عضو هیئت مدیره اتحادیه املاک:
بانکها به گرانی مسکن دامن میزنند
عضو هیئتمدیره اتحادیه املاک گفت: پنتهاوسها در تهران با قیمت تا متری ۴۰۰ میلیون تومان عرضه میشود که عمدتا متعلق به بانکهاست و این نرخهای بیحساب و کتاب قیمتها را بالا میبرد.
به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، سعید لطفی درباره یکی از عوامل اصلی گرانی مسکن تصریح کرد: قیمتهای فوق نجومی برای برخی آپارتمانها و پنتهاوسها در شمال شهر تهران هیچ مبنا و منطقی ندارد. خانههایی در تهران با قیمت ۳۰۰ تا ۴۰۰ میلیون تومان در هر مترمربع برای فروش عرضه شده است.
او افزود: در برخی از موارد شاهد نرخهای بالای ۴۰۰ میلیون تومان هم هستیم در حالی که متوسط قیمت هر متر خانه در گرانترین محله تهران هماکنون متری ۸۳ میلیون تومان است
به گفته عضو هیئت مدیره اتحادیه مشاوران املاک کشور، برای اشخاص حقیقی و سرمایهگذاران بخش خصوصی صرفه و منطق اقتصادی ندارد که آپارتمان را بدون استفاده بگذارند. بخش خصوصی یا واحد را میفروشد یا اجاره میدهد. اگر غیر این باشد به این معناست که مالک این خانهها بخش دولتی، ارگانها و بانکها هستند.
لطفی ادامه داد: قیمتهای نامتعارف توسط بانکها اعلام میشود و آنچه بعضا به عنوان سوداگر در بازار مسکن از آن یاد میشود همین بانکها هستند. بانکها به دلیل داشتن هزاران واحد مسکونی خالی، نرخهای پیشنهادی بیحساب و کتاب برای آپارتمانهای متعلق به خود تعیین میکنند تا هم قیمتها را بالا ببرند و هم مالیات نپردازند.
آرامش مسکن؛ چشم انتظار 10 شهریور
گفتنی است، قانون مالیات بر خانههای خالی در آذرماه سال ۹۹ تصویب شد و با گذشت دو سال هنوز شکل اجرایی به خود نگرفته است. آخرین مهلت خوداظهاری خانههای خالی در پایان مردادماه بود که گذشت. با این حال معاون درآمدهای سازمان مالیاتی گفت: تا ۱۰ شهریورماه فهرست نهایی خانههای خالی مشمول مالیات آماده میشود.
به گزارش صدا و سیما، محمدتقی پاکدامن افزود: وزارت راه و شهرسازی اطلاعات حذفی فهرست ۵۱۵ هزار واحد مسکونی خالی را که برای آنها پرونده مالیاتی تشکیل شده به سازمان مالیاتی میدهد و این سازمان برای موارد باقی مانده، برگه مطالبه مالیات صادر میکند.
معاون درآمدهای مالیاتی سازمان امور مالیاتی در توضیح بیشتر درباره بانک اطلاعاتی مربوط به مالیات بر خانههای خالی گفت: بر اساس اطلاعاتی که به سازمان امور مالیاتی از خانههای خالی واصل و برای مالکان نیز پیامک مربوط به خانه خالی ارسال شده است، برخی مؤدیان معترض بودند که مهلت یک ماههای برای رسیدگی به این اعتراضها در نظر گرفته شد.
پاکدامن از کسانی که عدم پذیرش دارند خواست با ورود به سامانه سازمان مالیاتی، عدم پذیرش را اعلام کنند و در آنجا به سامانه راه و شهرسازی هدایت میشوند و امکان اصلاح اطلاعات خود را خواهند داشت.
او تأکید کرد: برای همه کسانی که پیامک مالیات واحد مسکونی خالی رفته و معترض هستند این امکان هست که از طریق درگاه سازمان، عدم پذیرش بزنند و اطلاعات را در سامانه وزارت راه و شهرسازی بهروزرسانی کنند چون بعد از ۱۰ شهریور این امکان نخواهد بود و اعتراضات در فرآیند دادرسی بررسی میشود.