاههای نژادی و فرقهای خواند و اظهار داشت: ریشه فجایع و درگیریهای گذشته در منطقه بالکان، میدان یافتن رویکردهای نژادی بود که امیدواریم در دوره جدید، صلح و دوستی برقرار و حقوق همه نژادها و صاحبان ادیان، محفوظ باشد.
وی در دیدار «سائولی نینیسته» رئیسجمهور فنلاند با انتقاد از استاندارد دوگانه غرب در مواجهه با حقوق بشر گفت: استانداردهای دوگانه، خود بزرگترین و جدیترین مصداق نقض حقوق بشر است. براساس آمار رسمی کشورهای غربی و بهویژه آمریکا، سالانه تعداد زیادی شهروندان این کشورها بوسیله اعمال زور غیرقابل توجیه پلیس کشته میشوند، اما این مسئله به هیچ وجه باعث ابراز نگرانی کشورهای مدعی دفاع از حقوق بشر نشده است.
آیتالله رئیسی در دیدار فومیو کیشیدا نخستوزیر ژاپن روابط دو کشور را دوستانه و دیرینه خواند و تأکید کرد: ضروری است با یافتن راههای ابتکاری از اثرگذاری تحریمهای یکجانبه و ظالمانه آمریکا بر روابط دو کشور جلوگیری کنیم.
وی در دیدار «نجیب میقاتی» نخستوزیر لبنان با بیان اینکه امروز کسانی که تصور میکردند با راههایی غیر از مقاومت میشود با رژیم صهیونیستی و حامیانش مواجه شد، به خطای خود پی بردهاند و در حال تغییر رویکرد خود هستند، اظهار داشت: لبنان بهعنوان پیشانی مقاومت، بر کل فضای منطقه تاثیر گذاشت و نشان داد که فقط مقاومت میتواند جلوی خوی وحشیگری و تجاوز رژیم صهیونیستی را بگیرد.
وی در دیدار امرسون منانگاگوا رئیسجمهوری زیمبابوه با اشاره به رویکرد جمهوری اسلامی ایران در زمینه توسعه روابط با کشورهای آفریقایی، اظهار داشت: در بخشهای متنوعی از جمله انرژی، معدن، کشاورزی و فناوری امکان گسترش همکاریهای ایران با زیمبابوه وجود دارد.
رئیسی پیش از این در محل اقامت خود با رؤسای جمهور فرانسه، بولیوی و سوئیس و همچنین نخستوزیران عراق و پاکستان به صورت جداگانه دیدار و گفتوگو کرده بود.
هیچ ایرانی برای حضور در کشور
ممنوعالورود نیست
رئیسجمهور همچنین در آخرین برنامه در چهارمین روز از سفر به نیویورک در نشستی با حضور ایرانیان مقیم آمریکا شرکت کرد و یکی از انتظارات مردم از ایرانیان خارج از کشور را کمک به سرزمین مادری خود دانست و از فراهم بودن زمینه کار اقتصادی و سرمایهگذاری در ایران و تضمین اصل وسود سرمایه سخن گفت.
رئیسی با محترم شمردن حقوق ایرانیان خارج از کشور بر ضرورت تسهیل در امور کنسولی آنان تاکید کرد.
رئیسجمهور سهولت رفت و آمد ایرانیان به کشور و فراهم کردن جاذبههای شغلی و تحصیلی را لازم و ضروری دانست و تاکید کرد: هیچ ایرانی برای حضور در ایران ممنوعالورود نیست.
آیتالله رئیسی اکثریت قابل توجه ایرانیان خارج از کشور را از چهرههای فرهیختهای دانست که در خارج از کشور یا کسبوکارهای بسیار با شرافتی دارند یا دنبال تحقیق، تحصیل و پژوهش هستند.
پایان سفر به نیویورک و بازگشت به تهران
آیتالله سید ابراهیم رئیسی پس از شرکت و سخنرانی در هفتاد و هفتمین مجمع عمومی سازمان ملل متحد، شرکت و سخنرانی در اجلاس تحول آموزش در سازمان یونسکو، دیدار با برخی رهبران ادیان، دیدار با متخصصان و کارشناسان سیاست خارجی آمریکا، دیدار با مدیران ارشد رسانههای آمریکایی، برگزاری نشست مطبوعاتی و دیدار با ایرانیان مقیم این کشور، نیویورک را به مقصد تهران ترک کرد.
رئیسجمهور در این سفر همچنین با رئیسجمهور فرانسه، رئیسجمهور بولیوی، نخستوزیر پاکستان، نخستوزیر عراق، رئیسجمهور سوئیس، نخستوزیر لبنان، نخستوزیر ژاپن، رئیسجمهور فنلاند، رئیسجمهور صربستان، نخستوزیر ارمنستان، رئیسجمهور زیمبابوه و دبیرکل سازمان ملل متحد دیدار و گفتوگو کرد.
سفر رئیسی به نیویورک در ادامه تلاشها برای تحقق «نظم عادلانه بینالمللی از طریق چندجانبهگرایی اقتصادی» انجام شد.