تعمیرات نیروگاههای حرارتی برای تأمین برق تابستان آینده آغاز شد
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی وزارت نیرو، اسماعیل نمازی درباره برنامهریزی برای تامین برق تابستان 1402 اظهار داشت: هر ساله از نیمه شهریورماه فصل تعمیراتی نیروگاههای حرارتی آغاز میشود و بایستی تمامی واحدهای برق حرارتی پیش از خردادماه و شروع پیک مصرف برق تابستان با آمادگی کامل در مدار تولید قرار بگیرند.
وی با تاکید بر اینکه برای تامین برق پایدار تابستان سال آینده حدود 107 هزار مگاوات برنامه تعمیراتی در نظر گرفته شده است، ادامه داد: به منظور افزایش آمادگی این واحدها 735 پروژه تعمیراتی پیشبینی شده تا قبل از شروع دوره اوج بار سال 1402 بتوانیم تمامی واحدهای تولید برق حرارتی کشور را با آمادگی حداکثری در مدار تولید داشته باشیم.
مدیرکل دفتر فنی تولید شرکت برق حرارتی با تاکید بر اینکه رکورد تعمیرات نیروگاهی در پیک تابستان امسال شکسته شده است، گفت: همین تلاشهای بیوقفه همکاران صنعت برق حرارتی باعث شده است تا امسال برای نخستین بار حدود 94 هزار مگاوات برنامه تعمیرات و آمادهسازی نیروگاههای حرارتی را پیش از شروع پیک مصرف برق تابستان به پایان رسانده و در زمینه تعمیرات نیروگاهی رکورد جدیدی را به ثبت برسانیم.
نمازی اضافه کرد: انجام به موقع برنامههای تعمیراتی و آمادهسازی این واحدها موجب شد تا ضریب آمادگی نیروگاههای حرارتی کشور از مرز 98 درصد عبور کند و در روزهای اوج مصرف برق کشور شاهد تولید برق پایدار و مطمئن برای مشترکان سراسر کشور و عدم تکرار تجربه تلخ خاموشیهای چند سال گذشته در فصل تابستان باشیم.
او تاکید کرد: برای تامین برق پایدار روزهای اوج مصرف تابستان 1402 نیز برنامههای مدونی در بخش افزایش ظرفیت، تعمیرات و آمادهسازی نیروگاههای حرارتی در دستور کار قرار گرفته است تا بتوانیم تجربه موفق پیک تابستان امسال را دوباره تکرار کنیم.
مدیرکل دفتر فنی تولید شرکت مادرتخصصی برق حرارتی تاکید کرد: تقارن ایام اربعین حسینی با شروع فصل تعمیرات نیروگاههای حرارتی و لزوم تولید برق شبانهروزی در این واحدها موجب شده است تا بخش زیادی از پرسنل نیروگاهها برای تامین آسایش مردم، زائران و مواکب بینراهی امکان حضور در مراسم اربعین حسینی را نداشته باشند. همزمان با فرا رسیدن اربعین حسینی بیش از 8500 نفر از پرسنل نیروگاههای حرارتی سراسر کشور مشغول به کار هستند تا در این ایام خللی در تولید برق پایدار برای مردم ایجاد نشود.
همچنین، اهمیت تولید برق هستهای برای کشورمان هر روز بیشتر آشکار میشود. به گزارش خبرگزاری فارس، تولید برق نیروگاه اتمی بوشهر در دو ماه دوم سال نسبت به دو ماه ابتدایی سال 1401 با رشد 60 درصدی مواجه شده است. نیروگاه اتمی بوشهر در دو ماه خرداد و تیر سال 1401 معادل 1452 میلیون کیلووات ساعت به شبکه سراسر کشور برق تحویل داده است.
این درحالی است که میزان تولید برق این واحد نیروگاهی 1020 مگاواتی در دو ماه ابتدایی سال 1401 معادل904 میلیون کیلووات ساعت برق به شبکه تحویل داده بود. بر این مبنا در دوماهه دوم سال 1401 شاهد رشد 60 درصدی تولید برق نیروگاه اتمی بوشهر بودهایم.
به گزارش فارس، در طی فعالیت 11 ساله نیروگاه اتمی بوشهر، زمینه تامین برق 49796 میلیون کیلووات ساعت برق به شبکه مهیا شده که این میزان تولید انرژی با صرفهجویی هشت میلیون و 400 هزار بشکه نفت خام همراه است. همچنین با فعالیت نیروگاه اتمی بوشهر، شاهد کاهش 47 هزار و 981 هزار تنی گازهای گلخانهای بودهایم.