کد خبر: ۲۴۴۰۸۷
تاریخ انتشار : ۳۱ خرداد ۱۴۰۱ - ۲۲:۱۴
وزیر بهداشت در صحن علنی مجلس:

اکنون 95 درصد مردم تحت پوشش بیمه هستند

وزیر بهداشت که برای پاسخ به سؤالات نمایندگان به صحن مجلس آمده بود گفت: طبق آماری که داریم حدود ۹۵ درصد از مردم کشور تحت پوشش بیمه هستند و ۵ درصد بعدی خود مراجعه نکرده‌اند.

محمدباقر قالیباف در نطق پیش از دستور خود در نشست علنی دیروز مجلس شورای اسلامی سه‌شنبه 31 یکم خرداد ماه 1401، گفت: فرارسیدن سالروز شهادت مجاهد دانشمند شهید دکتر مصطفی چمران و روز بسیج اساتید را گرامی می‌داریم.
رئیس ‌مجلس اظهار داشت:‌ جمع شدن ویژگی‌های درخشانی همچون شجاعت و پیشتازی در جهاد، انصاف و اعتدال و پرهیز از اقدامات شتاب‌زده و محاسبه‌نشده صفای باطن و لطافت طبع، عشق و علاقه بی‌نظیر به امام راحل و آرمان‌های انقلاب اسلامی در کنار فهم و تحلیل دقیق از مسائل سیاسی سراسر جهان اسلام و استعداد علمی کم‌نظیر از شهید چمران شخصیتی نمونه و الگویی بی‌بدیل برای تمامی جوانان ساخته بود.
وی افزود:‌ شهید چمران انقلابی و بسیجی بودن خود را در گره‌گشایی از مشکلات مردم و مستضعفان عالم نشان می‌داد و با بی‌عملی و بی‌حاصلی بیگانه بود.
قالیباف خاطرنشان کرد: دستگاه‌های تربیتی جمهوری اسلامی چه در مدارس و چه در دانشگاه‌ها با همت جوانان و عموم دلباختگان به آرمان انقلاب اسلامی باید به نحوی تحول یابد که تربیت جوانان نخبه و شجاع با الگوپذیری از امثال شهید چمران و سایر شهدای انقلاب اسلامی در آن استثنا و کمیاب نباشد.
بیمه همگانی
بهرام عین اللهی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در نشست علنی دیروز در پاسخ به سؤال نماینده مردم چابهار درخصوص توزیع عادلانه فرصت‌ها و منابع حوزه سلامت در مناطق محروم اظهار داشت: در همین مدتی که در وزارت بهداشت حضور پیدا کردم 50 سفر استانی انجام دادم و از مناطق محروم نیز بازدیدهایی داشتم.
وزیر بهداشت و درمان در پاسخ به سؤال این نماینده در رابطه با اجرای بندهای 9 قانون اساسی و 13 سیاست‌های کلی حوزه سلامت گفت: به همه معاونان، مدیران و همکاران خود دستور دادم که نگاه ویژه به مناطق محروم و کم‌برخوردار برای رفع تبعیض‌ها داشته باشند و به صورت جهادی عمل کنند. یکی از کارهایی که بدین منظور انجام گرفته است، افزایش ظرفیت دانشجوی پزشکی است که در دستور کار شورای عالی انقلاب فرهنگی قرار گرفته و امسال 20 درصد این ظرفیت افزایش یافته است. این 20 درصد عمدتاً به مناطق محروم اختصاص پیدا می‌کند و می‌تواند بخشی از مشکلات را حل کند.
وی در توضیح اقداماتی که برای رفع نابرابری‌های حوزه سلامت انجام گرفته، گفت: طرح عدالت و تعالی نظام سلامت در این زمینه تهیه و به رئیس‌کمیسیون بهداشت و درمان مجلس نیز ارائه شده است. ما براساس این طرح برنامه‌های خود را در طول وزارت مشخص کردیم و هدف اصلی ما در این طرح ارتقای کمّی و کیفی عادلانه شاخص‌های نظام سلامت و آموزش نظام پزشکی است.
وزیر بهداشت با تاکید بر اینکه اولویت اصلی و اول ما تقویت باز‌سازی و گسترش نظام شبکه بهداشت و درمان کشور است گفت: بنابر فرمایشات مقام معظم رهبری گسترش شبکه بهداشت و درمان و خانه بهداشت در اولویت قرار گرفت و نزدیک به 400 خانه بهداشت را ایجاد کردیم و قرار است این را به عنوان اولویت اصلی دنبال کنیم تا دسترسی آحاد جامعه به خدمات سلامت تسهیل یابد؛ همچنین در مورد توزیع عادلانه نیروی انسانی و تقویت و پوشش حداکثری بیمه سلامت گام‌های بلندی برداشته شده است.
