kayhan.ir

کد خبر: ۲۳۲۰۶۹
تاریخ انتشار : ۲۲ آذر ۱۴۰۰ - ۱۹:۳۶
سرلشکر باقری:

دیدارهایی با مقامات کشورهای امارات و عربستان داشته‌ایم

رئیس ‌ستادکل نیروهای مسلح می‌گوید در مسائل منطقه‌ای، دیدارهایی با مقامات کشورهای امارات و عربستان داشته‌ایم و تا حدودی سوءتفاهم‌ها نیز برطرف شده است.
 
 
 
 
 
به گزارش خبرگزاری دفاع مقدس، سرلشکر پاسدار محمد باقری دیروز در دیدار سرتیپ ستاد عبدالعزیزبن عبدالله المنذری معاون ستادکل نیروهای مسلح سلطنت عمان و هیئت همراه، با اشاره به روابط دیرینه دو کشور اظهار کرد: سیاست دولت و نظام جمهوری اسلامی ایران توسعه همه‌جانبه روابط با کشور عمان است که این سیاستی تغییرناپذیر محسوب می‌شود.
رئیس‌ستاد کل نیروهای مسلح افزود: کشور عمان در همه اتفاقات منطقه‌ای و در ارتباطات و تعاملات، تاکنون نقش مناسبی در میانجیگری و آرام‌‌سازی شرایط در هماهنگی با جمهوری اسلامی ایفا کرده که این روند قابل قدردانی است. در حوزه امنیت دریایی، دریای عمان، تنگه هرمز، دریای عربی و همچنین مسئله یمن و سایر اتفاقات منطقه‌ای هماهنگی‌های خوبی بین دو کشور ایران و عمان برقرار است که باید روز به روز توسعه یابد.
وی ادامه داد: همچنین در مسئله ارتباطات دو نیروی مسلح، کمیسیون دوستی بین دو کشور تشکیل شده که می‌تواند بستر مناسبی در راستای افزایش همکاری‌ها باشد و برگزاری شانزدهمین دوره از این سفرها بیانگر عمق روابط دو کشور است.
رئیس‌ستاد کل نیروهای مسلح اظهار امیدواری کرد که با انجام این دیدارها، روابط نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران با کشور عمان گسترش روزافزون داشته باشد.
باقری عنوان کرد: نیروهای مسلح جمهوری اسلامی در شرایطی که دوره طولانی‌مدتی تحت تحریم قرار داشته‌اند در زمینه‌های گوناگون نظامی، یک نیروی مستقل و خود‌اتکا محسوب می‌شوند. نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران آمادگی دارند تا در حوزه‌های آموزشی، صنعت دفاعی، بهداشت و درمان و مهندسی با کشور عمان همکاری داشته باشند و همچنین تجربیات خود را در نبردهای گوناگون با تروریسم در اختیار نیروهای مسلح عمان قرار دهند.
رئیس‌ ستاد کل نیروهای مسلح گفت: نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران در حوزه توسعه زیرساخت‌های اقتصادی کشور، فعال هستند و آمادگی دارند که در حوزه ساخت پروژه‌های گوناگون در کشور عمان نیز مسئولیت بپذیرند.
روابط خوب با قطر و کویت
باقری با اشاره به سیاست تنش‌زدایی ایران در منطقه گفت: در مسائل منطقه‌ای، ما دیدارهایی با مقامات کشورهای امارات و عربستان داشته‌ایم و تا حدودی سوءتفاهم‌ها نیز برطرف شده است؛ همچنین روابط خوبی با قطر و کویت داریم. البته با کشور بحرین هنوز ارتباط چندانی برقرار نشده است که کشور عمان قطعاً در این زمینه هم می‌تواند نقش‌آفرینی کند.
رئیس‌ستاد کل نیروهای مسلح تأکید کرد: جمهوری اسلامی آمادگی کامل دارد تا با روی کار آمدن دولت جدید، روابط خود را با همسایگان توسعه دهد و سوءتفاهم را مرتفع کند. امیدواریم کشورهای اسلامی روابط برادرانه و دوستانه‌ای داشته باشند و اختلافات قبلی موجب سوءاستفاده بیگانگان نشود.
