kayhan.ir

کد خبر: ۲۳۲۳۷۱
تاریخ انتشار : ۲۶ آذر ۱۴۰۰ - ۲۱:۱۲
با ادعاهای بی‌اساس و فاقد سند

مجمع عمومی سازمان ملل در اقدامی سیاسی و دوگانه قطعنامه «حقوق بشری» علیه ایران تصویب کرد

مجمع عمومی سازمان ملل متحد با ۷۸ رأی موافق، ۳۱ رأی مخالف و ۶۹ رأی ممتنع قطعنامه‌ای ضدایرانی را به تصویب رساند.
 
 
 
 
 
مجمع عمومی سازمان ملل متحد بامداد جمعه
(به وقت تهران) با تصویب قطعنامه‌ای درباره آنچه «وضعیت حقوق بشر در ایران» خوانده شده به تکرار اتهامات ضدایرانی پرداخت.
به گزارش فارس، این قطعنامه با ۷۸ رأی موافق
۳۱ رأی مخالف و ۶۹ رأی ممتنع به تصویب رسید.
قطعنامه‌های مجمع عمومی سازمان ملل متحد،
بر خلاف قطعنامه‌های شورای امنیت، انضباطی یا الزام‌آور نیستند و از آنها با عنوان تدابیر توصیه‌ای یاد می‌شود.
دولت آمریکا که در سال‌های گذشته به ‌تروریسم اقتصادی علیه ایران روی آورده، جزو کشورهایی بود که به قطعنامه مذکور رأی موافق داد. انگلیس، فرانسه، آلمان کانادا، رژیم صهیونیستی، عربستان سعودی و بحرین برخی از دیگر حامیان این قطعنامه بودند.
جمهوری اسلامی ایران پیش از این در واکنش به تصویب قطعنامه‌های مشابه تأکید کرده که رعایت حقوق بشر را از الزامات شرعی، قانونی و موضوعی در راستای منافع و امنیت ملی می‌داند و همواره به آن اهتمام ورزیده است.
تهران با وجود این، استفاده سیاسی و ابزاری از حقوق بشر توسط کشورهای غربی علیه خود را محکوم کرده است.
اقدامی دوگانه و بدون سند
کاظم غریب‌آبادی، معاون امور بین‌الملل قوه قضائیه و دبیر ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران در جمع خبرنگاران و درخصوص صدور این قطعنامه با‌ اشاره به تلاش برخی کشورهای غربی برای معرفی جمهوری اسلامی ایران به‌عنوان مخالف حقوق بشر، اظهار داشت: این موضوع هیچ مبنایی ندارد و کاملاً به‌دور از واقعیت است. متأسفانه در حال حاضر حقوق بشر سیاسی شده و به‌عنوان ابزاری جهت حصول به اهداف سیاست خارجی کشورها استفاده می‌شود.
معاون امور بین‌الملل قوه قضائیه گفت: برخی کشورها هستند که رنگ و بویی از دموکراسی و برگزاری انتخابات نبرده‌اند؛ اما از آنجا که شریک همین کشورهای غربی به‌ظاهر مدافع حقوق بشر هستند، مصون از هرگونه انتقاد، قطعنامه و یا مکانیزم گزارشگری هستند.
وی تصریح کرد: قطعنامه‌ای که علیه جمهوری اسلامی ایران هر سال مطرح می‌‎شود و امسال نیز در مجمع عمومی مطرح شد و با رای ضعیفی به تصویب رسید، توسط یکی از بزرگ‌ترین ناقضان حقوق بشر یعنی کانادا معرفی شده ‌است.
دبیر ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران در ادامه با‌ اشاره به نقض گسترده حقوق مردمان بومی‌و موضوع نسل‌کشی کودکان بومی‌ در مدارس تحت حاکمیت کلیسا کانادا، اظهار داشت: متأسفانه این کشور که خود از ناقضان اصلی حقوق بشر است، خود را جزو مدعیان اصلی حقوق بشر جلوه می‌دهد، لذا تا زمانی که چنین رویکردهای دوگانه و سیاسی بر حقوق بشر حاکم است، قربانی فقط و فقط حقوق بشر است.
غریب‌آبادی درخصوص انگیزه‌ها و محتوای قطعنامه گفت: این قطعنامه سراسر از ادعاهایی است که عموما مبنایی ندارند و به دور از واقعیت‌هاست. وقتی ما منتقد و معترض به مکانیزم گزارشگری و قطعنامه هستیم، این بر مبنای منطق و اصول مشخص است.
متأسفانه در همین قطعنامه هیچ توجهی به موضوع تحریم‌ها نشده است؛ در حالی‌که جمهوری اسلامی ایران بزرگ‌ترین قربانی تحریم است.
