در حضور رؤسای جمهور دو کشور
ایران و ازبکستان 17 سند همکاری امضا کردند
۱۷ یادداشت تفاهم و سند همکاری و یک بیانیه مشترک میان مقامات عالی جمهوری اسلامی ایران و جمهوری ازبکستان به امضا رسید.
آیتالله دکتر سید ابراهیم رئیسی به دعوت رسمی همتای ازبکستانی خود، ظهر چهارشنبه و در راس هیئتی بلندپایه از مقامات سیاسی و اقتصادی، به منظور دیدار رسمی دوجانبه و نیز شرکت در بیست و دومین اجلاس سران سازمان همکاری شانگهای، با بدرقه حجتالاسلام والمسلمین محسن قمی معاون بینالملل دفتر مقام معظم رهبری، محمد مخبر معاون اول رئیسجمهور و جمعی از اعضای کابینه عازم شهر سمرقند در ازبکستان شد.
در گام اول
اعتماد سیاسی متقابل را در منطقه تقویت کردیم
در گام دوم، به دنبال حضور فعالتر منطقهای هستیم
رئیسجمهور پیش از عزیمت به ازبکستان در فرودگاه مهرآباد و در جمع خبرنگاران هدف از این سفر را تقویت سیاست همسایگی، همگرایی، پیوستگی و عمومیت بخشیدن به چندجانبهگرایی دانست و افزود: در گام اول توسعه سیاست همسایگی توانستیم اعتماد سیاسی متقابل را در منطقه تقویت کنیم و در گام دوم نقشآفرینی اثرگذار جمهوری اسلامی ایران و حضور فعال در منطقه را دنبال میکنیم.
دکتر رئیسی ادامه داد: در این مسیر به دنبال آن هستیم تا بتوانیم زیرساختهای موجود در آسیا و در وهله اول در کشورهای همسایه، اعم از قدرت و توان اقتصادی، نظام پولی و بانکی و همه ظرفیتهای دیگر اقتصادی موجود در منطقه را کنار هم قرار دهیم تا بهترین و بیشترین بهره از آنها را در جهت منافع ملت ایران داشته باشیم. رئیسجمهور در بدو ورود به فرودگاه شهر تاریخی سمرقند، مورد استقبال «عبدالله نعمتوویچ عارف اف» نخستوزیر ازبکستان، «ابراهیم عبدالرحمان اف» وزیر نوآوری، «فاضل اف» معاون وزیر امور خارجه، استاندار سمرقند، سفیر و جمعی از اعضای سفارت جمهوری اسلامی ایران در تاشکند قرار گرفت.
در ادامه، مراسم استقبال رسمی «شوکت میرضیایف» رئیسجمهور ازبکستان از رئیسجمهور کشورمان در ساختمان مرکز کنگره مجموعه گردشگری جاده ابریشم شهر تاریخی سمرقند، برگزار شد.
آیتالله رئیسی: حجم تبادلات تجاری تهران و تاشکند در گام اول میتواند ۳ تا ۴ برابر شود
آیتالله رئیسی بعد از ظهر چهارشنبه در اولین بخش از برنامههای سفر به ازبکستان، در نشست مشترک هیئتهای عالیرتبه دو کشور، با اشاره به اینکه جمهوری اسلامی علیرغم تحمیل تحریمهای ظالمانه در سالهای اخیر پیشرفتهای بسیار خوبی داشته است، اظهار داشت: ملت ایران اراده کرد که تهدیدها را تبدیل به فرصت کند و در نتیجه تلاشهای صورت گرفته، ظرفیتهای بسیاری در جمهوری اسلامی ایجاد شده است که بر اساس آنها این آمادگی وجود دارد تا روابط دوجانبه را در حوزههای مختلف به ویژه در حوزه تبادلات تجاری و اقتصادی افزایش دهیم.
رئیسجمهور خاطرنشان کرد: با اراده موجود در مسئولین دو کشور، حجم تبادلات تجاری طرفین میتواند در گام اول از ۵۰۰ میلیون دلار فعلی ۳ تا ۴ برابر افزایش یابد.
