kayhan.ir

کد خبر: ۲۴۱۰۷
تاریخ انتشار : ۲۳ شهريور ۱۳۹۳ - ۲۱:۰۳
در غیاب غول‌های نفتی جهان

رکورد حفاری چاه‌های نفت و گاز در کشور شکسته شد

یک مقام مسئول در شرکت ملی نفت ایران اعلام کرد: رکوردهای جدیدی در حفاری چاه‌های نفت و گاز کشور در غیاب غول‌های جهان به ثبت رسیده است.
سیدهادی میرباقری در گفت‌وگو با مهر با اشاره به ثبت رکوردهای جدید حفاری چاه‌های گاز ترش در میدان مشترک پارس جنوبی و در غیاب شرکت‌های بین‌المللی، گفت: با مشارکت متخصصان داخلی رکورد سرعت حفاری در حفره بیست و چهار اینچ به‌عنوان پیچیده‌ترین و سخت‌ترین بخش چاه‌های پارس‌جنوبی شکسته شد.
مدیر پیگیری پروژه‌های پتروپارس با اعلام اینکه قرارداد حفاری طرح توسعه فازهای 22 تا 24 پارس جنوبی به شرکت پوسکوی ایران واگذار شده است، تصریح کرد: در ادامه رکوردشکنی‌های چند ماه گذشته تاکنون، رکورد بی‌نظیر حفاری 375 متر در یک روز در مقطع بیست و چهار اینچ چاه SPD23-01 در فاز 23 پارس‌جنوبی و توسط دکل حفاری آبان به ثبت رسیده است.
این مقام مسئول با تاکید بر اینکه معمولاً در این بخش چاه شروع به ساختن زاویه و حفاری افقی می‌کنیم و حساسیت کار بسیار زیاد است، افزود: مقطع بیست و چهار اینچ چاه با توجه به شرایط سخت حفاری و هرزروی شدید و احتمال گیر کردن لوله‌ها و بریدن آنها یکی از مهم‌ترین بخش‌های عملیات حفاری است که با وجود شرایط سخت آب‌و هوانیاز به برنامه‌ریزی دقیق و تمرکزی بیشتر از سایر مقاطع داشت.
میرباقری با بیان اینکه ثبت این رکورد جدید حفاری در پارس‌جنوبی به دلیل برنامه‌ریزی در بخش مهندسی حفاری و پشتیبانی دریایی و اجرای مناسب در عملیات توسط کارشناسان داخلی حاصل شده است، تاکید کرد: تاکنون رکوردهای بی‌نظیری همچون رکورد بیشترین حفاری افقی، رکورد سرعت حفاری در حفره هشت و نیم اینچ، رکورد طول حفاری در پارس‌جنوبی در غیاب شرکت‌های بین‌المللی حاصل شده است.
به گزارش مهر، هدف از طرح توسعه فاز 22 تا 24 پارس‌جنوبی تولید روزانه 50 میلیون مترمکعب در روز گاز، 77 هزار بشکه میعانات گازی، 400 تن گوگرد گرانول و سالانه 1/1 میلیون تن گاز مایع و یک میلیون تن در سال گاز اتان برای تامین خوراک پتروشیمی است.
در تاسیسات فراساحلی این مگا پروژه دریایی حفاری 38 حلقه چاه گازی، ساخت، نصب و راه‌اندازی 4 سکو هر یک برای تولید 500 میلیون استاندارد فوت مکعب در روز، دو خط32 اینچی انتقال گاز از سکوهای اصلی به پالایشگاه خشکی در مجموع به طول 210 کیلومتر به همراه دو رشته خط 5/4 اینچ تزریق MEG و دو رشته خط 18 و 20 اینچی انتقال گاز از سکوهای اقماری به خروجی سکوهای اصلی به طول 14 کیلومتر در دستور کار قرار گرفته است.
با وجود غیبت شرکت‌های بزرگ بین‌المللی نفت و گاز جهان در طرح توسعه فازهای پارس جنوبی همچون توتال فرانسه، انی‌ایتالیا، شل انگلیس و گاز پروم روسیه، متخصصان ایرانی رکوردهای جدیدی در حفاری این میدان مشترک گازی با قطر به ثبت رسانده‌اند.