کد خبر: ۲۴۳۵۲۵
تاریخ انتشار : ۲۴ خرداد ۱۴۰۱ - ۲۲:۰۶
اعلام جزئیاتی از رکوردشکنی جهانی پلیس در بازداشت سریع سارقان بانک ملی

733 سارق و مالخر در اجرای طرح رعد پلیس تهران به دام افتادند

 


رئیس‌پلیس پایتخت از بازداشت ۷۳۳ سارق
و مالخر در تازه‌ترین مرحله از طرح رعد خبرداد.
به گزارش ایسنا، سردار حسین رحیمی دیروز در حاشیه نمایش کشفیات طرح رعد گفت: امروز پنجاه و ششمین مرحله از طرح رعد پس از چندین روز کار اطلاعاتی و عملیاتی به اجرا درآمده و در جریان آن ۷۳۳ متهم که سارق، مالخر، گوشی‌قاپ، سارق موتور و خودرو بودند بازداشت شدند.
رحیمی ادامه داد: با انهدام ۱۹ باند در این طرح بالغ بر ۳۲۴۰ فقره از اموال مردم کشف و به ۹۵۳ فقره پرونده سرقت نیز رسیدگی شد.
وی، ارزش ریالی اموال کشف شده را ٢٢ میلیارد
و ١٩٣ میلیون تومان عنوان کرد و افزود: ۲۲ محکوم فراری نیز در طرح مذکور بازداشت شدند که به عناوین مختلف و از مدت‌ها قبل متواری بوده و تحت تعقیب محاکم قضایی قرار داشتند. همچنین ۲۷۰ فشنگ جنگی، ۱۱۷ قبضه سلاح سرد و چهار قبضه سلاح گرم نیز در این مرحله از طرح کشف شد.
فرمانده انتظامی تهران بزرگ با بیان این‌که در این طرح ۸۷ مورد از پاتوق‌های سارقان، ۱۷ پاتوق مالخران و دو محل تردد اوباش نیز با حکم قضایی پاک‌سازی شدند، گفت:
۵۹ نقطه که در آن مواد مخدر به فروش می‌رسید نیز پاک‌سازی شد. رحیمی گفت: همچنین ٣١ درصد از سارقان که امروز دستگیر شدند سارقان قطعات و لوازم نقلیه،
٢١ درصد جیب‌بر و کش‌رو‌ زن، ١٩ درصد سارق معابر، ١٧ درصد سارق اماکن خصوص و دولتی و پنج درصد نیز سارقان منزل بودند. وی با اشاره به یکی از دستاوردهای این طرح بیان داشت: در یکی از موارد که در این مرحله از طرح انجام شد از یک باند چهار نفره ۹۰ کیلوگرم هروئین کشف
شد.
جزئیاتی جدید از سرقت بانک ملی
رئیس‌پلیس پایتخت همچنین در حاشیه طرح رعد با اشاره به باز‌سازی صحنه سرقت صندوق امانات بانک ملی شعبه دانشگاه جزئیات دیگری از این سرقت را تشریح کرد.
به گزارش ایرنا، سردار حسین رحیمی گفت: براساس تازه‌ترین اعترافات این افراد، سارقان اصلی همان‌طور که پیش‌تر نیز اعلام کرده بودیم، چهار نفر متشکل از سه برادر و یک پسرخاله هستند. این‌ها آخرین جلسه خود را شب جمعه، ساعت ١٠ شب در منزل پدری و با حضور پدر خود برگزار کردند و با تیم‌های دیگر که باید در ادامه کارها را انجام می‌دادند هماهنگ شدند. بلیط آنها را نیز یکی از این افراد و همسرشان از پیش خریداری و رزرو کرده بود.
رحیمی افزود: سارقان ساعت یک و نیم تا دو بامداد وارد بانک شدند. دو نفر کار تدارکات، مراقبت و آوردن آذوقه را داشتند و دو تن نیز این مسئولیت را بر عهده داشتند که اول وسایل حفاظتی و مراقبتی بانک که از مقدار لازم برخوردار نبوده را قطع و صندوق‌ها را باز کنند. آنها تقریبا ساعت چهار بعدازظهر همان روز کار خود را تمام کرده و از مجموعه بانک خارج شدند اما روز بعد، یعنی شنبه متوجه شدند که برخی از لوازمشان داخل شعبه بانک جا مانده است که دوباره می‌آیند و برخی را پاک‌سازی می‌کنند و برخی را نیز در نقاط مختلف بانک جا‌سازی می‌کنند که این لوازم کشف شده است.
رکوردشکنی جهانی پلیس
وی تاکید کرد: این سریع‌ترین کشف در مقایسه با سرقت‌های دیگر در این مقیاس بود. رکوردی که در دنیا هم متعلق به پلیس ایران است. فکر می‌کنم بعد از ما پلیس یکی از کشورهای اروپایی است که با اختلاف حدود
٢٠ یا ٣٠ ساعت پس از ایران قرار دارد.
فرمانده انتظامی تهران بزرگ خاطرنشان کرد: سارقان دستگیر شده یک تیم تخصصی کامپیوتر، لوازم‌های الکترونیکی، حفاظتی و مراقبتی، آهنگری و برش هوا را داشتند و در کنار این نیز پیش‌بینی کرده بودند که از کشور خارج شوند.
رحیمی با بیان اینکه برخی از این دستگیرشدگان سابقه‌دار بوده و حتی سابقه سرقت از بانک را نیز داشتند، گفت: برخی مخالفان و معاندان که از پلیس ضربه خوردند ممکن است حرف‌هایی بزنند که از آنها گلایه نداریم اما از دوستان خود که پلیس خود را در مقیاس پلیس جهانی مطرح نمی‌کنند گلایه داریم. در وهله اول که سرقت به ما اعلام شد سرنخی نداشتیم اما کمتر از ٢۴ ساعت سناریو برای ما مشخص شد که این نشانه توانمندی پلیس
است.
وی اظهارداشت: این سرقت بعد امنیتی نداشته اما سارقان حرفه‌ای و کاربلد بودند. مدت‌ها نیز در آن بانک رفت و آمد داشتند. سرقت ناکام قبلی از بانک تجارت نیز داشتند که به گفته خودشان زمان کم آوردند. موضوعی هم درخصوص همکاری عوامل بانک وجود نداشته است و همکاری در این خصوص با سارقان نداشتند.
رحیمی درباره اموال کشف شده از سارقان اظهارداشت: عمده اموال سرقت شده از سوی این افراد کشف شده است. ممکن است بخشی از ارزها را با خود برده باشند که البته مقدار آن هم بسیار کم است و تحقیقات پلیس در این زمینه ادامه دارد.
وی افزود: سارق متواری نداریم فقط سه نفر در خارج از کشور شناسایی و دستگیر شده که بعد از هماهنگی به کشور استرداد می‌شود که دونفر مرد و یک زن بوده که دونفر مرد از عوامل اصلی سرقت هستند.