دعوت روسیه از ایران برای برگزاری دیدار دوستانه
ریلگذاری درست در کشتی آزاد /درستکار: کادر فنی پای عدالتمحوری ایستاده است
سرمربی تیم ملی کشتی آزاد تاکید کرد که کادرفنی تیم ملی پای عدالت محوری ایستاده و نتیجه این عدالت محوری در مسابقات پیش رو مشخص خواهد شد.
سرویس ورزشی-
سی و پنجمین دوره رقابتهای کشتی آزاد بزرگسالان قهرمانی آسیا طی روزهای 3 و 4 اردیبهشت ماه در شهر اولان باتور مغلوستان برگزار شد که در پایان تیم ایران با 6 مدال طلای رحمان عموزاد در وزن 65 کیلوگرم، یونس امامی در وزن 74 کیلوگرم، علی سوادکوهی در وزن 79 کیلوگرم، امیرحسین فیروزپور در وزن 92 کیلوگرم، محمدحسین محمدیان در وزن 97 کیلوگرم و یداله محبی در وزن 125 کیلوگرم، مدال نقره داریوش حضرتقلی زاده در وزن 61 کیلوگرم و مدال برنز محسن مصطفوی در وزن 86 کیلوگرم و کسب 201 امتیاز بهعنوان قهرمانی دست یافت.
ارزش این قهرمانی زمانی دو چندان شد که چرخه انتخابی حرف اول و آخر را در انتخاب ملیپوشان زد. قهرمانی آسیا هیچگاه با توجه به جایگاه کشتی ایران نتوانسته و نمیتواند ملاک ارزیابی یک کادرفنی و یا کشتیگیران باشد، اما در مغولستان پایبندی به چرخه انتخابی یکی از دستاوردهای مهم کشتی آزاد بود که بالاخره پس از سالها حذف نگاه سلیقهای در معرفی تیم ملی را به دنبال داشت.
چرخهای که برای کشتی آزاد تعریف شده، نشان میدهد که پژمان درستکار و همکارانش کاری به این ندارند که کدام کشتیگیر انتخاب میشود، آنها مسیری را برای منتخبین مشخص کردهاند و براساس آن مسیر کشتی در رویدادهای پیش رویش مشخص خواهد شد.
درستکار: پای عدالتمحوری ایستادهایم
پژمان درستکار سرمربی موفق تیم ملی کشتی آزاد در بازگشت تیمش به تهران در این باره گفت: الحمدلله جوانانی که به آنها در مسابقات قهرمانی آسیا میدان داده شد نهایت تلاششان را کردند و توانستند نتایج خوبی را رقم بزنند. این نوید روزهای بهتری را به کشتی ایران میدهد. امیدوارم این روند ادامه داشته باشد.
سرمربی تیم ملی کشتی آزاد تاکید کرد: کادرفنی پای عدالت محوری ایستاده و با حمایت همهجانبه فدراسیون از تیم ملی امیدوار هستیم که نتیجه زحمات بچهها و میدانهایی که به آنها داده میشود در رقابتهای جهانی و بازیهای آسیایی نمایان شود.
با تیم جوانان هم باید در قهرمانی آسیا نتیجه بگیریم
محسن مدیر تیمهای ملی کشتی آزاد هم در گفتوگو با خبرگزاری تسنیم گفت: اتفاقات خوبی در حال رخ دادن است، از قبل هدف گذاری شد که قهرمانان مسابقات کشوری در گرگان به مسابقات قهرمانی آسیا بروند و همین اتفاق هم رخ داد و کادرفنی به چرخه پایبند ماند و دیدیم که نتیجه هم خوب بود. این مسئله انگیزه بیشتری به همه میدهد که پایبندی به چرخه میتواند اتفاقات خوبی را رقم بزند، دیگر مدعیان هم تمرین میکنند و میتوانند امیدوار باشند که اگر به شرایط مطلوب برسند، شانس حضور در تیم ملی را خواهند داشت. من فکر میکنم فارغ از نتایج، اتفاق خوبی را در این برهه شاهد بودیم.
سرمربی تیم ملی جوانان با تاکید بر اینکه هدف باید ارتقای سطح کشتی ایران باشد، افزود: یک موقع شاید اصلا تیم جوانانمان را به قهرمانی بزرگسالان آسیا بفرستیم و یا اینکه کاملا در همه اوزان با تیم دوم و سوم خود در این پیکارها شرکت کنیم تا پشتوانهسازی کرده باشیم. البته که پتانسیل کشتی ما باید طوری باشد که با تیم دوم و سوممان هم نتیجه بگیریم، شاید فقط رنگ مدالها عوض شود. کسب 6 مدال طلا در این رقابتها آمار خوبی برای کشتی آزاد بود.