وی با اشاره به آثار مخرب حضور بیگانگان در منطقه عنوان کرد: ما معتقدیم که کشورهای منطقه با همکاری هم توانایی کاملی برای برقراری امنیت و دفاع از منافع خود را دارند و حضور ارتش‌های بیگانه در منطقه موجب گسترش ناامنی می‌شود.
رئیس‌ستاد کل نیروهای مسلح بیان کرد: آمریکایی‌ها و اروپایی‌ها تنها راه باقی ماندن در منطقه را در ایجاد اختلاف و توطئه‌افکنی بین کشورهای منطقه می‌دانند و در این رابطه با ایران‌هراسی و ایجاد و هم تهدید از سوی ایران، در راستای منافع خود گام برمی‌دارند؛ بدین ترتیب اختلافات را افزایش داده و سلاح می‌فروشند و در حقیقت کمکی به امنیت منطقه نمی‌کنند؛ این‌ها اگر کنار گذاشته شوند، ما با همکاری و تعامل همسایگان، قادر به برقراری امنیت منطقه هستیم.
باقری خاطرنشان کرد: نکته تعجب برانگیز برقراری ارتباط برخی کشورهای جنوب خلیج ‌فارس با رژیم صهیونیستی است؛ دشمنی رژیم صهیونیستی با جهان اسلام و مسلمانان منطقه بر هیچ‌کس پوشیده نیست و برقراری این ارتباط، با اصرار آمریکا و توطئه‌افکنی‌هایی که می‌کنند، قطعاً آینده نابسامانی را برای منطقه در پی خواهد داشت.
نشست امنیتی تهران-ریاض
خبرگزاری رسمی اردن (پترا) دیروز گزارش کرده بود که کارشناسان سعودی و ایرانی در گفت‌وگوی امنیتی در «امان» پایتخت اردن شرکت کردند که در آن اقدامات اعتمادساز میان این دو کشور مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
با این حال، خبرگزاری رویترز به نقل از یک دیپلمات ارشد ایرانی گزارش کرد که هیچ مقام ایرانی در این جلسه که پترا گزارش کرد به میزبانی پژوهشگاه عربی مطالعات امنیتی برگزار شده، حضور نیافته است.
این دیپلمات ایرانی آن طور که رویترز گزارش کرده، این چنین گفته است: «آنچه در امان برگزار شد، یک نشست رسمی نبود اما البته چنین نشست‌هایی بین دانشگاهیان برای درک بهتر واقعیت‌های بین دو همسایه مفید است.»
طبق گزارش رویترز، عربستان سعودی تاکنون هیچ‌ اظهارنظری درباره گفت‌وگوی امنیتی در امان مطرح نکرده است.
خبرگزاری رسمی اردن «پترا» دیروز از پایان نشست گفت‌وگوی امنیتی میان ایران و عربستان سعودی با مشارکت کارشناسان هر دو طرف در امان پایتخت اردن خبر داد و اعلام کرد که نشست مذکور بر«کاهش تهدید موشک‌ها و مکانیسم‌های پرتاب، اقدامات فنی برای اعتماد‌سازی میان طرفین به‌ویژه درباره برنامه هسته‌ای ایران و همکاری در زمینه سوخت هسته‌ای و دیگر محورها» متمرکز بود.
گفت‌وگوی عربستان سعودی با جمهوری اسلامی ایران در ماه‌های اخیر، جزء رخدادهای مورد توجه در سطح منطقه بوده است؛ ریاض تلاش می‌کند برخی مشکلات خود در سطح منطقه را از خلال این گفت‌وگو حل و خواسته‌های را مطرح کند.
در این میان جنگ در یمن، مهم‌ترین خواسته دولت سعودی است و تلاش می‌کند گره آن را از طریق گفت‌و‌گو با تهران باز کند و خود را از مخمصه نجات دهد.
ایران در هر دور گفت‌وگو یادآوری و تأکید کرده است که میانجی نیست و به جای کسی از جمله یمنی‌ها مذاکره نمی‌کند و عربستان اگر خواستار حل بحرانش در یمن است باید مستقیما با «دولت نجات ملی در صنعا» گفت‌وگو کند.
تاکنون چهار دور گفت‌وگو میان ایران و عربستان انجام شده است. پرونده این گفت‌وگو در اختیار شورای عالی امنیت ملی‌ است و نماینده‌ای از این شورا مسئولیت این مذاکرات را برعهده‌ دارد.