دبیرکل کمیته ایرانی اتاق بازرگانی بینالمللی:
زمینه تشکیل اتاق بازرگانی ایران و آمریکا مهیا شده است!
دبیرکل کمیته ایرانی اتاق بازرگانی بینالمللی از مهیا شدن زمینه تشکیل و راهاندازی اتاق بازرگانی مشترک ایران و آمریکا خبر داد.
به گزارش مهر، اگرچه رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران، مصلحتاندیشی را در رابطه با راهاندازی اتاق بازرگانی مشترک ایران و آمریکا، بر علاقه مندی دو طرف در ایجاد این پایگاه برای توسعه تجارت خارجی ارجح دانسته بود، اما اکنون دبیرکل کمیته ایرانی اتاق بازرگانی بینالمللی از قطعی شدن راهاندازی این اتاق مشترک خبر میدهد و میگوید: تشکیل این اتاق مشترک، یکی از فعالیتهای کمیته ایرانی اتاق بازرگانی بینالمللی بوده است.بر این اساس سال گذشته بود که بعد از بازگشت حسن روحانی از اجلاس سالانه سازمان ملل در نیویورک، موضوع تشکیل اتاق بازرگانی مشترک ایران و آمریکا قوت گرفت و از سوی برخی از فعالان اقتصادی نیز به صراحت مطرح شد که رایزنیها برای راهاندازی این اتاق مشترک قوت گرفته است؛ موضوعی که البته با فراز و فرودهای بسیاری همراه بود و موافقان و مخالفان بسیاری داشت. برخی نسبت به توسعه روابط ایران با ایالات متحده آمریکا خوشبین بودند و بر این اساس راهاندازی اتاق مشترک ایران و آمریکا را برای توسعه این روابط و سهلتر کردن رفت و آمد تجار مناسب میدیدند و برخی دیگر همچون اسدالله عسگراولادی که خود رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران وچین و ایران و روسیه هم هست، راهاندازی آن را چندان به صلاح نمیدانستند.
در واقع، عسگراولادی معتقد بود تا زمانی که روابط تجاری میان ایران و آمریکا شکل رسمی به خود نگیرد و تحریمها و سیاستهای خصمانه دولت این کشور بر علیه تجارت خارجی ایران، رنگ نبازد، راهاندازی این اتاق نیز چندان به صلاح نیست و به نظر میرسد که نباید برای راهاندازی آن تعجیل کرد.در این میان، غلامحسین شافعی، رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران که سکاندار هدایت پارلمان بخش خصوصی است، نیز اظهارنظری میانهرو تر نسبت به دو گروه مذکور داشت، او چندی پیش در گفتوگو با مهر صحبت از این به میان آورد که با توافقات انجام شده میان ایران و گروه 5+1 فضای مثبتی بر اقتصاد ایران حاکم شده است و چنانچه تشخیص داده شود که راهاندازی اتاق بازرگانی مشترک ایران و آمریکا به نفع کشور است، حتما این کار صورت خواهد گرفت. اما آنچه مسلم است مصلحتاندیشی در این میان، بهترین نتیجه را میدهد. محمدحسین بهکیش، دبیرکل کمیته ایرانی اتاق بازرگانی بینالمللی در این رابطه گفت: تشکیل اتاق مشترک بازرگانی ایران و آمریکا یکی از فعالیتهای کمیته ایرانی اتاق بازرگانی بینالمللی بوده که با مجوز رئیس اتاق بازرگانی ایران و هماهنگی با همتای آمریکایی، آمادگی برای استفاده از امکانات کمیته آی سیسی، برای تشکیل این اتاق مهیا شده است.
در این میان، بیشتر اعضای هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی ایران شکلگیری اتاق مشترک ایران و آمریکا را نیازمند پیشزمینههای سیاسی دانسته و گفتهاند تا زمانی که تراز تجاری دو کشور تا این حد پایین است نیازی به تاسیس چنین اتاقی نیست. در عین حال عدهای نیز موافق اجرایی شدن این طرح هستند. از سوی دیگر،
راهاندازی اتاق بازرگانی مشترک ایران و آمریکا که خود از عوامل اصلی تحریمها علیه ایران است چه معنی و مفهومی دارد؟!
این سوالی است که باید مسئولان بخصوص در اتاق بازرگانی ایران به آن پاسخ دهند.با توجه به تحریمهای یکجانبه آمریکا علیه ایران، مسئولان اتاق بازرگانی آیا فضای تجاری با این کشور را مساعد میبینند؟
مدتی پیش و به دنبال بحث رفع تحریمهای آمریکا علیه ایران، عدهای دچار جو زدگی سیاسی شدند و بحث تشکیل اتاق بازرگانی ایران و آمریکا را مطرح کردند. حتی برخی از اعضای اتاق بازرگانی ایران در این زمینه اعلام کردند، بیش از آنکه لزوم تشکیل اتاق مشترک ایران و آمریکا حس شود بیشتر افراد به دنبال آن هستند که چه کسی رئيس و هیئت رئيسه این اتاق مشترک میشود.به گفته وی، افرادی که زمزمه راهاندازی تاسیس این اتاق را سر دادهاند، بیشتر به دنبال کسب پستهای مدیریتی دراین اتاق هستند و در شرایطی که حجم مبادله ما با آمریکا در آن حد نیست که بخواهیم اتاق مشترک بازرگانی تشکیل دهیم، اصرار مجدد برای این کار سؤال برانگیز است.