میرضیایف: ایران و ازبکستان در آغاز یک راه بزرگ
و طولانی قرار دارند
آقای «شوکت میرضیایف» رئیسجمهور ازبکستان نیز در این نشست با ابراز خرسندی از اینکه در یکسال گذشته برای سومین بار با آیتالله رئیسی ملاقات و گفتوگو میکند، سفر رئیسجمهور کشورمان به این کشور را تاریخی توصیف کرد و با تبریک فرارسیدن سیامین سالگرد برقراری روابط دیپلماتیک بین دو کشور از دکتر رئیسی خواست که سلامهای گرم وی را به مقام معظم رهبری برساند.
رئیسجمهور ازبکستان با تبریک کامل شدن روند عضویت کشورمان در سازمان همکاری شانگهای در نشست سمرقند، گفت: ما در آغاز یک راه بزرگ و طولانی با یکدیگر قرار داریم. از زمان برگزاری اولین دیدار بنده و جنابعالی دیدارها و رایزنیهای مقامات دو کشور افزایش قابل توجهی داشته که این پایه محکمی برای توسعه بیش از پیش روابط فیمابین خواهد بود.
میرضیایف افزود: برگزاری کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی دو کشور، تاسیس کمیسیون مشترک سرمایهگذاری، برگزاری چند همایش تجاری و علوم و فناوری بین دو کشور، باعث افزایش انگیزه گسترش همکاریها و روابط تهران و تاشکند است. در نتیجه این تعاملات، حجم مبادلات تجاری دو کشور در یکسال گذشته ۷۳ درصد افزایش یافته است و تعداد کل شرکتهای مشترک با ایران، یا شرکتهایی که با سرمایه ایرانیان در ازبکستان تاسیس شده به ۳۰۸ شرکت رسیده است و این موضوع باعث میشود که ما به توسعه روابط در آینده با امید بیشتری نگاه کنیم.
در همین حال، مراسم امضای ۱۷ سند و یادداشت تفاهم همکاری میان جمهوری اسلامی ایران و جمهوری ازبکستان از سوی مقامات دو کشور در حضور آیتالله دکتر سید ابراهیم رئیسی و شوکت میرضیایف برگزار شد و در پایان دو رئیسجمهور نیز بیانیه مشترک دو کشور را امضا کردند.
افزایش همکاری در عرصههای کشاورزی، انرژی، گمرک، تلاش برای توسعه همکاریهای ورزشی، علمی، فناوری و نوآوری، افزایش تبادلات فرهنگی، همکاری در زمینه بهداشت و درمان، عملیاتی سازی حملونقل بینالمللی از طریق بندر چابهار، همکاریهای محیط زیستی، توسعه صنعت گردشگری و تسهیل صدور روادید برای تجار، اعضای محافل علمی و گروههای توریستی موضوع اسناد همکاری امضا شده میان مقامات دو کشور هستند.
رئیسجمهور: تبیین واقعیت پیشرفتهای کشور
وظیفه همه دستگاههای اجرایی است
خبر دیگر اینکه، آیتالله دکتر سید ابراهیم رئیسی در جلسه صبح چهارشنبه هیئت دولت با اشاره به افتخارات بزرگ علمی در دانشگاههای کشور، تبیین این اقدامات و دستاوردها را برای امیدآفرینی در جامعه به ویژه در میان قشر نخبگانی ضروری دانست و از همه دستگاههای اجرایی کشور بهویژه نهادهای تبلیغاتی و رسانهای خواست با بیان واقعیات این پیشرفتها و همچنین معرفی چهرههای موفق در کشور، دشمن را در رسیدن به اهداف خود در ناامید کردن جامعه ناکام گذاشته و جامعه نخبگانی را بیش از پیش امیدوار کنند.
