kayhan.ir

کد خبر: ۲۳۴۳۶۶
تاریخ انتشار : ۲۲ دی ۱۴۰۰ - ۲۲:۰۱

اخبار ویژه

 
 
سؤالی که وکیل خاتمی باید از موکل خود بپرسد
در پی افشاگری مجدد مدیر مسئول کیهان درباره دیدار خاتمی با جرج سوروس، وکیل وی ضمن فرافکنی، عدم پیگیری قضایی را تایید کرد.
حسین شریعتمداری، مدیر مسئول کیهان روز سه‌شنبه در نشست مدیران رسانه با سردار غلامرضا سلیمانی رئیس ‌‌سازمان بسیج مستضعفین، طی سخنانی در پاسخ به سؤال یکی از مدیران رسانه‌ها گفت: «آقای خاتمی دو بار با جرج سوروس (سرمایه‌دار صهیونیست آمریکایی و پشتیبان و تامین‌کننده مالی فتنه آمریکایي- اسرائيلی ۸۸) ملاقات داشته است. ایشان از ما شکایت کرده که وانمود کند خبر کیهان بی‌اساس است ولی شکایت خود را پیگیری نمی‌کند چون می‌داند که ما یک زونکن سند مستحکم از این ملاقات داریم.»
در پی انتشار این سخنان، سید محمود علیزاده ‌طباطبایی، وکیل محمد خاتمی در مصاحبه‌ای مدعی شد به دلیل اینکه شکایت از مدیر مسئول کیهان به نتیجه نمی‌رسد، این شکایت را مسکوت گذاشته و دنبال نمی‌کنند. وی با اتهام‌زنی به هیئت منصفه، قضات و نیروهای امنیتی، مدعی مصونیت قضایی حسین شریعتمداری شد. این ادعای وکیل خاتمی از چند جنبه قابل تامل است؛
نخست آنکه کار وکیل پیگیری و اقدام حقوقی و قضایی است و نه جنجال رسانه‌ای و سیاسی‌بازی. جناب وکیل که مانند موکلش می‌داند داستان چیست البته ترجیح می‌دهد به‌جای پیگیری حقوقی هیاهو و جنجال کرده و آسمان و ریسمان ببافد.
نکته دوم آنکه برخلاف ادعای علیزاده‌طباطبایی مبنی بر مصونیت قضایی حسین شریعتمداری، همین چند روز پیش دادگاه در پرونده شکایت گروهک شارمین علیه مدیر مسئول کیهان رای صادر کرد که البته صدور این رای در جای خود قابل تامل است.
نکته سوم هم اینکه حتی اگر فرض را بر صحت ادعای علیزاده‌طباطبایی بگذاریم که شریعتمداری از مصونیت قضایی برخوردار است و دادگاه علیه او رای نمی‌دهد، مردم و افکار عمومی که شاهد دادگاه و مباحث مطرح شده در آن خواهند بود و قضاوت خواهند کرد که آیا خبر کیهان درست است یا تکذیب خاتمی و اطرافیانش.
و بالاخره خوب است آقای علیزاده‌طباطبایی از موکل خود بپرسد که بلافاصله پس از دومین دیدار با سوروس به اطرافیان خود با تردید توأم با نوعی پشیمانی چه گفت.
 
