اسرائیل دچار فروپاشی تدریجی شده است
سرویس خارجی-
با نزدیک شدن به برگزاری پنجمین انتخابات پارلمانی رژیم صهیونیستی طی سه سال گذشته، محافل داخلی این رژیم نسبت به سقوط و فروپاشی درونی هشدار میدهند.
در شرایطی که کمتر از سه ماه تا برگزاری پنجمین انتخابات پارلمانی رژیم صهیونیستی برای رفع بنبست سیاسی زمان باقی مانده، محافل داخلی تلآویو هشدار میدهند که انتخابات پیش رو نیز گرهی از بن بست سیاسی این رژیم باز نخواهد کرد.
طی سه سال گذشته تلآویو نتوانسته یک دولت با ثبات داشته باشد و این رژیم یا با دولت موقت اداره شده یا کابینه آن بیشتر از یکسال هم دوام نیاورده است. مهمترین دلیل سقوط کابینهها در رژیم صهیونیستی وجود اختلافات داخلی میان سیاستمداران و رهبران آن است که نمیتوانند با هم کار کنند. در واقع سلطه گرایشهای راست گرایانه و افراطی صهیونیست در تلآویو باعث شده تا سیاستمداران هرکدام دیگری را به خیانت متهم کنند و هیچکدام حاضر به همکاری با دیگری و تشکیل کابینه نباشد.
وجود این شکافها در نشست اخیر فرماندهان ارشد ارتش رژیم صهیونیستی در تلآویو نیز مورد اذعان قرار گرفته است و پنج تن از رؤسای سابق ستاد کل ارتش این رژیم گفتهاند که بزرگترین تهدید علیه تلآویو شکافها و اختلافات داخلی میان گروه ها و احزاب است.
در این نشست که با حضور «ایهود باراک»، «موشه یعلون»، «گابی اشکنازی»، «بنی گانتز» و «گادی آیزنکوت» برگزار شده، این فرماندهان نظامی سابق و فعلی تلآویو تاکید کردند که موجودیت تلآویو از درون در معرض خطر و تهدید قرار دارد. کانال ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی به نقل از آیزنکوت تصریح کرد: چیزی که بیش از همه اسرائیل را تهدید میکند، فقدان انسجام در بین اسرائیلیها است و خطر فروپاشی درونی محتمل است.
باراک نیز در این باره گفت: همه رؤسای کنونی و سابق دستگاههای امنیتی اسرائیل از موساد تا شینبث بر این باور هستند که بزرگترین تهدید علیه آینده اسرائیل، خطر از دست دادن انسجام اسرائیلیها و قرار گرفتن آنها در دو طیف سکولار و دینی (حریدی و صهیونیستی) جدا از هم است. کانال ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی تصریح کرد که اشکنازی، بنی گانتس و یعلون نیز با نظرات آیزنکوت و باراک هم نظر بوده و آن را تایید کردند.
خودویرانگری درونی تلآویو
در دورههای اخیر رژیم صهیونیستی شاهد افزایش هشدارها درباره تشدید خطرات پیشِروی خود بوده است و مقامات این رژیم بهطور پیوسته وقایع تاریخی قرنها پیش را که در آن حکومتهای یهودی یکی پس از دیگری سقوط میکردند یادآوری میکنند. مرکز مطالعاتی الجزیره نیز به تازگی مقالهای درباره شاخصهای فروپاشی و زوال رژیم اسرائیل با توجه به اعترافات مقامات مختلف این رژیم منتشر کرده و در آن گفته شده است که انتخابات مکرر هم نمیتواند به بحرانهای تلآویو پایان دهد و حتی ممکن است این بحرانها را تشدید و نابودی تلآویو را نزدیک کند.