عین اللهی بیان داشت: ما برای اولین بار بیمه همگانی که آرزوی ملت بود را توانستیم اجرا کنیم و امروزه تقریباً بالای 95 درصد مردم بیمه هستند؛ در این طرح عدالت و تعالی نظام سلامت، برنامه‌هایی برای بهبود سرانه پزشکان به ویژه اجرای قوانین موثر مرتبط با سهمیه مناطق محروم و ضرورت بهبود شاخص بهره‌مندی از خدمات سلامت در اقصی نقاط کشور داریم و بر آن تاکید کردیم. همچنین اجرای کارآمد قوانین موجود، قانون عدالت آموزشی، ارائه خدمات مبتنی بر سطح‌بندی از طریق پزشک خانواده و ایجاد عوامل انگیزشی پایدار برای فارغ‌التحصیلان پزشکی در دستور داریم.
وزیر بهداشت گفت: در رابطه با یک درصد ارزش افزوده از نمایندگان مجلس تشکر ویژه داشته  و امیدواریم که تخصیص یابد؛ ما برای انجام اقدامات مذکور به منابع مالی پایدار احتیاج داریم تا بتوانیم بخشی از محرومیت مناطق محروم و کم‌برخوردار را مرتفع کنیم. ماندگاری پزشکان در مناطق محروم نیز به موجب منابع مالی پایدار تحقق پیدا خواهد کرد.
عین‌اللهی ادامه داد: اولویت نخست ما در شروع دولت، مسئله کرونا بود؛ ما در ماه‌های نخست 50 هزار نفر مراجعه، 18 هزار نفر بستری و 700 نفر مرگ و میر را شاهد بودیم، اما با تلاش‌های صورت گرفته در وزارت بهداشت و حمایت مردم و مجلس، امروز تلفات ناشی از کرونا به صفر رسیده است در حالی که هنوز در کشور آمریکا شاهد مرگ و میر بیش از 400 نفر به صورت روزانه هستیم، این موضوع سبب شد که بسیاری از کشورها از کادر درمان جمهوری اسلامی ایران به عنوان کشور موفق در این زمینه یاد کنند.
وی اولویت دیگر وزارت بهداشت را بیمه همگانی دانست و افزود: اولویت سوم موضوع تعرفه‌های ‌پرستاری بود که پس از 15 سال که مجلس قانون آن را تصویب کرده بود و اجرایی نشده بود را در دستور قرار دادیم و بعد از فرمایشات مقام معظم رهبری در حضور‌پرستاران این مسئله در اولویت قرار گرفت و امروز این نوید را می‌توانیم به نمایندگان بدهیم که این قانون اجرایی شده و برنامه آن در شورای عالی بیمه و هیئت‌دولت هم مصوب شده است.
حمایت از بیماران صعب‌العلاج
بهرام عین‌اللهی وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی صبح امروز سه‌شنبه (۳۱ خردادماه) در صحن علنی مجلس با موضوع پوشش بیمه همگانی و حمایت از بیماران صعب‌العلاج و خاص اظهار داشت: یکی از نکات مهمی که می‌توانیم عدالت اجتماعی را ایجاد کنیم و به مردم خدمت کنیم بیمه است. در رابطه با بیمه در سال‌های متمادی مشکلات بسیار زیادی داریم و باید سعی کنیم مشکلات را تا حد امکان حل کنیم. 
وی افزود: بیمه‌ها باید بتوانند به قدری توانمند شوند که خدمات سلامت را ارائه کنند. امروز مسئله دارو مطرح است و در مسئله دارو باید بیمه‌ها به قدری توانمند باشند که قیمت انواع دارو‌ها را تأمین کنند.
وزیر بهداشت گفت: عمده خدمات بیمه‌ها به منابع تخصیص‌یافته و قدرت بیمه‌ها باز می‌گردد. با توجه به مشکلات بسیاری که در دو سال اخیر داشتیم و حجم زیاد بیماران کرونایی تحت پوشش، منابع ما صرف درمان این بیماران شد. طبق برآوردها، هزینه هر مریض کرونایی بین ۳۰ تا ۴۰ میلیون بوده است. از طرفی هم درآمد اختصاصی بیمارستان‌ها به شدت کاهش پیدا کرد.
وی ادامه داد: البته زحمات مدافعان سلامت برای درمان بیماران کرونایی با کار سه شیفت و مطالبات آنها نیز یکی از معضلات و مشکلات وزارت بهداشت است.
عین‌اللهی با اشاره به مطالبات بیمه‌ها اظهار داشت: امروز بیمه‌ها مطالبات بسیاری دارند که حدود ۱۲ هزار میلیارد تومان برآورد می‌شود. اخیراً هم رهبر انقلاب در صندوق توسعه ملی موافقت کردند تا وزارت بهداشت و دولت اجازه داشته باشند تا منابع مورد نیاز را در این خصوص به کار بگیرند. 
