kayhan.ir

کد خبر: ۲۴۸۶۷۵
تاریخ انتشار : ۰۹ شهريور ۱۴۰۱ - ۲۱:۴۹
نگاهی به دیروزنامه‌های زنجیره‌ای

بعد از احیای برجام باید سراغ برجام داخلی برویم!

 

سرویس سیاسی-
روزنامه اعتماد روز گذشته در مطلبی به قلم یکی از فعالین سیاسی اصلاح طلب نوشت: «من قبل از دولت رييسي و در دولت روحاني در سال 2015 كه برجام 1 به امضا رسيده بود، بنده بارها تاكيد كردم كه بعد از برجام بين‌المللي ايران بايد به دنبال اجراي برجام داخلي باشد... همان طور كه 1+5 براي تحقق منافع خود برجام را روي ميز گذاشتند و به تفاهمي دست پيدا كردند كه مطالبات همه طرف‌ها را لحاظ كرد، در برجام داخلي بايد همه ظرفيت‌هاي سياسي كشور، پشت ميز مذاكره مفاهمه‌آميزي بنشينند تا كشور به سمت رشد و توسعه پايدار حركت كند»
گفتنی است از منظر اصلاح‌طلبان تنها شانس آنها برای احیای سیاسی و اجتماعی و تداوم قدرت، برجامی کردن فضای سیاست کشور است. آنچه اصلاح‌طلبان در سر می‌پرورانند ادامه مسیری است که روحانی از سال‌92 آغاز کرده ؛ بند زدن اقتصاد کشور به سیاست خارجی و زیستن اصلاحات و اعتدال در فضای سیاست داخلی برآمده از این راهبرد. اما آنچه از این سیاست برای مردم باقی مانده تورم وحشتناک ، کوچک شدن اقتصاد و مشکلات معیشتی برای بخش‌های زیادی از جامعه است. در حالی که انتظار می‌رفت اصلاح‌طلبان از این شرایط عبرت بگیرند و به جای خوش‌بینی و شیدایی نسبت به غرب واقع‌بین شوند اما در عمل در بر همان پاشنه سابق می‌چرخد.
ضعف بینایی مدعیان اصلاحات برای دیدن اقدامات دولت
روزنامه شرق در شماره دیروز خود بار دیگر به سیاق و روش مدعیان اصلاحات سراغ مشکلی رفت بی‌آنکه از اقدامات انجام شده و یا در حال انجام سخنی بگوید. در این نوشتار می‌خوانیم: «یک ماه پس از باران‌های سیل‌آسای تابستانی دو شهر بزرگ ایران درگیر مشکلات تأمین آب شدند. ابتدا شهرکرد مرکز استان چهار‌محال‌وبختیاری بود که در تأمین آب با مشکل مواجه شد. بعد از حل مشکل شهرکرد نوبت به همدان رسید.»
این متن افزوده: «اگرچه دلایل رخ‌دادن این دو حادثه یکسان نبود؛ اما به‌هر‌روی در سال ۱۴۰۱ دو مرکز استان ایران بیش از یک هفته آب نداشتند و آب‌رسانی به آنها با‌تانکر انجام می‌شد. در همدان همچنان معضل پابرجاست و آب در شهر جیره‌بندی است. دولت در‌حال وعده‌دادن برای حل پروژه آب‌رسانی است و مدام از ابرپروژه حرف می‌زند و آب سد تالوار بیجار یک گزینه برای رسیدن به همدان است؛ اما آنچه همدان را به این نقطه رسانده، نه رویدادی یکباره بلکه فاجعه‌ای است که طی دهه‌ها در این شهر رقم خورده است.»
در روزهای گذشته گزارشی در کیهان منتشر شد با عنوان «وارونه­‌نمایی و جعل اخبار کارویژه سرمایه‌­های اسرائیل در ایران» در آن گزارش به این موضوع پرداختیم که رسانه‌های طیف موسوم به اصلاح‌طلب چگونه در راستای منافع حزبی و جناحی به جنگ با روح و روان و امید جامعه برخاسته‌اند. یکی از مصادیق ذکر شده در آن گزارش چگونگی برخورد رسانه‌های اصلاح‌طلب با موضوع مشکل پیش آمده برای آب شرب شهرهای شهرکرد و همدان بود.
این رسانه‌ها در مواقع بروز مشکل با آب و تاب به آن می‌پردازند و حتی به صورت مبالغه‌آمیز به بیان مشکل روی می‌آورند و اخبار بد را ضریب می‌دهند اما وقتی کار به خبرهای خوب یا امیدوارکننده می‌رسد دیگر اصلاح‌طلبان چیزی را نمی‌بینند. یعنی به عبارتی چشمان جماعتی که در مواقعی چنان تیز می‌شود که اجساد مانده زیر گل و لای به جا مانده از سیل امامزاده داوود را می‌بینند و به جای 2جسد مانده زیر گل و لای 200جسد را زیر گل و لای متصور می‌شوند زمانی که عرصه خبرهای خوب و امیدوارکننده می‌شود دیگر حتی یک پروژه بزرگ آبرسانی 3ماهه را که در مدت چند روز و با کار جهادی برای رفع مشکل آب شهرکرد به اتمام رسیده را نمی‌بینند.
در مطلب فوق از شرق هم چنان این جمله به کار گرفته شده که «دولت در‌حال وعده‌دادن برای حل پروژه آب‌رسانی است و مدام از ابرپروژه حرف می‌زند...» که انگار نه انگار دولت در کوتاهترین زمان ممکن مشکل آب شهرکرد را به بهترین شکل حل کرد. ضمنا باید یادآور شد که در مطلب شرق به این موضوع پرداخته نشده که هم اکنون هم برای حل مشکل آب همدان شبانه و روز گروه‌های مختلف در حال کار و لوله‌گذاری در عمق زمین هستند تا مشکل همدان ریشه‌ای حل شود.