وی با بیان اینکه در قطعنامه صادره هیچ توجهی به موضوع ‌تروریسم نشده‌است، خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی ایران ۱۷ هزار قربانی ‌تروریسم دارد و همچنان از مردم عادی و نیروهای انتظامی ، قربانی ‌ترور گروه‌های مختلف ‌تروریستی هستند که توسط همین مدعیان
حقوق بشر حمایت می‌شوند.
تصویب چند طرح ضدایرانی در کنگره آمریکا
خبر دیگر اینکه، مجلس سنای آمریکا طرح موسوم به «اختیارات دفاع ملی برای سال مالی ۲۰۲۲» که در آن جزئیات مربوط به بودجه، هزینه‌ها و کلیات سیاست‌های دفاعی آمریکا تشریح شده را به تصویب رساند.
به گزارش فارس، این لایحه پیش از این در ماه سپتامبر سال جاری میلادی به تصویب مجلس نمایندگان رسیده بود و اکنون برای تبدیل شدن به قانون روی میز جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا قرار گرفته است.
بررسی متن نهایی این لایحه توسط خبرنگار فارس نشان می‌دهد این لایحه حاوی چندین بند است که در آن سیاست‌های کلی پنتاگون در قبال ایران مشخص شده است. مصوبه کنگره علاوه بر این، حاوی چندین طرحی ضدایرانی است که در دل این لایحه به تصویب رسیده است. 
تکرار اتهامات آمریکا علیه ایران
 در «گزارش سالانه ‌تروریسم» 
وزارت خارجه آمریکا در گزارش سالانه ‌تروریسم اتهامات تکراری علیه ایران را تکرار کرده است.
به گزارش فارس، وزارت خارجه آمریکا در این گزارش، حمایت ایران از گروه‌های مقاومت نظیر حزب‌الله و گروه‌های فلسطینی در غزه را به‌عنوان حمایت از «گروه‌های ‌تروریستی» تفسیر کرده است.
وزارت خارجه آمریکا در بخش دیگری از این گزارش مدعی شده ایران صاحب یک برنامه سایبری تهاجمی‌است و از حملات سایبری علیه دولت‌های خارجی و شرکت‌های خصوصی حمایت کرده است.
تعریف آمریکا از مقوله «‌تروریسم» همواره مورد انتقاد کارشناسان بوده است. در سال‌های گذشته چنانکه سیاست‌هایی مانند حمایت آمریکا از فرقه منافقین و یا نقش این کشور در شکل‌گیری داعش نشان داده‌اند، «‌تروریسم» از نگاه واشنگتن نه بر اساس ملاک‌های واقعی شاخص این مفهوم بلکه بر اساس منافعی که برای آمریکا به همراه داشته تعریف شده و محک زده شده است.
کارشناسان می‌گویند عملکرد مقام‌های آمریکایی به وضوح نشان می‌دهد آنها ابایی از این ندارند که جنایت‌پیشگی‌های گروهی که با آنها دشمن مشترک دارد را «آزادی‌خواهی» و مقابله با داعش توسط کشورها و گروه‌های ناهمسو را «‌تروریسم» و «اقدام مخرب در منطقه» لقب دهند.
از همین روست که آمریکا در سال ۲۰۱۱ حاضر می‌شود فرقه منافقین را علی‌رغم سابقه آشکارش در کشتار غیرنظامیان از فهرست گروه‌های ‌تروریستی خارج کند، یا به تشکیل داعش دست می‌یازد، یا در سال ۱۹۷۹ به‌عنوان بخشی از «دکترین ریگان» حمایت از ‌تروریست‌ها در افغانستان را پیگیری می‌کند.
واشنگتن، بعد از موفقیت‌های ایران و متحدانش در مقابله با ‌تروریسم در عراق و سوریه تلاش خود را برای افزایش فشارها بر تهران و گروه‌های مقاومت افزایش داده است.
 محدودیت‌های صادراتی
 به بهانه نقض تحریم‌های ایران 
همچنین، وزارت بازرگانی آمریکا ۳۷ شرکت را به انجام فعالیت‌های مغایر با سیاست خارجی یا امنیت ملی آمریکا متهم و برای آنها محدودیت‌های صادراتی در نظر گرفت.
وزارت بازرگانی آمریکا در بیانیه‌ای اعلام کرده این شرکت‌ها در فهرست موسوم به «Entity list» قرار گرفته‌اند.
 اشخاص، سازمان‌ها یا دولت‌هایی که در این فهرست قرار می‌گیرند، با محدودیت‌های صادراتی مواجه خواهند شد و طرف‌های دیگر برای صادرات اقلامی‌نظیر فناوری‌های آمریکایی به آنها بایستی از دولت آمریکا مجوز دریافت کنند.