تشکیل کمیته مشترک سرمایهگذاری ایران و جمهوری آذربایجان
وزیر امور اقتصادی و دارایی کشورمان در دیدار وزیر اقتصاد و صنعت جمهوری آذربایجان برای تشکیل کمیته مشترک سرمایهگذاری بین دو کشور به تفاهم رسیدند.
علی طیبنیا در این دیدار که در تهران برگزار شد، با بیان اینکه دولت یازدهم مصمم به توسعه و تحکیم روابط خود با جمهوری آذربایجان و دیگر کشورهای منطقه است، تاکید کرد: کشور آذربایجان، جایگاهی ویژه در مناسبات دو کشور دارد و نگرشی کاملا متفاوت نسبت به آن وجود دارد.
وی افزود: جمهوری اسلامی علاقهمند به ورود به مرحلهای کاملا متفاوت و جدی در حوزه روابط اقتصادی و فرهنگی با جمهوری آذربایجان است، زیرا رقم 500 میلیون دلاری مبادلات دو کشور در حال حاضر به هیچوجه متناسب با پیشینه روابط دو کشور و اشتراکات عمیق فرهنگی و مذهبی دو طرف نیست.
وزیر امور اقتصادی و دارایی کشورمان، با استقبال از درخواست همتای آذربایجانی خود برای توسعه تجارت بین تهران -باکو، خواستار تهیه فهرستی از اقلام قابل مبادله بین دو کشور از سوی دولت آذربایجان شد.
طیبنیا، توانمندیهای بخش خصوصی و شرکتهای تولیدی و مهندسی ایران را یادآور شد و گفت: برای سرمایهگذاری در حوزههای زیرساختی مانند احداث راه، نیروگاه، سدسازی و غیره در کشور آذربایجان آمادگی وجود دارد.
وی، تاییدیه توانمندی شرکتهای ایرانی را استقبال شدید دولتهای تاجیکستان و قزاقستان از طرحهای زیرساختی اجرا شده از سوی این شرکتها در کشور متبوع خود و انتقال این رضایت از سوی مسئولان دولتی آنها به رئیسجمهور کشورمان در دیدارهای رسمی عنوان کرد.
طیبنیا، وجود برخی قراردادهای در حال اجرا بین دو کشور ایران و آذربایجان طی سالهای گذشته از جمله، موافقتنامههای تشویق سرمایهگذاری، همکاریهای گمرکی و اجتناب از اخذ مالیات مضاعف، خاطرنشان ساخت و گفت: دولت جمهوری اسلامی ایران آماده به روز رسانی و تقویت این تفاهمنامهها است.
وی، موافقت خود را با درخواست طرف آذربایجانی برای امضای تفاهمنامه همکاری مشترک بین دو وزارتخانه امور اقتصادی و دارایی جمهوری اسلامی ایران و وزارت اقتصاد و صنعت جمهوری آذربایجان اعلام کرد.
طیبنیا با استقبال از پیشنهاد «شاهین مصطفییف» برای همکاری مشترک بین سه کشور ایران، ترکیه و آذربایجان، با اشاره به روابط اقتصادی مناسب ایران و ترکیه ابراز امیدواری کرد، تفاهم لازم برای این همکاری در آیندهای نزدیک صورت گیرد.
وی پیشنهاد «شاهین مصطفییف» برای راهاندازی «اتاق بازرگانی مشترک ایران و آذربایجان» را استقبال کرد و گفت: هماهنگیهای لازم را با رئیس اتاق بازرگانی ایران به عمل خواهد آورد.
بر پایه این گزارش، «شاهین مصطفییف» وزیر اقتصاد و صنعت آذربایجان نیز در این دیدار، ضمن تاکید بر اشتیاق فراوان دولت متبوع خود برای توسعه همکاریهای بین دو کشور به ویژه با «وزارت اقتصاد ایران»، از طیبنیا برای سفر به این کشور به منظور بررسی و تحکیم زمینههای توسعه همکاریهای دو جانبه به طور رسمی دعوت کرد.
«مصطفییف» گفت: زمینههای مطلوبی برای سرمایهگذاری در کشور آذربایجان وجود دارد و خواستار حضور هیئتی از سرمایهگذاران ایرانی در حوزههای راه، حملونقل، نیروگاه و سایر زمینههای مربوطه به همراه وزیر امور اقتصادی و دارایی در سفر به این کشور شد.