kayhan.ir

کد خبر: ۲۴۷۷۹۹
تاریخ انتشار : ۲۹ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۹:۳۵
مقابله فکری و عملی انقلاب اسلامی با راهبرد تخریبی غرب علیه زن و خانواده (بخش نخست)

ناکامی دشمنان اسلام در تخریب معنویت جامعه

 
رضا الماسی
«هدف از شبهه‌پراکنی [دشمن] این است که مردم را که نیروهای اصلی کشورند و ایمان مردم را که عامل اصلی در حفظ کشور و حفظ نظام اسلامی است، متزلزل کنند. خب اینها از روی دشمنی است دیگر؛ یعنی جمهوری اسلامی کار بزرگی کرده در مقابل غرب... جمهوری اسلامی داعیه‌ دویست سیصد ساله‌ غرب را با حضور خودش و وجود خودش باطل کرده. نقطه‌ مرکزی هویّت تمدّن غربی عبارت است از تفکیک میان دین و پیشرفت؛ این نقطه مرکزی است: اگر می‌خواهید پیشرفت کنید، دین را باید کنار بگذارید؛ حالا [به طور] شخصی یک اعتقادی داشته باشید اشکال ندارد، امّا دین را در مسائل زندگی نباید دخالت بدهید، اگر می‌خواهید پیشرفت کنید؛ این نقطه‌ اساسی و مرکزی هویّت تمدّن غربی است. جمهوری اسلامی درست نشانه گرفته همین مرکز را و شلّیک کرده و به هدف زده.» (رهبر معظم انقلاب – 5 مرداد 1401)
یکی از نقاط مرکزی تمرکز مخالفان اسلام در جنگ فرهنگی و تبلیغاتی، شبهه پراکنی پیرامون مسئله زن می‌باشد. مسئله‌ زن در جامعه‌ اسلامی یک مسئله جدی است و به گفته کارشناسان ریشه در عفت و فطرت انسانی دارد.
اما تمدن غرب همان‌طور که در جهان‌بینی و فلسفه زندگی دچار ضعف شدید است، در نوع نگاهش به زن نیز اشکالات اساسی دارد.
مواجهه بانوی ایرانی با هجمه غرب
«هر ناظر آگاه و با انصافی به راحتی می‌تواند درک کند که اگر غربی‌ها در مسئله زن مسلمان خود را مدعی نشان می‌دهند، از سر دلسوزی نیست. بلکه موفقیت زنان مسلمان در عرصه‌های مختلف اجتماعی با حفظ عفت تیر خلاصی به تمدن مادی غربی‌هاست.»
این را خانم زهرا عباسی، فعال فرهنگی در حوزه زنان و خانواده می‌گوید. او در گفت‌وگو با گزارشگر روزنامه کیهان ادامه می‌دهد: «به تعبیر رهبر انقلاب؛ حقیقت مسئله این است که زنِ باشرف و با استعداد ایرانی یکی از بزرگ‌ترین ضربه‌ها را به تمدّن غرب زده است. غیر از مجموع حرکت جمهوری اسلامی، به خصوص زن ایرانی یکی از مهم‌ترین ضربه‌ها را به داعیه‌های غربی و دروغ‌های غربی وارد کرده است.»
عباسی اظهار می‌دارد: «شاهد مثال این موضوع را در نحوه مواجهه بانوان ایرانی با هجمه رسانه‌ای غربی‌ها می‌توان جست‌وجو کرد. شما ملاحظه می‌فرمایید؛ علی‌رغم هزینه‌های گزافی که از سوی این رسانه‌ها برای جدا کردن مردم از ارزش‌های اسلامی صورت می‌گیرد، همراهی جدی و دامنه‌داری از سوی مردم با آنها نمی‌شود.»
این فعال فرهنگی ادامه می‌دهد: «حتی افرادی که شاید در ظاهر اشکالاتی دارند هم از اعماق دل به ارزش‌های اسلام معتقد هستند و نقص ظاهری باعث نمی‌شود با درخواست‌های ضد دینی سلبریتی‌های رسانه‌های دشمن همراهی کنند. بنابراین اگر فعالیت‌های ایجابی بیشتری در زمینه‌های فرهنگی داشته باشیم، اوضاع به مراتب بهتر خواهد شد.»
ریشه فرهنگ برهنگی
تمدن مادی غرب بر پایه مادیت و دنیاگرایی بنا شده و چون سران و حاکمان آن، شیفته قدرت و ثروت و لذت هستند، برای رسیدن به این هدف خود نیاز به مردمی مادی و جدای از معنویت دارند. از این رو تلاش می‌کنند مظاهر معنویت را از بین برده و اسباب غفلت و مادیت را ترویج و گسترش دهند. تمدن غربی بر پایه‌ستیز با معنویت و طرد معنویت بنا شد..
