kayhan.ir

کد خبر: ۲۴۹۵۲۴
تاریخ انتشار : ۲۲ شهريور ۱۴۰۱ - ۲۱:۳۸
مدیرعامل آبفای کشور مطرح کرد

تحول در تصفیه‌خانه‌های آب و فاضلاب با فناوری نانوحباب

مدیرعامل آبفای کشور گفت: فناوری دانش‌بنیان نانوحباب علاوه‌بر بهبود فرآیند تصفیه فاضلاب، می‌تواند برای حذف و کنترل بو در تصفیه‌خانه‌های آب نیز استفاده موثری داشته باشد.

به گزارش روابط عمومی آب و فاضلاب کشور، «اتابک جعفری»، در مراسم رونمایی از سامانه «نانوحباب» که با حضور سورنا ستاری؛ معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور در تصفیه‌خانه فاضلاب قیطریه تهران انجام شد، درخصوص پیش‌بینی به‌کارگیری این فناوری در تصفیه‌خانه‌های آب و فاضلاب سایر شهرها، اظهار کرد: در فناوری مشابه در تصفیه‌خانه‌های آب برای از بین بردن بو به دلیل وجود جلبک در مخازن سدها می‌توان از این تکنولوژی استفاده شود. وی با بیان این‌که فناوری نانوحباب به عنوان فناوری نوین و پیشرو برای بهبود فرآیند تصفیه و هوادهی فاضلاب استفاده می‌شود، افزود: این فناوری با تامین اکسیژن مورد نیاز فرآیندهای هوادهی و تصفیه فاضلاب، بسیاری از مشکلات از جمله کدورت پساب و کمبود اکسیژن و برق مصرفی در مراحل تصفیه را تا ۵۰ درصد کاهش می‌دهد.
مدیرعامل آبفای کشور یادآور شد: با توجه به رشد و پیشرفت شرکت‌های دانش‌بنیان با حمایت معاونت علمی و فناوری رئیس‌جمهوری، ما هم از این شرکت‌ها که ایده‌های نو و کارآمد برای بهبود بهره‌وری در صنعت آب و فاضلاب دارند، حمایت می‌کنیم.
ساخت سیستم ذخیره انرژی حرارتی در دانشگاه
همچنین به گزارش ایسنا، «علی بهروزی‌فر»؛ مدیرعامل یکی از شرکت‌های فناور با اعلام ساخت سیستم سبب ذخیره انرژی حرارتی به همت دانشگاه شریف، افزود: این سیستم در فاز یخ و ایجاد سرمایش هوای ورودی می‌شود. با وجود این دستگاه در توربین‌های گازی، در ساعات تقاضای کمتر، انرژی الکتریکی صرف تولید یخ می‌شود. یخ تولید شده، در ساعات پیک به تدریج ذوب شده و از طریق مبدل حرارتی، هوای ورودی به توربین گاز را خنک می‌کند. این کار موجب افزایش توان تولیدی توربین گاز حداقل به میزان ۱۵ درصد می‌شود.
وی افزود: از این نوع مکانیزم در سراسر دنیا جهت افزایش توان تولیدی توربین گاز استفاده می‌شود اما تاکنون فناوری آن در کشور وجود نداشت. مزیت بسیار مهم این سیستم، بی‌نیازی به آب است که در شرایط کم‌آبی فعلی کشور اهمیتی مضاعف دارد. به علاوه این سیستم توانایی کارکرد و بازده بالا در مناطق گرم و شرجی مانند جنوب کشور را که برنامه‌های توسعه آنها در دست اجرا است، داراست؛ در حالی که سیستم‌های مشابه علاوه‌بر نیاز به آب، در آب و هوای شرجی دارای محدودیت کارایی و تاثیر ‌اندکی هستند. این سیستم در کلیه ایستگاه‌های تقویت فشار گاز و میادین نفتی نیز جهت افزایش ظرفیت انتقال یا برداشت قابل استفاده است. این سیستم در صنایعی چون نفت و گاز و پتروشیمی و خطوط تقویت فشار و در کل هر کجا که نیاز به توربین گازی احساس می‌شود، کاربرد اساسی دارد.
تولید داروی چندقلوزایی دام در ایران
همچنین «سیدسینا دُر یتیم»؛ مدیرعامل یک شرکت دانش‌بنیان از تولید داروی چندقلوزایی دام در ایران خبر داد.
او افزود: یکی از مشکلات دامداری‌ها به‌ویژه دامداری‌های صنعتی استفاده از یک‌سری داروها برای دوقلوزایی و چند قلوزایی و همزمان‌سازی فحلی است که به ویژه دامپروری‌های صنعتی برای این منظور از داروهای هورمونی حوزه دامی که دارای قیمت‌های زیادی است، بهره می‌برند.
مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان؛ عنوان این دارو را «گنادوتروپین هورمونی دامی»، مشتق از پلاسمای اسب باردار (((PMSG)Pregnant Mare Serum Gonadotropin دانست و ادامه داد: اسپانیا، استرالیا و آرژانتین سه کشور تولیدکننده این داروی مشتق از پلاسمای اسب باردار در جهان هستند و خرید این دارو برای کشور سالانه ارزبری بالای ۱۲۰ میلیارد تومان را دارد. با تولید این دارو در این شرکت، ایران به چهارمین کشور تولیدکننده PMSG در جهان تبدیل شده است.
دُر یتیم ادامه داد: علاوه‌بر آن ما در حال مذاکره با کشورهایی مانند روسیه و پاکستان هستیم که علاوه‌بر تامین نیاز داخلی کشور، این فرآورده دارویی را به این کشورها صادر کنیم.