پیشتر نیز «تامیر پاردو» رئیسسابق سرویس جاسوسی موساد در جریان یک سخنرانی در دانشگاه تلآویو تأکید کرده بود: در حالی که صحبتهای زیادی درباره تهدیدات بزرگ پیشِروی اسرائیل مطرح میشود اما بزرگترین تهدید برای اسرائیل خود اسرائیلیها هستند و سازوکار خودویرانگری در جامعه اسرائیل طی سالهای اخیر کامل شده است و اسرائیل یک جامعه خودویرانگر است، واقعیت آن است که جامعه اسرائیلی چندپارچه شده است و شکافها همچنان ادامه دارد و اسرائیلیها دچار خودباختگی شدهاند.
این شرایط خود ویرانگر را حتی در نظرسنجی از مناطق اشغالی نیز میتوان دید. حدود دو ماه پیش روزنامه عبری زبان یدیعوت آحارانوت با تکیه بر نتایج نظرسنجی مرکز تحقیقات افکار عمومی و سیاستگذاری تلآویو اعلام کرد که حدود ۶۰ درصد از پاسخ دهندگان معتقدند رأیگیریهای آتی بنبست سیاسی طولانی مدت را از بین نمیبرد و آنها اعتقاد ندارند انتخابات آینده بن بست را درهم شکند.
جنایت در زندانهای صهیونیستی
همزمان با شکاف و اختلافات داخلی در رژیم صهیونیستی؛ رفتارهای ضدحقوق بشری در زندانهای این رژیم علیه فلسطینیها همچنان ادامه دارد. در همین ارتباط، باشگاه اسرای فلسطینی نسبت به وضعیت 31 زن اسیر فلسطینی از جمله 6 مجروح و 11 مادر که هم اکنون در بازداشتگاهها و زندانهای اسرائیل به سر میبرند هشدار داده و گفته است بسیاری از اسیران زن فلسطینی زندانی در زندان دامون در وضعیتی نامناسب به سر میبرند.
در این گزارش گفته شده بهکارگیری اشکال گوناگون خشونتهای جسمی و روانی همچون شلیک گلوله در زمان بازداشت، بازرسی بدنی همراه با توهین و تحقیر، نصب دوربین در سلولها، قطع عمدی برق و تعرض و ضرب وشتم همراه با تهدید زندانیان در خلال انتقال به محاکم قضایی و یا بیمارستانها، محرومیت از خواب، استفاده از دستگاههای دروغ سنج، محرومیت از حقوق اولیه همچون اقامه نماز جماعت، مطالعه و فعالیتهای ورزشی از جمله مهمترین روشهای شکنجه و آزار زنان فلسطینی توسط زندانبانهای صهیونیست بهشمار میروند.
براساس گزارش باشگاه اسرای فلسطینی، 10 اسیر زن فلسطینی نیز در زمان پشت سر گذاشتن دوران اسارت خویش صاحب فرزند شدهاند که این افراد در قیاس با دیگر همتایان خود از مشکلات بیشتری رنج میبرند. محرومیت از حضور اعضای خانواده به ویژه همسران در هنگام تولد نوزادان و جداشدن مادران از فرزندان پس از انتقال مجدد به زندانها از جمله دیگر چالشهای زنان مبارز فلسطینی در اسارتگاههای رژیم اشغالگر قدس به حساب میآیند.
باشگاه اسرای فلسطین همچنین اعلان داشته که در میان 31 زن اسیر فلسطینی در زندانهای اسرائیل وضعیت «اسراء جعابیص» که به 11 سال حبس محکوم شده بسیار نگرانکننده است. این اسیر زن فلسطینی به سبب انفجار کپسول گاز در خودرویش در نتیجه شلیک نظامیان صهیونیستی به خودروی او در سال 2015 علاوهبر 60 درصد سوختگی در بدنش، 8 انگشت دست خود را از دست داده است.
گزارش باشگاه اسرای فلسطین از اسارت 16 هزار زن در طول سالهای 1967 تا به امروز خبر داده است. گفتنی است بیشترین میزان اسارت زنان فلسطین در جریان 2 انتفاضه اول و دوم فلسطینیان در سالهای 1987 و 2000 به ثبت رسیده است.