مدیر تیمهای ملی آزاد در مورد سه چهره جدیدی که در مسابقات قهرمانی آسیا برای اولین بار به آنها اعتماد شد، تاکید کرد: ما باید اعتماد کنیم و با اعتماد انگیزه آنها بالا میرود. شاید همین 3-4 ماه پیش کشتی ما رضا مومنی را اصلا نمیشناخت اما در قهرمانی کشور آمد و خودش را نشان داد و یک اعزام برون مرزی داشت و این روی تجربهاش تاثیر مثبت خواهد داشت. یا حضرتقلیزاده و مصطفوی. این حضور و اعتماد روی باور و اعتماد به نفس این بچهها تاثیر بسزایی دارد. شاید اگر اینها قبلا هم میدان بینالمللی داشتند، اینجا بهتر نتیجه میگرفتند.
کاوه با اشاره به عملکرد سایر ملیپوشان تصریح کرد: شاید نقطه اوج تیم، عملکرد رحمان عموزاد در وزن جدید و حرکت رو به جلوی امیرحسین فیروزپور بود. یا حتی خود یونس امامی و یدالله محبی که اینها رو به جلو بودهاند. در سنگین وزن که ما امیرحسین زارع را هم داریم، این اتفاق خوبی هست که یدالله محبی آماده و سرحال باشد. رونمایی از چهرههای جدیدی چون مومنی، حضرتقلی و مصطفوی هم اتفاق خوب مسابقات کشوری و قهرمانی آسیا بود. این یک تفکر است که باید در کشتی ما جا بیافتد. هر کسی هم که قهرمان کشور میشود باید همین دیدگاه در موردش وجود داشته باشد.
وی در پاسخ به این سؤال که طبق چرخه رحمان عموزاد و یونس امامی با کسب مدال طلای آسیا، ملیپوش اصلی خواهند شد؟، گفت: آن چیزی که در چرخه عنوان شده، حتما عملیاتی میشود. مدیر تیمهای ملی همچنین درمورد اعزام خارجی سه طلایی ایران در جهانی نروژ تاکید کرد: برای آنها درخواست یک تورنمنت بینالمللی شده که احتمالا هم به قزاقستان اعزام خواهند شد. محسن کاوه با اشاره به سال پرترافیک کشتی ایران خاطرنشان کرد: ما علاوهبر جهانی، امسال مسابقات کشورهای اسلامی و بازیهای آسیایی را هم در پیش داریم و حداقل باید دو تیم را آماده کنیم. اینکه چرخه تعیین کرده کشتیگیر اگر در این مسابقه طلا بگیرد، ملیپوش خواهد شد نمیتواند پایان کار باشد چراکه ممکن است باتوجه به مسابقات پیش رو، در برخی اوزان دو ملیپوش داشته باشیم. کسی نباید ناامید شود و همه باید تلاش کرده و برای مسابقه بعدی جدیت داشته باشند.
مدیر تیمهای ملی در خاتمه گفت: درحالی که یک عده از بچههای ما در قهرمانی آسیا بودند، اردوی جوانان در کرمان و نوجوانان در چالوس درحال برگزاری است و من از مسئولان هر دو شهر بابت میزبانی و استقبال خوب از تیمهای ملی تشکر میکنم. من اردوی تیم ملی نوجوانان در چالوس را رصد میکنم، آنها شرایط بسیار خوبی را برای پشتوانههای ما فراهم کردهاند.
دعوت روسیه از کشتی ایران
ریل گذاری درست در کشتی آزاد خیلی زود نتیجهاش را نشان داد تا جایی که پس از درخشش در مسابقات جهانی نروژ 2021، این بار تعدادی از کشتیگیران جوان در قاره آسیا افتخار آفرین شدند. شاید همین روند خوب بوده که باعث شده روسیه به عنوان یکی از قدرتهای سنتی کشتی جهان به دنبال رویارویی کشتیگیرانش با قهرمانان ایرانی باشد.
دیروز برخی رسانهها مدعی شدند که فدراسیون کشتی روسیه از ایران خواسته که برای مسابقه به این کشور بیاید، اما بعید به نظر میرسد این امکان برای کشتی ایران وجود داشته باشد که درخواست روسها را بپذیرد. تیمهای آزاد و فرنگی کشورمان خود را برای شرکت در مسابقات کشورهای اسلامی (مرداد ماه در قونیه)، بازیهای آسیایی و جهانی صربستان (شهریورماه در هانگژو و بلگراد) آماده میکند و به همین علت با ترافیک مسابقه در ماههای پیش رو مواجه است.
کادرفنی تیمهای ملی باید حداقل دو تیم را از چرخه انتخابی تیم ملی برای شرکت در پیکارهای پیش رو انتخاب کنند و بعد از حضور در مسابقات قهرمانی آسیا، حالا چرخه با حضور در تورنمنتها در رشته فرنگی و برگزاری جام تختی، مرحله نهایی انتخابی و همچنین شرکت در جامهای بینالمللی دنبال خواهد شد.