اینترسپت:
سفر بایدن به خاورمیانه نمود عینی سقوط موقعیت راهبردی آمریکا بود
پایگاه خبری «اینترسِپت» در گزارشی با اشاره به سفر بایدن به غرب آسیا نوشته: «جو بایدن رئیسجمهوری ضعیف است که میزان محبوبیت وی نزد افکار عمومی آمریکا نیز به نحو قابل ملاحظهای رو به کاهش است. سفر وی به خاورمیانه، نمودی عینی از سقوطِ موقعیت راهبردی آمریکا در خاورمیانه بوده است.»
سرویس خارجی-
با گذشت یک هفته از سفر بایدن به منطقه غرب آسیا و دیدار وی با مقامات رژیم صهیونیستی و آلسعود هنوز رسانههای آمریکایی گزارشهایی در انتقاد از این سفر و افتضاح بودن آن منتشر میکنند. در جدیدترین مورد پایگاه آمریکایی «اینترسپت» در جمعبندی خود از سفر منطقهای بایدن به غرب آسیا به طور خاص به این نکته اشاره کرده که «وی برخلافِ ژستهای به ظاهر قدرتمندانه خود به عنوان رئیسجمهور آمریکا، عملا به دنبال پیدا کردن راهی برای خارج کردن و فراری دادنِ کشورش از منطقه بوده است. با این حال، رویهها و سیاستهایی که وی در این مسیر بهویژه علیه کشوری نظیر ایران در پیش گرفته عملا تا حد زیادی میتواند امکان خروج عزتمندانه آمریکا از منطقه را از وی بگیرد. مسئلهای که در نوع خود حامل هزینههای سنگینی برای واشنگتن خواهد بود.»
دنبال روزنه برای فرار
آنطور که سایت «الف» نوشته پایگاه خبری اینترسِپت در ادامه گزارش این طور مینویسد که: بایدن در جریان سفر به خاورمیانه، به جای اینکه ابتکارهای مهمی را اعلام و مطرح کند، عملا به نوعی رفتار کرد که انگار به هر نحوِ ممکن سعی دارد تا روزنهای را باز کند تا از طریق آن آمریکا بتواند سالم و سلامت از منطقه خاورمیانه خارج شود. آمریکاییها سالهاست که اهدافِ بلند پروازانهای را در مورد خاورمیانه مطرح میکنند و حتی در سالهای اخیر، داعیه ایجاد تغییر در مناسبات و نظم منطقهای را در خاورمیانه داشتهاند. با این حال آنها اکنون ضعیفتر از هر زمان دیگری صرفا اهداف خود را به چند حوزه جزئی محدود کردهاند: حراست از اسرائیل، حفاظت از روند تامین انرژی از مبدا خلیجفارس، و به حداقل رساندنِ آنچه تهدیدِ تروریسم بینالمللی میخوانند...
آگهی ترحیم بایدن
برای دوران صدور مواضع اخلاقی
دوره صدور بیانیهها و مواضع اخلاقی از سوی رؤسای جمهور آمریکا در زمان سفرشان به منطقه خاورمیانه به پایان رسیده و جو بایدن رئیسجمهور کنونی آمریکا نیز عملا در حال نگارش آگهی ترحیمِ این دوره است. بایدن تا به امروز در دوره ریاست جمهوری خود درآمریکا، همچون رئیسجمهوری ضعیف که انتظاراتی حداقلی دارد عمل کرده و به طور خاص سیاستهای وی در مورد منطقه خاورمیانه نیز به خوبی این موضوع را نشان میدهند. با این حال، برخی شواهد و قرائن حاکی از این هستند که امکان دارد موقعیت آمریکا در منطقه خاورمیانه بدتر و خطرناکتر از قبل نیز شود.
غرق شدن آمریکا در معادلات منطقه
اینترسپت میافزاید: «فرآیند عادی سازی روابط اعراب و اسرائیل که در دولت ترامپ آغاز شد به هیچ روی نمیتواند بنیانی را برای یک نظم آمریکایی که تقویتکننده به اصطلاح ارزشها و دموکراسی آمریکایی باشد فراهم سازد...تاکید بایدن بر عادیسازی روابط میان عربستان و اسرائیل و قرار گرفتن این دو در قالبِ یک ابتکار امنیت منطقهای (با عنوان سپر دفاع هوایی منطقهای) نیز دستورکاری است که حتی خودِ دولت آمریکا نیز توجیهات کافی را برای عرضه آن به افکار عمومی آمریکا ندارد. چطور این دولت میخواهد رژیم عربستان را که قاتلِ یک روزنامهنگار(جمال خاشقجی) است و در اقتدارگرایی محض به سر میبرد، با اسرائیل که سالهاست به سرکوب فلسطینیها میپردازد و رویههای آپارتایدی را در اراضی اشغالی اِعمال میکند، با میانجیگری خود با یکدیگر متحد سازد...به نظر میرسد آمریکا صرفا به دنبال خروج از منطقه به هر قیمتِ ممکن است. آمریکاییها اکنون با توجه به جنگ اوکراین درگیر نوعی نبردِ راهبردی با روسیه شدهاند و در عین حال تنشهای جدی را نیز با چین در منطقه شرق آسیا تجربه میکنند. در این میان یک چالش اساسی که دولت بایدن با آن رو به رو است این نکته است که اذعانِ ضمنی آن به تلاشهایش جهت خروج از منطقه(بر خلاف مواضع ظاهری آن)، در نهایت میتواند کار را به جایی برساند که دوباره منجر به غرق شدنِ بیش از پیش آمریکا در عرصه معادلات منطقهای شود.»
اینترسپت در پایان با اشاره به تهدیدهای بایدن در مورد برنامه هستهای ایران میپردازد: «بایدن تهدید کرده که از زور و نیروی نظامی به عنوان آخرین حربه و ابزار جهت مقابله با پیشرفتهای چشمگیر برنامه اتمی ایران استفاده خواهد کرد. شاید وی در این رابطه بلوف زده باشد با این حال با اکراه، این موضعگیریهای خود را اعلام کرد(تا حد زیادی با هدفِ خشنود کردنِ اسرائیلیها).»