رئیسجمهور در عین حال بر تامین نیازها و مطالبات نخبگان و دانشگاهیان تاکید کرد و گفت: توجه به نخبگان فقط با حرف و سخن تحقق نمییابد و باید نیازهای معیشتی و شغلی آنها را نیز تامین کنیم تا زمینه خدمت و فعالیت آنها در کشور تسهیل شود.
آیتالله رئیسی در بخش دیگری از سخنان خود، زیارت اربعین را انسانساز و زمینهساز شکلدهی جامعه تراز اسلامی دانست و یکبار دیگر از تلاشهای همه کسانی که در برگزاری هر چه باشکوهتر این مراسم عظیم جهانی مشارکت داشتهاند، تجلیل و قدردانی کرد.
وی به حضور میلیونی زائران در مراسم پیادهروی اربعین امسال اشاره کرد و به دستگاههای مسئول ماموریت داد تمهیدات و پیشبینیهای لازم برای تسهیل تردد و بازگشت زائران به کشور را در نظر گیرند.
رئیسجمهور همچنین با اشاره به استقبال گسترده هر ساله مردمی از زیارت امام رضا(ع) در ایام شهادت آن حضرت در پایان ماه صفر، به معاون اول رئیسجمهور ماموریت داد با تشکیل جلسه شورای زیارت، پیشبینیهای لازم برای تسهیل حضور زائران رضوی را نیز انجام دهند.
اصلاح دو آیین نامه و اعلام نظر
درخصوص تعدادی از طرحهای نمایندگان مجلس
در جلسه صبح روز چهارشنبه هیئت وزیران که به ریاست آیتالله دکتر سید ابراهیم رئیسی برگزار شد، اعضای دولت ضمن موافقت با اصلاح آیین نامه اجرایی فروش اموال منقول و غیرمنقول مازاد وزارت جهاد کشاورزی و آیین نامه تولید، دانش بنیان و اشتغالزایی در صنعت نفت، درخصوص تعدادی از طرحهای نمایندگان مجلس اعلام نظر نموده و نمایندگان دولت را برای پیگیری موضوعات مربوط تعیین کردند.
تکلیف دستگاههای دولتی
برای تلاش جدیتر در حوزه فروش اموال و سهام
جلسه ستاد هماهنگی اقتصادی دولت نیز شامگاه سهشنبه به ریاست آیتالله دکتر سید ابراهیم رئیسی تشکیل شد و در این جلسه موضوع تعیین تکلیف تسهیلات شرکتهای تولیدی مشمول جز «د» بند ۶ قانون بودجه سال ۱۳۸۸ کل کشور مطرح و مقرر شد، بانک مرکزی با همکاری بانک صنعت و معدن اقدامات لازم را جهت تسهیل بازپرداخت مطالبات بانکها، به گونهای که به تولیدکنندگان آسیبی نرسد، به عمل آورند.
در این جلسه همچنین گزارش سازمان برنامه و بودجه از عملکرد منابع و مصارف بودجه کل کشور در ۵ ماه اول سال جاری، ارائه و بر اساس آن دستگاههای دولتی مکلف شدند در حوزههای مرتبط با فروش اموال و سهام، تلاش و پیگیری جدیتری به عمل آورند.
خبر دیگر اینکه، آیتالله رئیسی عصر سهشنبه در جلسه شورایعالی انقلاب فرهنگی، با تاکید بر ضرورت استفاده از ظرفیتهای مناسک عظیم اربعین، شکوه مراسم اربعین را در جهان بینظیر دانست و یک بار دیگر از مردم و دولت عراق و همه دستاندرکاران برگزاری این مناسک عظیم قدردانی کرد.
در جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی، اعضا به بررسی موضوع ظرفیتها و چالشهای آموزش عالی و آموزش پزشکی کشور پرداختند. در این جلسه ضمن تاکید بر اهمیت بازسازی زیرساختهای پژوهشی، تدوین برنامه هفتم توسعه در راستای حفظ پیشتازی کشور در عرصههای مختلف علمی و بر اساس سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری مورد بررسی قرار گرفت.