kayhan.ir

کد خبر: ۲۳۵۱۹۳
تاریخ انتشار : ۰۴ بهمن ۱۴۰۰ - ۲۱:۱۹
سردار رحیم‌صفوی:

توسعه همه‌جانبه روابط ایران با کشورها، دشمنان را به انفعال کشانده است

رئیس‌مرکز آینده‌پژوهی جهان اسلام می‌گوید سیاست منطقه‌ای ایران در نگاه به شرق و توسعه روابط با چین و روسیه؛ دشمنان و برخی رقبای منطقه‌ای و حتی برخی از افراد در داخل کشور را متحیر و غافلگیر کرده است.
 
 
 
 
سرلشکر سید یحیی رحیم صفوی رئیس‌مرکز آینده‌پژوهی جهان اسلام در همایش ملی ایران و همسایگان که صبح دیروز در مرکز مطالعات سیاسی و بین‌المللی وزارت امور خارجه برگزار شد، طی سخنانی اظهار داشت: حقیقت و واقعیت این است که دوران جدیدی برای سیاست خارجی ایران شروع شده است. این دوران جدید و سیاست همسایگی با 15 کشور به همراه سیاست منطقه‌ای ایران در غرب آسیا و نگاه به شرق و توسعه روابط همه‌جانبه با چین و روسیه، دشمنان مستکبر غربی، برخی رقبای منطقه‌ای و حتی برخی از افراد در داخل کشور را متحیّر و شاید غافلگیر کرده و به انفعال کشانده است.
مشاور مقام معظم رهبری در ادامه اظهار داشت: در آستانه 22 بهمن 1400 و 43 سالگی پیروزی ملت ایران و انقلاب اسلامی ایران هستیم و اکنون جمهوری اسلامی ایران تبدیل به یک قدرت منطقه‌ای غیرقابل انکار شده است. نکته دیگر اینکه این مفهوم سیاسی نگاه همسایگی را بسیاری از تحلیلگران روابط بین‌الملل، سیاستمداران و رسانه‌ها در سراسر جهان را تکرار می‌کنند.
وی با اشاره به نگاه جمهوری اسلامی در مسئله سیاست همسایگی، عنوان کرد: ایران در سیاست همسایگی می‌خواهد در تنظیم سند ملی و راهبردی آمایش سرزمینی 1424 هجری شمسی خودش، برای هر یک از کشورهای همسایه، روابط همه‌جانبه سیاسی، اقتصادی، فرهنگی، امنیتی، علمی، گردشگری دانشگاهی و محیط زیستی را در دراز مدت و حداقل 20 ساله برنامه‌ریزی کند. هدف اساسی سیاست همسایگی رسیدن به فهم مشترک سیاسی و منافع مشترک برای صلح، امنیت پایدار و پیشرفت و رفاه ملت‌ها در مقابل انواع تهدیدهاست.
رئیس‌مرکز آینده پژوهی جهان اسلام در رابطه با ظرفیت‌های موجود در کشورهایی همسایه، گفت: 15 کشور همسایه ایران قابلیت گردشگری با جمعیت 600 میلیون نفره را دارند. صادرات غیر نفتی به بازار چند صد میلیارد دلاری این کشورها می‌تواند در توسعه سیاست همسایگی مؤثر باشد. همچنین تنظیم سند همکاری امنیتی- دفاعی یا قرار عدم تخاصم 20 ساله با هر یک از این همسایگان یا چند کشور مکمل می‌تواند شروعی برای رسیدن به امنیت پایدار دسته جمعی و طولانی مدت برای همه این کشورها باشد.