تحلیلگران آمریکایی؛
قیمت نفت در تابستان بـه 120 دلار میرسد
قیمت نفت، طی هفته گذشته برای پنجمین هفته متوالی افزایش یافت و تحلیلگران آمریکایی را وادار کرد تا اعلام کنند قیمت هر بشکه نفت در تابستان امسال به 120 دلار میرسد.
به گزارش رویترز، تحلیلگران یک بانک آمریکایی گفتند: با توجه به ظرفیت مازاد پایین اوپک پلاس و ذخایر پایین نفت و افزایش تنشهای ژئوپلیتیکی، انتظار میرود، قیمت نفت برنت در نیمه سال 2022 (تابستان ) به حدود 120 دلار در هر بشکه برسد. بانک UBS هم انتظار دارد، تقاضا برای نفت در سال جاری به رکورد بیسابقه برسد.
بر همین اساس هر دو شاخص نفتی برای پنجمین هفته متوالی رشد قیمتی هفتگی را ثبت کردند و طی هفته گذشته حدود دو درصد رشد قیمتی داشتند. قیمت نفت تا این زمان از سال جدید میلادی (کمتر از یک ماه) به علت نگرانی در مورد کمی عرضه در بازار، بیش از 10 درصد رشد داشته است.
البته در آخرین روز کاری هفته گذشته هر بشکه نفت برنت با 49 سنت کاهش 87 دلار و 89 سنت فروخته شد و هر بشکه نفت خام آمریکا نیز با 41 سنت کاهش 85 دلار و 14 سنت به ازای هر بشکه معامله شد.
استفان برناک، تحلیلگر PVM گفت: کاهش قیمتهای اخیر، بیشتر به علت برداشت سود سرمایهگذاران (فروش به علت افزایش قیمتها) و نبود کاتالیزورهای جدید افزایشی رخ داده است. گزارش اداره اطلاعات انرژی آمریکا از نخستین افزایش ذخایر نفت آمریکا از ماه نوامبر و افزایش ذخایر بنزین آمریکا به میزان بالاترین رقم در 11 ماه گذشته خبر داد.
در عین حال، بانک مورگان استنلی، پیشبینی خود از قیمت نفت برنت را به 100 دلار در بشکه در سه ماهه سوم افزایش داده است؛ پیشبینی قبلی این بانک 90 دلار بود.
ادوارد مویا، تحلیلگر ارشد بازار گفت: تاجران انرژی از دیدن اینکه قیمت نفت افت کرده است، تعجب نکردند. نفت خام آمریکا پس از یک افزایش غیرمنتظره در ذخایر آمریکا و یک حمام خون در وال استریت (اشاره به قرمز شدن بازار بورس) که ارزش داراییهای ریسکپذیر را سقوط داد، افت کرد.
قیمت نفت ممکن است یکسره به سوی 100 دلار نرود، اما عوامل مربوط به عرضه قطعا این امر را تقویت میکند که میتواند در تابستان این افزایش رخ دهد. سایر تحلیلگران نیز اعتقاد دارند که فشار کاهشی قیمت نفت به علت نگرانی در مورد عرضه و افزایش تقاضا محدود خواهد بود.
اوپک پلاس که شامل سازمان کشورهای صادرکننده نفت خام، اوپک و همپیمانانش نظیر روسیه و سایر تولیدکنندگان نفت است، تلاش دارد تا به هدف افزایش تولید ماهانه 400 هزار بشکه در روز برسد. در آمریکا نیز شرکتهای انرژی تعداد دکلهای فعال نفتی خود را برای نخستین بار در 13 هفته گذشته کاهش دادند. تنشها در شرق اروپا و غرب آسیا نیز تقویتکننده نگرانی کمبود و اختلال در عرضه است.