kayhan.ir

کد خبر: ۲۳۴۲۹
تاریخ انتشار : ۱۶ شهريور ۱۳۹۳ - ۲۱:۱۸
عضو انجمن انبوه‌سازان:

دولت در یک سال اخیر مسکنی تولید نکرده است

یک عضو انجمن انبوه‌سازان درباره عملکرد دولت یازدهم در یک سال گذشته در بخش مسکن اظهار داشت: در عرض بیش از یک سال گذشته دولت هیچ کار و اقدامی در بخش مسکن انجام نداده است.
محمدعلی ربانی شیرازی به تراز گفت: دولت یازدهم متاسفانه این بخش مهم اقتصادی و صنعتی کشور را از یاد برده و فراموش کرده که بیش از 200 بخش  با صنعت ساختمان در ارتباط بوده و بخش مهم کارآفرینی کشور نیز در این حوزه است.
وی تصریح کرد: وزیر مسکن و شهرسازی در روزهای نخست دولت فعلی از اجرای طرح مسکن اجتماعی که دارای ایرادات بی‌شماری نیز هست خبر داد ولی این طرح در یک سال گذشته فقط در حد حرف باقی مانده است.
وی ادامه داد: در بخش مسکن مهر نیز بارها در مصاحبه‌ها و حتی حضوری به وزیر مسکن و شهرسازی اعلام شد که سرمایه عظیم ملی در این بخش هزینه شده و اکنون باید از آن بهره‌برداری شود و با اتمام پروژه‌های نیمه کاره نیاز بخشی از متقاضیان مسکن را پاسخ داد اما باز هم در این زمینه توجه خاصی اعمال نشد.
وی تاکید کرد: در سال 92 و 93 ساخت و تولید مسکن در کشور وضعیت اسفناکی را تجربه کرده و بسیار کاهش یافته این در حالی است که هر سال بر تعداد متقاضیان افزوده می‌شود زیرا به طور میانگین سالانه 180 تا 200 هزار ازدواج جدید در کشور ثبت می‌شود که این تعداد نیز بر متقاضیان قبلی افزوده می‌شود و در کنار آنها نیز ساکنان بافت‌های فرسوده و... را نیز باید در نظر گرفت.
ربانی شیرازی تاکید کرد: با توجه به روند فعلی که دولت در قبال بازار مسکن و تولید آن در پیش گرفته شک نداشته باشید از اواخر امسال و  ماه‌های آغازین سال 94 با سونامی کمبود مسکن و افزایش جهشی قیمت‌ها مواجه خواهیم شد.
وی ادامه داد: قیمت رهن و اجاره بها 40 تا 50 درصد و قیمت خرید و فروش مسکن نیز حداقل 20 درصد افزایش خواهد داشت.
وی افزود: این وضعیت در زمان تمدید قرارداد رهن و اجاره‌ها نمود بیشتری پیدا می‌کند و مردم با مشکلات جدی‌تری مواجه خواهند شد.
عضو انجمن انبوه‌سازان گفت:‌ ارائه تسهیلات مسکن به هر شکلی اعم از 80، 50، 35 میلیونی و حتی تشکیل صندوق پس‌انداز شیوه‌ای خطا و از پیش شکست خورده است زیرا مردم توانایی بازپرداخت اقساط را ندارند.
وی بیان کرد: در سال‌های گذشته به سازندگان وام داده می‌شد و این عده می‌توانستند مسکن را به صورت قسطی بفروشند اما با چنین شیوه‌هایی خانه‌دار شدن مردم و به‌ویژه اقشار ضعیف جامعه بعید به نظر می‌رسد.
این کارشناس حوزه مسکن تاکید کرد: از آن سو بانک‌ها بودجه و منبعی در اختیار ندارند تا بتوانند مبالغ تسهیلات مورد نظر متقاضیان را پرداخت کنند بنابراین حتم بدانید این طرح نیز همانند طرح‌های دیگر به فراموشی سپرده خواهد شد.