مدیر ارشد اجرایی شرکت نفتی «شِل» گفت: کشورهای اروپایی نمیتوانند گاز طبیعی روسیه را بدون انتقال انرژی و تنها با عوض کردن تامینکنندگان، جایگزین کنند.
به گزارش راشاتودی، «بن وان بوردن» با تاکید بر اینکه کشورهای اروپایی نمیتوانند گاز طبیعی روسیه را بدون انتقال انرژی جایگزین کنند، افزود: عوض کردن تامینکنندگان کافی نیست. افزایش عرضه از آفریقا و اسکاندیناوی به همراه افزایش خرید گاز طبیعی مایع (LNG) نمیتواند به جایگزین کردن انرژی روسیه در بازارهای اروپایی کمک کند.
او توضیح داد: وارد کردن الانجی بیشتر در بازار، افزایش ظرفیت مایعسازی و تبدیل مجدد به گاز و افزایش عرضه از طریق خط لوله از شمال آفریقا و نروژ، راهکارهای منطقی است اما انتقال انرژی در میان مدت اجتنابناپذیر است.
مدیر اجرایی شل که یک غول نفتی است، تصریح کرد: هیچ راهی برای خرید بیشتر گاز از طریق خط لوله و LNG برای جایگزینی کامل گاز روسیه که در حال حاضر مصرف میکنیم وجود ندارد و این امکانپذیر نیست.
گفتنی است، روسیه در حال حاضر بزرگترین
تامینکننده گاز اروپاست و حدود 40 درصد گاز مصرفی این قاره را تامین میکند.
در حالیکه اروپا با مشکل جایگزین کردن گاز روسیه روبهروست، «رابرت هابک»؛ وزیر اقتصاد فدرال آلمان در یک مصاحبه تلویزیونی هشدار داد؛ اگر اتحادیه اروپا تحریم نفتی روسیه را تصویب کند، بخش شرقی آلمان با کمبود بنزین مواجه خواهد شد.
او افزود: نمیتوان مانع این موضوع شد و متاسفانه باید بگویم که واقعا کمبودهایی وجود خواهد داشت؛ احتمالا در مدت کوتاهی کمبود نفت وجود خواهد داشت و در نتیجه سوخت کمی در دسترس خواهد بود.
بر اساس این گزارش، بخش شرقی آلمان از طریق پالایشگاه «شودت» تامین میشود که تمام نیاز آن با واردات از روسیه تامین میشود. این پالایشگاه، یکی از بزرگترین تاسیسات پالایش نفت خام در آلمان است و 90 درصد بنزین، گازوئیل و نفت کوره مصرفی برلین و ایالت براندنبورگ را تامین میکند. شبکه تلویزیونی «دویچه وله» روز دوشنبه گزارش داد؛ در صورت تصویب تحریم نفتی روسیه، ممکن است این پالایشگاه تعطیل شود.
آلمان از زمان عملیات نظامی روسیه در اوکراین، سهم واردات نفت از این کشور را از 35 درصد به 12 درصد کاهش داده است. کشورهای عضو اتحادیه اروپا هم در حال آماده شدن برای رای دادن به طرح پایان دادن به خرید نفت از روسیه طی شش ماه و محصولات نفتی این کشور تا پایان سال هستند اما بر اساس گزارشهای خبری، برخی از آنها به صورت مخفیانه در حال خرید نفت و گاز از روسیه هستند و حتی پول گاز را هم به روبل پرداخت میکنند.