kayhan.ir

کد خبر: ۲۴۸۰۵
تاریخ انتشار : ۳۰ شهريور ۱۳۹۳ - ۲۱:۴۶
لاریجانی در جلسه علنی مجلس:

سخنان مقامات آمریکا درباره مذاکرات هسته‌ای کلاهبرداری مدرن است

رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مقامات آمریکایی در آستانه مذاکرات هسته‌ای با حرف‌های نسنجیده قصد منحرف کردن مذاکرات را دارند، گفت: این تصور اشتباهی است اگر فکر می‌کنند با اینگونه شلوغ‌کاری‌ها ایران طناب محدودیت اتمی را به دست خود به گردن می‌اندازد.


در ابتدای جلسه علنی روز گذشته خانه ملت، علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در نطق پیش از دستور خود ضمن تشکر از رهبر معظم انقلاب به‌دلیل ابلاغ سیاست‌های کلی علم و فناوری به دستگاه‌های اجرایی تأکید کرد: قطعاً این سیاست‌‌ها در قانونگذاری و برنامه‌ریزی دولت مبنا قرار خواهد گرفت.
رئیس مجلس در ادامه با اشاره به اینکه آمریکا با  کارنامه سیاه، امروز در راه مبارزه با تروریسم غش کرده، اظهار داشت: این امر مضحکی است چراکه اصولاً ساختار قدرت‌طلبی آمریکا چه در افغانستان و پاکستان و چه در عراق و سوریه با پدیده تروریسم گره خورده است.
وی با تأکید بر اینکه برخی اظهارات مسئولان آمریکا در مسئله هسته‌ای ایران شیطنت‌آمیز است، تصریح کرد: اینکه در آستانه مذاکرات هسته‌ای با حرف‌های نسنجیده و کودکانه قصد انحراف در بحث هسته‌ای را دارند، رویه دیگر همان خوی استکباری آمریکاست که وقتی در مبارزه با ایران عاجز شدند و در مذاکرات هم نتوانستند تحمیلی ایجاد نمایند و ضمنا به قدرت انتظام‌بخش و امنیت‌ساز ایران در منطقه وقوف یافتند که در اصلاح گفتار وزیر خارجه آمریکا در شورای امنیت تا حدی دیده شد، به باید و نبایدهای غیرمنطقی در حد و اندازه فعالیت‌های هسته‌ای ایران روی آوردند و خط و نشان کشیدند.
لاریجانی در همین زمینه ادامه داد: اگر این اقدامات را به‌عنوان مانور روانی انجام می‌دهند، باید این امر را فهم کرده باشند که ایران در مذاکرات هسته‌ای پایبند منطق است و علاقه‌ای به کرشمه‌های بی‌خاصیت سیاسی آمریکا ندارد که اتلاف وقت است و اگر واقعاً معتقد به این خط و نشان‌‌ها هستند، چرا دنبال مذاکره می‌گردند؟ این چه مذاکره‌ای است که نتیجه آن از قبل با خط و نشان مشخص می‌شود؟ اگر فکر می‌کنند با این‌گونه شلوغ‌کاری در مذاکرات، ایران طناب محدودیت اتمی را با دست خود به گردن می‌نهد، این تصور اشتباهی است.
وی با بیان اینکه مذاکرات هسته‌ای صرفاً بر پایه مقررات بین‌المللی که برای همه کشور‌ها یکسان است مفهوم دارد، خاطرنشان کرد: این مذاکرات با گردن‌کشی و گران‌فروشی مفهوم ندارد. جالب این است که در حالی که خودشان به نفوذ و قدرت ایران در منطقه برای ایجاد ثبات و امنیت نیاز دارند، سخنان سبک در باید و نباید در نتیجه مذاکرات بر زبان می‌رانند، این هم یک نوع کلاهبرداری مدرن است. البته ایرانیان صبورند و صحنه را می‌پایند و همت خود را مصروف بهبود اقتصاد درونی کشور می‌کنند.
در ادامه نمایندگان مجلس شورای اسلامی، رسیدگی به لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم و اصلاحات بعدی آن را ادامه دادند و ماده 33 این لایحه را برای رسیدگی بیشتر به کمیسیون اقتصادی ارجاع دادند.
علی لاریجانی رئیس مجلس در جریان بررسی این ماده، پیشنهاد ارجاع آن را به کمیسیون مذکور مطرح کرد و گفت:‌ با توجه به اینکه لایحه خروج غیرتورمی از رکود، هم‌اکنون در دستور کار مجلس و کمیسیون‌های تخصصی قرار دارد، از این رو به نظر می‌رسد بهتر است این ماده با آن لایحه یا ادغام شود یا اینکه پس از تصویب و تعیین تکلیف نهایی آن لایحه، با توجه به مفاد و ضوابط تصویب شده در لایحه خروج غیرتورمی از رکود، مجدداً بررسی شده و برای تصویب نهایی به صحن علنی تقدیم شود.