از گروگان‌گیری برجامی تا پوست موز گذاشتن پیش پای دولت
دبیرکل حزب منحله مشارکت مدعی شد: ایران گروگان برجام است! 
محسن میردامادی، که سابقه نمایندگی در مجلس ششم و بازداشت در فتنه ۸۸ را در کارنامه خود دارد، در مصاحبه با کانال حزب اتحاد ملت گفته است: واقعیت امروز روابط خارجی این است که سیاست خارجی ایران در حال حاضر گروگان برجام است. تا تکلیف‌مان را با برجام روشن نکنیم، در خیلی از موارد، سیاست خارجی‌مان هم خیلی قابل تبیین و ترسیم نخواهد بود. به این معنی که طرف‌های مقابل ما با توجه به اینکه آیا برجام به نتیجه می‌رسد یا نمی‌رسد، برای خودشان روابط متفاوتی با ایران تعریف می‌کنند.
او با بیان اینکه دولت باید تلاش کند رضایت مردم را به دست آورد، می‌افزاید: اگر بخواهند این کار را بکنند باید معیشت مردم را درست کنند. مهم‌ترین مسئله رضایت یا عدم رضایت‌ مردم، فعلا در معیشت‌شان است. معیشت آنها که می‌گوییم اعم از درآمد، اشتغال، کاهش تورم و امثال این مسائل را دربر می‌گیرد. اگر بخواهند این را حل کنند، لازمه‌اش این است که برجام به نتیجه برسد. حالا هرچقدر دولت بگوید ما اقتصاد را به برجام 
گره نمی‌زنیم، اینکه اقتصاد را به برجام گره بزنند یا نزنند دست کسی نیست، اقتصاد با برجام یکی شده است.
این اظهارات در حالی است که شرطی ‌سازی اقتصاد با مذاکرات و برجام ظرف هشت ساله گذشته، نه تنها موجب بهبود شرایط اقتصادی نشد بلکه باعث شد رتبه ایران در رتبه‌بندی اقتصاد جهانی شش پله پسرفت داشته باشد و با وجود تعطیلی بخش اعظم برنامه هسته‌ای، حجم تحریم‌ها نیز دو برابر شود!
سخنان میردامادی در حالی است که عباس عبدی دیگر عضو حزب منحله اخیرا در توئیتی تصریح کرده بود حذف یا تداوم ارز 4200 تومانی
[تصمیم غلط دولت روحانی] در هر صورت به عنوان پوست موز، پیش پای دولت رئیسی است(!)
تلاش برای گروگان و ناچار نشان دادن کشور در برابر سوءتدبیر‌های دولت روحانی و زیاده‌خواهی‌های دشمنان در مذاکرات، اگر چه جفای افراطیون مدعی اصلاحات را نشان می‌دهد، اما به مراد مطلوب آنها نخواهد رسید. چرا که ریل دولت و دیپلماسی تغییرات اساسی کرده است. 
 
