تولید برق نیروگاه اتمی بوشهر از 52 میلیارد کیلووات ساعت عبور کرد
تولید برق نیروگاه اتمی بوشهر تا پایان سال 1400
از 52.1 میلیارد کیلووات ساعت عبور کرد.به گزارش خبرگزاری فارس، بر اساس گزارش عملکرد تولید برق واحد یکم نیروگاه اتمی بوشهر، تولید برق این نیروگاه هزار مگاواتی تا پایان سال 1400 از 52 میلیارد و 105 میلیون کیلووات ساعت عبور کرد.
بر این اساس با توجه به مصرف بخشی از برق برای ساختار واحد تولید برق، نیروگاه اتمی بوشهر تا پایان سال 1400 بالغ بر 47 میلیارد و 441 میلیون کیلووات ساعت برق به شبکه کشور عرضه کرده است.
بر این اساس، با تولید این میزان برق از انرژی اتمی زمینه صرفهجویی در 82 میلیون و300 هزار بشکه نفت خام صورت گرفته است. به معنای دیگر اگر واحد نیروگاه اتمی بوشهر به جای انرژی اتمی از سوخت فسیلی استفاده میکرد، برای تولید این میزان برق 82 میلیون و 300 هزار بشکه نفت مصرف میکرد.
از سوی دیگر با توجه به اینکه تولید نیروی برق در نیروگاه اتمی بوشهر بدون هیچگونه انتشار آلاینده دنبال میشود، لذا این واحد نیروگاهی معادل تولید خود از انتشار 45 میلیون و 868 هزار تن گازهای آلاینده در جو جلوگیری کرده است.
این نیروگاه در حالی هم اکنون فعالیت میکند که هزینه تولید برق عملیاتی آن بسیار کمتر از هر واحد نیروگاهی دیگر است و هزینه تامین سوخت اتمی نیز کسری از هزینه گاز طبیعی مورد استفاده در نیروگاههای حرارتی است.
بر اساس شاخص هزینه همترازشده انرژی، ارزانترین برق دنیا در حال حاضر توسط نیروگاههای اتمی تولید و به شبکه تزریق میشود.
نقشه توزیع جغرافیایی نیروگاههای هستهای تولید برق در جهان بیانگر آن است که کشورهای توسعه یافته نظیر آمریکا، اروپا و شرق آسیا بیشترین تعداد واحدهای نیروگاهی را به خود اختصاص دادهاند و از سود سرشار این انرژی پاک در تولید برق استفاده میکنند. این در حالیست که توسعه این صنعت در دهه گذشته در ایران با کندی قابل توجه مواجه شده است.
با توجه به موارد بیان شده ساخت واحدهای نیروگاهی اتمی میتواند پازل انرژی کشور را تغییر داده و به نقطه عطفی در این حوزه تبدیل شود. بنابراین هیچ بهانهای در این مسیر مبنای کارشناسی ندارد و در صورت بیتوجهی به این موضوع، هزینههای بسیاری در سالهای آتی به کشور تحمیل خواهد شد.