وکلای ملت با 160 رأی موافق، 3 رأی مخالف و 12 رأی ممتنع از 213 نماینده حاضر در جلسه، با پیشنهاد لاریجانی موافقت کردند.
زاکانی: رئیس‌جمهور با رعایت مصالح انقلاب با اراده تحقیر اوباما مقابله کند
در ادامه جلسه علنی خانه ملت، علیرضا زاکانی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در نطق میان‌دستور خود، با اشاره به اظهارات اهانت‌آمیز وندی شرمن در ۱۱ مهر سال گذشته که گفته بود، فریب در ژن ایرانی‌‌ها نهفته است، گفت: آنها تحریم‌‌ها را روز به روز بیشتر کردند. در سال گذشته شاهد بودیم که ۳۱ شرکت و نهاد ایرانی و ۱۵ شرکت خارجی تحریم شد. ۱۶ شرکت کشتیرانی جدید هم به لیست تحریم‌‌ها اضافه شدند. ۵ بانک جدید ایرانی و ۳ بانک خارجی، ۲۰ فرد دیگر ایرانی و دو فرد خارجی جدید به لیست تحریم‌‌ها اضافه شدند و مجموعاً به‌میزان جریمه شرکت‌‌ها و افراد مرتبط با ایران هم ۹ میلیارد و ۵۶۱ میلیون و ۴۰۰ هزار دلار اضافه شد.
وی در ادامه با تأکید بر اینکه آمریکا تهدیداتش بیشتر شده است، گفت: جان کری در ۴ بهمن سال گذشته اعلام کرد که اگر ایران از توافقنامه عدول کند، گزینه نظامی علیه این کشور آماده و مهیاست. آنها بی‌شرمانه ما را به جهانیان منفعل معرفی کردند و ما نزد ملت‌‌ها به تذبذب متهم شدیم، البته توقعات آنها هم بیشتر شده است.
نماینده مردم تهران در مجلس به سفر سال گذشته رئیس‌جمهور به نیویورک اشاره کرد و گفت: سال گذشته رئیس‌جمهور در سفر به نیویورک دیدارهای متعدد و فعالیت‌های فوق‌العاده مطلوبی داشت، اما برخی زیاده‌روی‌‌ها هم صورت گرفت که دیدار زودرس با جان کری توسط وزیر امور خارجه و گفت‌وگوی تلفنی رئیس‌جمهور با اوباما از این دست بود.
زاکانی ادامه داد: سال گذشته رئیس‌جمهور در دیدار با اوباما اعلام کرد که پاسخ تلفنی بنده به او به‌دلیل دلسوزی برای وی و در سایه تحقیری بود که در این سفر رئیس‌جمهور آمریکا متحمل شده بود، اما رئیس‌جمهور بهتر می‌داند که در سال گذشته شاهد بودیم که اراده رئیس‌جمهور آمریکا و دستگاه دیپلماسی وی، تحقیر رئیس‌جمهور، دولت و ملت رشید ایران اسلامی بود و این نشان داد که ترحم بر پلنگ تیزدندان، ستمکاری بود بر گوسفندان.
وی با بیان «امروز در آستانه سفر رئیس‌جمهور به آمریکا، شاهد زمزمه‌‌ها و تحرکات سرپنجه‌هایی در رسانه‌های کشور هستیم که دانسته و یا ندانسته، آب به آسیاب دشمن می‌ریزند و نقش ستون پنجم دشمن را ایفا می‌کنند» افزود: ما ضمن هشدار به رعایت مصالح انقلاب اسلامی و منافع ملی، مجدّانه از رئیس‌جمهور خواستاریم که احساسات شخصی خود را در مراودات دستگاه دیپلماسی کشور که به ‌نمایندگی مردم رشید و فهیم انقلابی کشورمان به‌عهده دارد، دخیل نکند و با تدبیر و اعتدال به راه طی‌شده سال گذشته اندیشیده و سرمایه و آبروی این ملت نمونه و انقلاب اسلامی را در جای خویش صرف کند تا اسباب توفیقات بیشتری شود.
حذف بند مربوط
 به مالیات بر عایدی نقل و انتقال
سپس نمایندگان مجلس  در ادامه رسیدگی به لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم، بند 17 این لایحه را پس از بحث و بررسی، حذف کردند.
