kayhan.ir

کد خبر: ۲۴۹۷۶۰
تاریخ انتشار : ۲۷ شهريور ۱۴۰۱ - ۲۱:۰۷
طی یک‌سال اخیر

یک میلیون و ۲۰۰ هزار کارگر بیمه شده‌اند

 

دبیر کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران کشور با اشاره به بیمه شدن حدود یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر در یک سال گذشته گفت: مطابق آمار تأمین اجتماعی این تعداد به بیمه‌شدگان افزوده شده است که نشان دهنده اشتغال جدید است.
هادی ابوی در گفت‌وگو با خبرگزاری تسنیم، با اشاره به اجرای طرح‌های جدید در دولت برای ایجاد اشتغال گفت: پنجره واحد و تسهیل‌گری، زیست بوم اشتغال و سایر طرح‌ها باعث شده است که اشتغال در کشور ایجاد شود. وی با اشاره به بیمه شدن حدود یک میلیون و 200 هزار نفر در یک سال گذشته گفت: این اشتغال جدید از طریق احیای کارخانه تعطیل شده یا ایجاد کارگاه جدید بوده است که نشان می‌دهد اقدامی در زمینه اشتغال صورت گرفته است. دبیرکانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران کشور گفت: نگاه به کار باید فرهنگ‌سازی شود. متأسفانه برخی از جوانان هستند که تصور می‌کنند کار بیمه‌ای درآمد مطلوب را ندارد و به سمت مشاغل کاذب روی می‌آورند.
این مسئله باید با فرهنگ‌‌سازی اصلاح شود. دبیر کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران کشور اظهار داشت: درست است که با جراحی اقتصاد ارزش افزایش 57 درصدی حقوق از بین رفت اما در آن مقطع کمک بسیاری به ماندگاری کارگر در محیط کار کرد. با توجه به افزایش هزینه‌های زندگی و عقب‌ماندگی مزدی کارگران طی سال‌های گذشته ماندگاری در مشاغل مختلف بسیار پایین بود. مطابق گزارش وزارت کار ماندگاری در مشاغل 30 درصد در سال جاری افزایش یافته است که شاید بتوان گفت افزایش حقوق‌ها یکی از دلایل این میزان رشد است. وی ادامه داد: درست است که حقوق 57 درصد افزایش یافت، اما با جراحی اقتصادی قیمت تمام کالاها نیز افزایش یافت. سهم مزد در قیمت تمام شده کالا حدود هفت تا هشت درصد است؛ بنابراین نمی‌تواند دلیل گرانی را افزایش حقوق دانست.
جایگزینی ۸۰۰۰ نیروی کار ایرانی به جای اتباع خارجی غیرمجاز
نکته دیگر اینکه یکی از اقدامات وزارت کار در حوزه اشتغال راه‌اندازی سامانه اشتغال اتباع خارجی و آموزش نیروی کار ایرانی بوده است. مطابق آمار ارائه شده از سوی وزارت کار، در یک سال گذشته حدود هشت هزار نفر نیروی کار ایرانی جایگزین اتباع خارجی شده‌اند. همچنین شناسایی شاغلان خارجی غیرمجاز در دستور کار قرار گرفته است.
بازرسی‌های کار در حوزه اشتغال اتباع خارجی حائز اهمیت است که بر اساس این گزارش حدود 32 هزار و 107 مورد بازرسی انجام شده است.
در حال حاضر بخش عمده بیکاران کشور را فارغ‌التحصیلانی تشکیل می‌دهند که اساساً نه امکان جذب در سازمان‌های دولتی را دارند و نه با وضعیت اقتصادی موجود، امیدی به یافتن شغلی در شرکت‌ها و موسسات خصوصی دارند. همچنین رکود حاکم بر بازار، نبود سرمایه اولیه، ضعف فرهنگ و امکانات اشتغالزایی و در عین حال پیچیدگی سیستم بانکی مانع از ایجاد اشتغال توسط این فارغ‌التحصیلان می‌شود.