به تعبیر رهبر انقلاب؛ این تمدن مادی و دور از معنویت هر چه پیشرفت کند، انحرافش بیشتر می‌شود؛ هم خود آنها و هم همه بشریت را با میوه‌های زهرآگین خود تلخکام می‌کند. ویران شدن کانون خانواده، سیلاب فساد جنسی و طغیان سرمایه‌داری افراطی، همه نتایج همان تفکیک است.
حرف نو مکتب سیاسی امام خمینی(ره) برای دنیا این است که در همه ارکان برنامه‌ریزی‌های یک قدرت سیاسی، سیاست با معنویت و قدرت با اخلاق همراه شود و اصول اخلاقی مورد مراعات قرار گیرد.
مهدی عامری، فعال رسانه‌ای در این باره می‌نویسد: «روشن است غرب با این حرف تازه که از اساس با مادیت بی‌معنویت مخالف است دشمنی کرده و راه مقابله با آن را در پیش بگیرد و با راه‌های گوناگون در صدد ضربه زدن به این سخن تازه باشد تا نتواند حرف خود را به گوش جهانیان برساند. مردمی که از مادی‌گرایی خسته شده و تشنه زلال معنویت هستند بی‌شک با شنیدن شمه‌ای از معنویت اسلام به آن رو خواهند آورد و این برای غرب خطرناک است.»
او ادامه می‌دهد: «یکی از نشانه‌های بروز معنویت، حجاب اسلامی بانوان است که به شدت با مادیت تعارض دارد، چرا که یکی از راهکارهای ترویج فساد و مبارزه با معنویت استفاده ابزاری از زنان و رواج بی‌بندوباری بین جوانان است. از این رو یکی از سیاست‌های جدی غرب مبارزه با حجاب و پوشش زنان است. تصویب قوانین ضدحجاب در کشورهای اروپایی، اذیت و آزار و گاه محاکمه و جریمه بانوان محجبه، ترویج فحشا برای مبارزه با عفت و حیا، اهدای جایزه صلح به زنان معلوم‌الحال و مخالف حجاب، مخالفت و سنگ‌اندازی برای ورزشکاران محجبه زن مسلمان و... همه در راستای همان سیاستی است که خواهان حذف معنویت از جامعه است.»
این فعال فرهنگ و رسانه توضیح می‌دهد: «سال‌های قبل ایران توسط چماقداری مانند رضاخان درصدد اجرای یک حرکت ضدانسانی به نام حذف حجاب بر آمد، اما مردم مسلمان ایران با خون دل در برابر این توطئه ایستادند.»
حضرت امام خمینی(ره) درخصوص تلاش مذبوحانه پهلوی اول می‌فرمایند: «خدا می‌داند که به این ملت ایران چه گذشت در این کشف حجاب. حجاب انسانیت را پاره کردند اینها.» (صحیفه امام، ج 3، ص300)
ترس غربی‌ها از ارزش حجاب
امروز دشمنان دین و معنویت با ابزار جدید همان اهداف شوم را دنبال می‌کنند و با استخدام برخی زنان در عرصه‌های مختلف همان سیاست را پیش گرفته‌اند.
عامری معتقد است: «کشف حجاب برخی زنان مقابل دوربین‌های تلویزیونی و بازی در فیلم‌های مستهجن توسط برخی هنرپیشگان زن ایرانی همه برای همین هدف است. ترس غرب از حجاب اسلامی بانوان و هزینه‌های گزاف برای مبارزه با آن نشان از قدرت معنویت حجاب دارد. از این رو یکی از سیاست‌های اصلی نظام در عرصه فرهنگ ترویج حجاب و پوشش در میان زنان بوده است، گرچه در این میان پستی و بلندی‌های بسیاری وجود دارد و همواره با کاستی‌هایی قابل توجه مواجه بوده‌ایم، اما سیاست کلی بر مبارزه با بی‌بندوباری بوده است.»
رفتار امروز در برابر حجاب زنان نشان از این دارد این سیاست نظام، بسیار راهبردی و صحیح بوده و یکی از نقاطی است که بر فرهنگ مادی غرب آسیب جدی وارد می‌کند.
اولین و بارزترین شاخصه‌ای که حجاب و اخلاق اسلامی به دنبال می‌آورد، رشد معنویت است. وقتی حجاب وارد میدان می‌شود و همه افراد جامعه به تناسب خود حجاب را رعایت می‌کنند مادیت کمرنگ می‌شود و در مقابل معنویت و ارزش‌های درونی انسان بیشتر مورد توجه قرار می‌گیرد.