400 هزار نفر در حاشیه شهرها
تحت پوشش بیمه قرار گرفتند
وزیر بهداشت با اشاره به لزوم تامین مطالبات بیمه‌ها تصریح کرد: مسئله مهم بیمه وصول مطالبات و تخصیص اعتبارات است تا بیمه‌ها بتوانند به مردم خدمات ارائه کنند. ما اعتقاد به همگانی شدن بیمه‌ها داریم و در این راستا از دی‌ماه سال گذشته در حدود ۴۰۰ هزار نفر از جمعیت آسیب‌پذیر در حاشیه شهر‌ها و مناطق کم‌برخوردار را به صورت آزمایشی و رایگان تحت پوشش بیمه سلامت قرار دادیم.
وی افزود: امسال با توجه به موفقیت در طرح آزمایشی که سال گذشته داشتیم، اسامی سه دهک پایین را از وزارت رفاه دریافت کردیم و از تعداد
۵ میلیون و ٣٩٧ هزار و ۵١٠ نفر، تعداد ۵ میلیون و ٢۶۴ هزار و ۴٠۴ نفر را به صورت فعال تحت پوشش بیمه قرار دادیم و امکان دریافت خدمات را برای این عزیزان فراهم کردیم. البته اگر ۴٠٠ هزار نفر سال گذشته را نیز در نظر گرفته و به این مبلغ اضافه کنیم باید بگوییم که این تعداد به ۵ میلیون و ۶۶۴ هزار نفر افزایش پیدا کرده است.
وزیر بهداشت گفت: طبق آماری که داریم حدود ۹۵ درصد از مردم کشور تحت پوشش بیمه هستند و ۵ درصد بعدی خود مراجعه نکردند. در این راستا وزارت بهداشت آمادگی دارد تا با مراجعه این افراد آنها را تحت پوشش بیمه قرار دهیم. البته این ۵ درصد جز سه دهک پایین نیستند بلکه افرادی هستند که از نظر مالی نیز متمکن هستند، اما خود مراجعه نکرده‌اند تا تحت پوشش بیمه قرار بگیرند. این راستا آماده هستیم تا این افراد را تحت پوشش بیمه قرار دهیم.
وی ادامه داد: تحت پوشش قراردادن مردم از افتخارات دولت و مجلس است، اما گام بعدی افزایش و ارتقای کیفیت خدمات بیمه‌ای است. این مورد نیز عمدتاً به منابع و اعتبارات ما باز می‌گردد که بتوانیم با خدمات و دارو‌های تحت پوشش را افزایش بدهیم. وزارت بهداشت به دنبال این است که تفاوتی که در ارز وجود دارد به بیمه‌ها پرداخت کنیم تا از این طریق بتوانیم وضعیت دارو‌ها را به نحو احسن پوشش دهیم.
عین‌اللهی با اشاره به کیفیت و عمق خدمات بیمه‌ای و کاهش پرداختی از جیب مردم اظهار داشت: اکنون میزان سهم پرداختی سازمان بیمه سلامت در سه دهک پایین جامعه در بستری ۹۵ درصد است و در سربالایی ۸۰ درصد است. البته امیدواریم تا بتوانیم این سهم را افزایش بدهیم. این میزان در افراد تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی به ترتیب به 100 درصد و 85 درصد ارتقا یافته است.
وزیر بهداشت در ادامه با بیان اینکه درباره هزینه‌های درمانی برای بیماران اوتیسم و معلولان بهزیستی، پیشنهاد پرداخت ۷۰ درصد تعرفه خصوصی و توانبخشی را به شورای عالی بیمه ارائه کرده‌ای، بیان داشت: اگر این موضوع در این شورا به تصویب برسد از یکی از شهرستان‌های محروم به صورت آزمایشی آغاز خواهد شد. همچنین پیشنهاد تعرفه خدمات خصوصی ناباروری ۷۰ درصد را به هیئت دولت داده‌ایم که بعد از تصویب در هیئت وزیران به اجرا در می‌آید.
وی افزود: از مجلس برای اختصاص بودجه به بیماران صعب‌العلاج که با اجرای بسته مربوطه، پرداخت از جیب مردم کاهش محسوسی خواهد داشت، متشکرم. برای اینکه شورای عالی بیمه بتواند پوشش کامل خدمات را داشته باشد باید منابع آن مشخص شود که هنوز امسال اجرا نشده و هر وقت انجام شود، بسته‌های ما که آماده است به سرعت در شورای عالی بیمه بارگذاری خواهد شد.