مشاور روحانی چه چیزی را انکار می‌کند؟!
روایت سردار حاجی‌زاده از محتوای انتقادی برخی سرداران سپاه پاسداران و از جمله سردار سلیمانی با آقای روحانی، با واکنش منفعلانه حسام‌الدین آشنا مواجه شد.
او که زمان ریاست روحانی، عنوان مشاور را داشته، در توییتی نوشت «گفت‌وگو میان رؤسای جمهور و فرماندهان نظامی به‌صورت فردی یا جمعی مرسوم است؛ اما نقل قول از جلسه‌ای محرمانه و از شخصی دیگر در فقدان او دور از امانت‌داری است. قاعدتاً جلسات رسمی  ضبط شده، اپراتور اشتباه نکرده‌ و چیزی هم پاک نشده‌ است. شما فقط مجازید بگویید که خودتان در آن جلسه چه ‌گفتید!».
یادآور می‌شود سردار حاجی‌زاده در گفت‌وگو با کیهان خبر داده بود «در دولت دوم آقای روحانی جلسه‌ای با او گرفتیم. سردار جعفری فرمانده کل سپاه بود. حاج قاسم سلیمانی بود. بنده بودم. چند نفری به آنجا رفتیم. آن جلسه برای چه بود؟ جلسه خیلی صریح و تند بود. حاج قاسم مخالف دیپلماسی نبود. مخالف آن چیزی که در سطح کشور تأیید شده و تصویب شده نبود. در واقع نه موافق بود و نه مخالف. ایشان مخالف وابستگی و سازش بود. می‌گفت: از این طریق به جایی نمی‌رسید. در آن جلسه حاج قاسم با آقای روحانی خیلی صریح حرف زد.
اگر یادتان باشد رهبری صحبتی می‌کرد هفته بعد آقای روحانی موضع می‌گرفت، سپاه را تخریب می‌کرد، هر روز به خودی‌ها حمله می‌کرد. در آن جلسه که ما رفتیم پیام جلسه این بود و همه این را گفتیم که آقای روحانی ما کمک شما هستیم. آدم نباید خودزنی کند. ما توان و امکانی داریم می‌خواهیم به دولت شما کمک کنیم. برای ما مهم نیست کدام دولت باشد هر دولتی باشد وظیفه می‌دانیم کمک کنیم. دیدید در بحران‌هایی که پیش آمد مانند سیل و زلزله و مسائل مختلف واقعاًًً سپاه پای کار بود. آدم نیروی خودش را نمی‌زند؛ این چه حرفی است که شما می‌زنید! بعد هم گفتیم اگر این حرفها را بزنید برای ما قابل تحمل نیست. شما هر روز مخالفتی می‌کنید. دفاع از انقلاب و ملت و نظام و رهبری خط قرمز ما است فکر نکن همیشه می‌توانی این حرف را بزنی ما هم سکوت کنیم. عین جمله حاج قاسم این بود که گفت: آقای روحانی! می‌خواهی مسیر احمدی‌نژاد را بروی؟ تو هم می‌خواهی مثل او بشوی؟ مردم به تو رأی داده‌اند و رئیس‌جمهور شدی بیا دست به دست هم دهیم کمک کنیم کشور را درست کنیم. برای چه خودزنی می‌کنی؟ برای چه هر روز به خودمان حمله می‌کنی؟ بیا مشکلات را 
حل کنیم».
اگرچه حسام‌الدین آشنا با توییت خود سعی کرده در موضع اعتراضی و انتقادی سردار سلیمانی نسبت برخی مواضع روحانی تشکیک و‌ تردید کند، اما حتی مواضع علنی آن شهید بزرگوار نیز از همین عدم رضایت حکایت می‌کند. چنانکه مهرماه 95 هشدار داد «در خط مقدم جنگ با دشمن، نباید دو صدا بلند شود و کسانی بگویند دشمن نیست، دوست است. خوارج، محصول ‌ترویج همین نگاه بودند. اگر صاحب ‌منصبانی آدرس غلط دادند و در جامعه دوصدایی دشمن درست کردند، مرتکب خیانت شده‌‌اند. کوچه دادن به دشمن، بدترین نوع خیانت است.‌ ترویج فهم غلط از دشمن، حساسیت جامعه را از بین‌بردن و در درون آن تفرقه درست کردن، خیانت است». بی‌تردید، روحانی مخاطب اول و مصداق کامل این اعتراض سردار سلیمانی بود.
آن شهید والامقام همچنین 9 اسفند 97، از ساده‌‌‌اندیشی درباره برجام برحذر داشت و گفت: «برای دشمن، این برجام، سه ضلعی است نه یک ضلعی. اوباما فکر می‌‌کرد به مرور زمان به دو ضلع دیگر می‌‌رسد، اما آدم عجولی که آمده، اصرار دارد به سرعت برسد و تصورش این بود که می‌‌رسد. اینکه اصرار می‌‌کنند بر برجام 2 در منطقه، برای این است که می‌خواهند این تحرکی را که از ایران اسلامی به جهان اسلام روح و جان داده، بخشکانند. اگر العیاذبالله ما رفتیم و در برجام2 شرکت کردیم، به همین تمام می‌شود؟ نه، برجام اصلی در داخل ایران است. تلاش آنها به اینجا منتهی نخواهد شد و برجام سه هم خواهند داشت، چون معتقدند چشمه باید خشکانده شود و این چشمه، ایران است.».
همچنین ماجرای گلایه سردار سلیمانی از اعتماد به آمریکایی‌ها در جریان مذاکرات ژنو و غفلت از تجهیز تسلیحاتی داعش در موصل، معروف است که آقای امیرعبداللهیان روایت کرد.
از سوی دیگر نقش انفعال و سوءمدیریت دامنه‌دار روحانی در تشجیع آمریکا به‌قدری انکارناپذیر است که حتی آقای علی مطهری نایب‌رئیس مجلس دهم و از حامیان جدی آقای روحانی تصریح کرده است: «حوادث آبان 98 که بیشتر ناشی از بی‌تدبیری دولت بود، این خیال را در سر تندروهای آمریکایی پدید آورد که پایگاه اجتماعی جمهوری اسلامی کاهش یافته و وقت مناسبی برای ‌ترور سردار سلیمانی است. قبل از آن، به خود جرأت این کار را نمی‌‌دادند البته با تشییع پرشکوه آن عزیز، واقعیت را دریافتند».