وکلای ملت با 127 رأی موافق، 57 رأی مخالف و 19 رأی ممتنع از 213 نماینده حاضر در جلسه، با حذف بند 17 از لایحه مالیات‌های مستقیم موافقت کردند.
در این بند آمده بود: 80 درصد عایدی اشخاص که از هر نوع نقل و انتقال قطعی ملک و نقل و انتقال حق واگذاری محل حاصل می‌شود، پس از اعمال تعدیلات تورمی بر حسب نرخ تورم اعلامی توسط بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران مشمول مالیات بر عایدی است.
در ادامه، نمایندگان مجلس در ادامه رسیدگی به جزئیات لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم، بند 38 این لایحه را پس از بحث و بررسی به تصویب رساندند.
به موجب مصوبه مجلس، صد درصد درآمد حاصله از صادرات خدمات و کالاهای غیرنفتی و محصولات بخش کشاورزی و 20 درصد درآمد حاصل از صادرات مواد خام مشمول مالیات با نرخ صفر می‌شود.
فهرست مواد خام و کالاهای نفتی به پیشنهاد مشترک وزارتخانه‌های امور اقتصادی و دارایی و صنعت، معدن و تجارت و نفت و اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی به تصویب هیئت وزیران می‌رسد.
طبق مصوبه مجلس، درآمد حاصله از صادرات کالاهای مختلف که به صورت ترانزیت به ایران وارد می‌شوند و بدون تغییر در ماهیت یا با انجام کاری روی آن صادر می‌شوند، مشمول مالیات با نرخ صفر می‌شود.
در تبصره این ماده مصوب شد مفاد این ماده پس از اتمام دوره اجرای قانون برنامه پنج ساله پنجم توسعه جمهوری اسلامی ایران مصوب 1389 لازم‌الاجرا می‌شود.
موافقت با کلیات طرح اصلاحیه
آیین‌نامه داخلی
بر اساس این گزارش، نمایندگان کلیات طرح اصلاح موادی از قانون آیین‌نامه داخلی پارلمان را نیز مورد بحث و بررسی قرار داده و به تصویب رساندند.
وکلای ملت با 144 رأی موافق، 50 رأی مخالف و 9 رأی ممتنع از 212 نماینده حاضر در جلسه، کلیات این طرح را تصویب کردند که در صورت تصویب نهایی آن نحوه رسیدگی به طرح‌‌ها و لوایح عادی و یک فوریت در صحن علنی خانه ملت و کمیسیون‌های تخصصی تغییر خواهد کرد.
تعیین عضو ناظر مجلس در شورای عالی آب
همچنین نمایندگان یک نفر از اعضای کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی را به عنوان عضو ناظر در شورای عالی آب در راستای موضوع ماده 10 قانون تشکیل وزارت جهاد کشاورزی مصوب 1379، انتخاب کردند.
بر این اساس، از 184 رای مأخوذه، محمد اسماعیل‌نیا به عنوان عضو ناظر در شورای عالی آب انتخاب شد.
همچنین محمد تقی توکلی و ناصر صالحی‌نسب کاندیدای عضویت در این شورا بودند که نتوانستند آرای لازم را کسب کنند و بدین ترتیب از راهیابی به شورای عالی آب بازماندند.
انتخاب ناظران مجلس در شورای عالی علوم
این گزارش حاکی است، نمایندگان مجلس، دو نفر از اعضای کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری را به عنوان عضو ناظر در شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری در راستای موضوع ماده 3 قانون اهداف، وظایف و تشکیلات وزارت علوم، تحقیقات و فناوری انتخاب کردند.
بر این اساس، از مجموع 162 رای مأخوذه قاسم احمدی لاشکی نماینده نوشهر و چالوس با 91 رأی و رضا صابری نماینده رامیان و آزادشهر با 87 رأی، به عنوان ناظر در شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری انتخاب شدند.
همچنین روز گذشته ارسلان فتحی‌پور رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با ایرنا، اعلام کرد: طرح تحقیق و تفحص از سازمان حفاظت محیط زیست با 22 امضا تقدیم هیات رئیسه مجلس شد.
وی موضوع این تحقیق و تفحص را علت سوءمدیریت سازمان حفاظت محیط زیست در زمینه حفاظت از عناصر و منابع حیاتی کشور عنوان کرد.
آخرین جلسه علنی نمایندگان مجلس شورای اسلامی در فصل تابستان 1393 با اعلام ابوترابی‌فرد به پایان رسید. ابوترابی‌فرد پیش از پایان جلسه اعلام کرد جلسه بعدی مجلس سه‌شنبه اول مهر ماه راس ساعت 8 صبح با دستور کار ادامه رسیدگی به دستور هفتگی تشکیل می‌شود.