یکی از راهبردهای مهم غرب در مبارزه با فرهنگ معنوی اسلام که امروزه در سرتاسر دنیا خواهان پیدا کرده است مبارزه با حجاب است. چنان‌که حتی حجاب‌های حداقلی شهروندان مسلمان خود با یک روسری را هم بر نمی‌تابند! این ارزش فرهنگی آن‌قدر اهمیت دارد که به تواتر در وصیت نامه شهدا نیز به آن اشاره شده است.
در وصیت نامه‌های شهدا پس از دفاع از ولایت و فرهنگ عاشورا شاید مهم‌ترین مسئله، توصیه به حجاب باشد و جالب است رویکرد شهدا به حجاب یک مظهر معنویت برای مقابله با فرهنگ غرب است و این نشان از درک و بصیرت بالای شهدای انقلاب اسلامی در برهه‌های زمانی مختلف دارد.
حجاب مهم‌ترین مانع استحاله فرهنگی جامعه
حجاب و عفت در اسلام علاوه‌بر اینکه یک حکم الهی است، یک نماد است. به گفته کارشناسان؛ حجاب نماد اسلام‌خواهی است و اگر دشمنان بتوانند حجاب را فتح کنند یک نوع فتح ایدئولوژیک اتفاق افتاده است.
مریم معین الاسلام، استاد حوزه و دانشگاه در این باره تاکید می‌کند: «همه مسائل حول محور حجاب و عفاف می‌چرخد، اما از طریق زمین زدن حجاب می‌خواهند تمدن اسلامی را به زمین بزنند. در سال‌های اخیر، یکی از مباحث مطرح شده در حوزه‌اندیشه، بحث جنگ تمدن‌ها بوده که یکی از پژوهشگران بعد از پژوهش‌های فراوان نتیجه تحقیق خود را این‌گونه به کاخ سفید اعلام کرد که تمدن غرب در حال نابودی است و تنها تمدنی که این پتانسیل را دارد تا جای تمدن غرب را بگیرد، تمدن اسلام است، بنابراین باید فکری به حال تخریب اسلام بکنید.»
او می‌افزاید: «آنان به این نتیجه رسیدند که برای تخریب اسلام در ام‌القرای جهان اسلام باید مسئله زن و خانواده را نشانه بروند. برای استحاله فرهنگی زن نیز یک مانع اساسی وجود دارد و آن هم مسئله حجاب زن است. بنابراین مهم‌ترین مانع استحاله فرهنگی زنان، حجاب زنان است و اگر بخواهند جوانان گناه کنند، اما به وجدان و فطرت الهی خود اهمیت ندهند، باید خانواده را از بین ببرند.»
استاد حوزه و دانشگاه تصریح می‌کند: «میلیاردها دلار برای از بین بردن حجاب هزینه شده و اگر موفق شوند حجاب را از زن مسلمان ایرانی بگیرند، چیزی به نام اسلام باقی نمی‌ماند. دشمنان اسلام می‌خواهند به وسیله مقابله با نماد حجاب، اسلام را از بین ببرند، حال آنکه تنها نماد دینی ما که مقتضی اسلام‌خواهی است، حجاب است.»
معین الاسلام با بیان اینکه حجاب، ضریب اسلامیت کشور ما را تشکیل می‌دهد، اظهار می‌دارد: «زن مسلمان ایرانی مدل جدیدی از زن و الگو برای جهانیان بود. زنان در سطح جهان با افتخار از زن مسلمان ایرانی به عنوان الگو نام می‌بردند و دشمن از این قضیه به شدت دچار وحشت شده است.»
به تعبیر حضرت امام(ره)؛ وقتی دشمن از چیزی خیلی می‌ترسد بدانید خیلی مهم است. وقتی دشمن حجاب را از زن ایرانی بگیرد خانواده را مورد هجمه قرار داده و وقتی خانواده‌ای مادری داشته باشد که به ابتذال کشید شده نمی‌تواند نسل جدید سالم تربیت کند.
معین الاسلام درخصوص ضرورت ورود جدی‌تر دستگاه‌های دولتی به مسئله حجاب تصریح می‌کند: «ما قوانین عفاف و حجاب درون سازمانی داریم که کار پسندیده‌ای است اما نباید به همین مسئله ختم بشود. باید پژوهش‌هایی که منجر به اقدام عملی در راستای گسترش حجاب و عفاف می‌شود، تهیه کرد. اگر می‌خواهیم مسئله حجاب را حل کنیم باید اقدام عملی انجام دهیم.
او یادآور می‌شود: «حضرت امام(ره) می‌فرمودند؛ ببینید دشمن از چه راهی وارد شده شما برای خنثی‌‌سازی توطئه‌هایشان از همان راه وارد شوید؛ امروز تنها راه مسئله، اقدام عملی با حفظ احترام است، پژوهش‌های ما باید پژوهش‌های حین اقدام باشد.»