هنرمندان، در نکوداشت کاریکاتوریست انقلاب گفتند:
«مازیار بیژنی» هیچگاه در برابر بیعدالتی سکوت نکرد(اخبار ادبی و هنری)
«بیژنی خودش یک رسانه است»، «او در برابر اشرافیت و بیعدالتی سکوت نکرد»، «هنرمند سادهزیست و مردمی» و ... اینها جملاتی بودند که در مراسم نکوداشت «مازیار بیژنی» گفته شد.
در این برنامه که روز سهشنبه در سازمان اوج برگزار شد، جمعی از شخصیتهای فرهنگی، رسانهای و هنرمندان حضور داشتند. سیدنظامالدین موسوی دبیر کل انجمن روزنامهنگاران مسلمان و مدیرعامل خبرگزاری فارس، وحید جلیلی دبیر دفتر مطالعات جبهه فرهنگی انقلاب، محمدحسین نیرومند طراح و کاریکاتوریست، گلعلی بابایی نویسنده و رئیس سازمان هنری و ادبیات دفاع مقدس، مسعود دهنمکی کارگردان، سیدمسعود شجاعی طباطبایی کاریکاتوریست، فریدالدین حدادعادل نویسنده و پدر و مادر و خانواده بیژنی از جمله این حضار بودند.
سید مسعود شجاعی طباطبایی هنرمند کاریکاتوریست درباره سبک کاری بیژنی گفت: بیژنی هنر معاصر و زمان خویش را در آثارش به نمایش میگذارد و نماینده اندیشهای جسورانه در هنر کاریکاتور ایران است.
سیدنظامالدین موسوی در این مراسم بیژنی را به تنهایی یک رسانه دانست و گفت: بیژنی سبک جدیدی را در حوزه کاریکاتور به وجود آورده است. تاکنون کسی را ندیدهام که به سواد و تخصص وی ایراد بگیرد.
وحید جلیلی هم اظهار داشت: خیلیها در فراز و فرودها رنگ عوض کردند و به اشکال مختلف درآمدند و حتی فضای فکری و رفتاریشان متفاوت شد، اما به جرات میتوانم بگویم که در طول این سالها بیژنی حتی ذرهای تغییر نکرد و به جهت صداقت، سادگی، نکتهبینی و ظرافت همان فردی است که اولینبار دیدهام.
مسعود ده نمکی کارگردان سینما و تلویزیون هم از دیگر سخنرانان این مراسم بود که درباره مازیار بیژنی گفت: برجستهترین آثار بیژنی در حوزه فقر و غنا است؛ او در مقابل موج اشرافیگری سکوت نکرد.
محمدحسین نیرومند هنرمند عرصه گرافیک نیز در این مراسم بیان داشت: آثار بیژنی از جمله معدود کاریکاتورهایی است که به خود هنر کاریکاتور بسیار نزدیک است؛ کاریکاتور یک زبان حامل پیام و معناست که این ویژگیها در آثار بیژنی دیده میشود؛ با توجه به اینکه کاریکاتور دنبال پیرایش است و همه هنرمندان مطرح دنیا به سمت سادگی در کارشان تمایل دارند که این ویژگیها در آثار بیژنی هم دیده میشود. در ادامه این مراسم فریدالدین حداد عادل هم به بیان خاطراتی از دوران دانشجویی مازیار بیژنی پرداخت.
در پایان این مراسم مازیار بیژنی ضمن قدردانی از تقدیرات، گفت: یکی از دغدغههای من آینده هنر کاریکاتور انقلابی است؛ باید برای آینده نیروسازی کنیم. البته کارهایی در این زمینه انجام میشود که امیدواریم در آینده آثار آن را ببینیم. بخش پایانی این مراسم مربوط به تجلیل از مازیار بیژنی و خانواده وی بود. وقتی که مادر مازیار برای تقدیر به روی سن دعوت شد، مازیار لوح تقدیر خود را به مادرش تقدیم کرد و بوسهای بر دستان مادر زد. منصورالله بیژنی، پدر مازیار بیژنی هم ضمن قدردانی از برگزارکنندگان این مراسم، گفت: بنده امروز آثار و نتیجه زحمات فرزند انقلابی خود را دیدم؛ البته مشک آن است که خود ببوید نه اینکه پدر بگوید.