به دلیل ارائه اطلاعات غلط
هواپیمای حامل نظامیان ناتو وادار به فرود در بندرعباس شد
هواپیمای حامل نظامیان ناتو متعلق به شرکت اماراتی به دلیل ارسال اطلاعات غلط با اخطار در فرودگاه بندرعباس به زمین نشست.
یک هواپیمای تحت اجاره نیروهای ناتو که از پایگاه بگرام افغانستان راهی دوبی بوده روز جمعه در شهر بندرعباس به زمین نشست. بنا به این گزارش، این حادثه پس از آن رخ داد که مقامات ایرانی در برنامه پروازی این هواپیما تردید کردند.
جاسم جادری استاندار هرمزگان به تشریح جزئیات فرود هواپیمای اجاره شده آمریکایی در فرودگاه بندرعباس پرداخت و گفت: این هواپیما که متعلق به یک شرکت خصوصی امارات بوده قصد عبور از فضای ایران را داشت، اما اطلاعات آن در سیستم کریدور هوایی ایران ثبت نشده بود.
وی افزود: پس از آنکه از خلبان هواپیما درخواست اطلاعات شد، متوجه شدیم این اطلاعات غلط است و متناقض با آن اطلاعات اولیه بوده لذا با اخطار داده شده این هواپیما در فرودگاه بندرعباس به زمین نشست.
استاندار هرمزگان تصریح کرد: با هماهنگیهای صورت گرفته و به دلیل ارائه اطلاعات غلط از سوی خلبان، مجبور به نشاندن این هواپیما شدیم تا اطلاعات دقیقتری به ما بدهند و بر همین اساس در فرودگاه بندرعباس آن هواپیما را مجبور به فرود کردیم.
جادری با بیان اینکه پس از گفتوگو با خلبان هواپیما، وی به اشتباهات خود اعتراف کرد و امضا کرد که به ما اطلاعات غلط داده است، گفت: پس از آنکه ما از خلبان پرواز خواستیم به مقصد خود پرواز کند، به ما گفت که مدت زمان بسیاری از پروازش گذشته و باید گروه دیگری بیایند و هواپیما را به پرواز درآورند.
وی با اشاره به برخورد مناسب نیروهای ایرانی با کادر پرواز هواپیما، گفت: هواپیمای مذکور ساعت 22 جمعه شب میتوانست پرواز کند اما به دلیل توقف زیاد و نداشتن مجوز پرواز از سوی خلبان و حضور گروه دوم و در اختیار گرفتن کنترل هواپیما، آنها ساعت 3 بامداد فرودگاه بندرعباس را ترک کردند.
استاندار هرمزگان با بیان اینکه فرودگاه بندرعباس حتی سوخت هم در اختیار این هواپیما قرار داده است، تصریح کرد: ما رفتاری مناسب با آنها داشتیم، اما آنها تلاش میکردند همکاری با ما نداشته باشند.
جادری ادامه داد: به دلیل اینکه آنها ورودشان به ایران غیرقانونی بود و اطلاعات غلط داده بودند، ترسیده بودند و حتی پیشنهاد ما برای استفاده از سرویس بهداشتی و استراحت داخل فرودگاه را هم نپذیرفتند.
وی خاطرنشان کرد: هیچ فرد نظامی به سمت هواپیما نرفت و تنها مدیر فرودگاه با آنها در ارتباط بود.
استاندار هرمزگان همچنین گفت: از مجموع 140 سرنشین هواپیما، 110 نفر آمریکایی و بقیه نیز از نظامیان کشورهای عضو ناتو بودند.
منصور حقیقتپور نماینده مردم اردبیل در مجلس شورای اسلامی و نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی خانه ملت گفت: طبق اطلاعات واصله هواپیمایی که در فرودگاه بندرعباس به آن دستور فرود داده شده یک هواپیمای غیرنظامی بوده که البته نیروهای نظامی آمریکا را به دوبی منتقل میکرده است.
نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس اظهار داشت: آمریکاییها باید بدانند که جمهوری اسلامی ایران از حریم جغرافیایی خود در زمین، دریا و هوا قدرتمندانه دفاع میکند و آنها در این گونه موارد باید طبق قوانین بینالمللی رفتار کنند و در غیر این صورت با برخوردهای اینچنینی مواجه خواهند شد.
پیش از این واشنگتن پست مدعی شده بود که یک فروند هواپیمای تحت اجاره نیروهای ائتلاف در افغانستان که از پایگاه بگرام به سوی دوبی حرکت میکرد بنا به درخواست ایران وادار به فرود در بندرعباس شد. این روزنامه آمریکایی برج مراقبت در ایران از خلبان خواسته به افغانستان بازگردد ولی پس از آنکه خلبان اعلام کرد که سوخت کافی برای بازگشت به پایگاه بگرام را ندارد از وی خواسته شد تا فرود بیاید.
روزنامه واشنگتن پست مدعی شده بود که جتهای ایرانی، این هواپیما که حدود 100 مسافر آمریکایی و کانادایی داشته را وادار به فرود کردهاند.
البته این نشریه دقایقی بعد با اصلاح خبر خود، اعلام کرد که جتهای ایرانی هواپیمای حامل مسافران آمریکایی و کانادایی را «اسکورت» کردهاند.
به گزارش تسنیم، یک مقام آگاه در ارتش خبر تعقیب و گریز هواپیمای اجارهای آمریکایی در آسمان ایران توسط جنگندههای ارتش را تکذیب کرد.