kayhan.ir

کد خبر: ۲۴۰۶۳۲
تاریخ انتشار : ۰۷ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۲۲:۳۱

سوچی، برنده جایزه نوبل به جرم فساد مالی به 5 سال زندان محکوم شد

 

سرویس خارجی-
رهبر مخلوع میانمار که در دوره رهبری‌اش قتل‌عام مسلمانان روهینگیا صورت گرفت، دیروز در دادگاهی در پایتخت کشورش به جرم فساد مالی و دریافت طلا و پول به تحمل پنج سال حبس محکوم شد.
ارتش بودایی کشور میانمار که آن‌موقع رهبری‌اش را «آنگ سان سوچی» -برنده جایزه صلح نوبل!- بر عهده داشت، در ماه‌های اوت و سپتامبر سال 2017 (مرداد تا مهر 1396) دست به چنان کشتار وسیعی از مسلمانان روهینگیا زد که توسط جامعه جهانی و سازمان ملل «نسل‌کشی»، «پاک‌سازی قومی» و «حمله سیستماتیک» خوانده شد، البته این یک قلم از جنایات ارتشِ بودایی بود، تجاوزات و آزارهای جنسی گسترده زنان و کودکان هم باید به این پاک‌سازی قومی افزود.
اما کودتای نظامیان میانمار در نخستین روز ماه فوریه میلادی (13 بهمن 1399) سبب بازداشت سوچی (رهبر حزب حاکم قبل از کودتا که عنوان برنده صلح نوبلِ سابق و جنایتکارِ لاحق را نیز دارد) و اعضای حزب او شد؛ به این ترتیب کسانی که در نسل‌کُشیِ مسلمانان این کشور و تجاوزها و جنایات دیگر در سال 2017 با هم شراکت داشتند، به جان هم افتادند.
بالاخره پس از مدت‌ها دادگاهی تحت حاکمیت ارتش میانمار روز چهارشنبه، سوچی، رهبر مخلوع این کشور را پس از مجرم شناختن در اولین پرونده از 11 پرونده فساد به تحمل پنج سال حبس محکوم کرد. برنده جایزه نوبل که قبل از کودتای اوایل سال 2021 ارتش میانمار، به مدت پنج سال رهبری کشورش را برعهده داشت به حداقل 18 متهم شده است که در صورت مجرم شناخته شدن مجموعاً حداکثر حدود 190 سال زندان را در پی
خواهد داشت.
به گزارش فارس، پرونده مربوط به ادعاهایی بوده است مبنی بر اینکه سوچی 11.4 کیلوگرم (402 اونس) طلا و پرداخت‌های نقدی به مبلغ 600 هزار دلار را از شاگرد خود، «فیو مین تین» وزیر ارشد سابق شهر یانگون، پذیرفته است. سوچی این اتهامات را بی‌اساس خوانده بود.
یک منبع آگاه از فرایند برگزاری دادگاه که پشت درهای بسته برگزار شد، گفته است که قاضی پایتخت حکم را چند لحظه پس از تشکیل دادگاه صادر کرد اما هنوز مشخص نیست که سوچی
76 ساله، برای اجرای حکم به زندان منتقل می‌شود یا خیر. آنگ سان سوچی، از زمان بازداشت در مکانی نامعلوم بوده است. سخنگوی دولت نظامی میانمار به درخواست رویترز برای اظهارنظر درباره این خبر پاسخ نداده است.
البته میانمار از زمان کودتا در آشوب بوده است و جامعه بین‌المللی این محاکمات رهبران سابق این کشور را مسخره خوانده و خواستار آزادی سوچی شده است اما ارتش میانمار گفته است که سوچی به دلیل ارتکاب جنایات محاکمه می‌شود و یک قوه قضائیه مستقل به جرایم او رسیدگی می‌کند و انتقادات بین‌المللی را به عنوان مداخله در امور یک کشور مستقل رد کرده است.