kayhan.ir

کد خبر: ۲۳۱۷۱۸
تاریخ انتشار : ۱۷ آذر ۱۴۰۰ - ۲۱:۵۴

بایدن خطاب به پوتین: تضمین نمی‌دهم که ناتو به مرزهای روسیه نزدیک نشود!

 
 
همزمان با افزایش تنش‌ها بین «روسیه» و «اوکراین» بایدن در گفت‌و‌گو با پوتین حاضر به دادن تضمین به رئیس‌جمهور روسیه در مورد عدم گسترش ناتو به سمت مرزهای روسیه نشد و در مقابل پوتین را به تحریم‌های بیشتر نیز تهدید کرد. 
در بحبوحه تنش‌ها بین آمریکا و روسیه بر سر موضوع اوکراین سران دو کشور روز سه شنبه در یک گفت‌و‌گوی ویدئویی حاضر شدند تا شاید‌اندکی از اختلافات خود را کم کنند. بنابر اعلام جامعه اطلاعاتی آمریکا و گزارش روزنامه آمریکایی «واشنگتن پست»، روسیه می‌تواند در چند هفته آینده حمله‌ای نظامی را به اوکراین ترتیب دهد. طبق برآورد آمریکا، ۱۷۵ هزار نیروی روسی در مرز با اوکراین مستقر شده‌اند و احتمال دارد اوایل سال ۲۰۲۲ (یعنی کمتر از یک ماه دیگر) با ۱۰۰ گردان، حمله را آغاز کند و این نیروها لحظه به لحظه در حال افزایش هستند. اما این ادعاها را روسیه به شدت رد کرده است. دو طرف در این دیدار مجازی درباره طیف گسترده‌ای از موضوعات مرتبط با روابط آمریکا-روسیه و همچنین موضوعات منطقه‌ای و بین‌المللی تبادل نظر کردند. بر اساس گزارش‌ها این گفت‌و‌گو بیش از 2 ساعت طول کشید. دو طرف بعد از پایان این گفت‌و‌گوها با انتشار بیانیه‌ای سعی کردند روایت خود را از این مذاکرات ارائه دهند. بر اساس گزارش‌ها تمرکز این دیدار بیشتر روی بحران اوکراین بوده است. کاخ سفید طی بیانیه‌ای درخصوص این گفت‌وگوی تلفنی اعلام کرد:« بایدن یک تماس ویدیوی امن با پوتین از روسیه داشت و طرفین درباره طیف وسیعی از موضوعات مرتبط با ایالات متحده و روسیه تبادل نظر کردند. بایدن نگرانی عمیق آمریکا و متحدان اروپایی خود درباره تشدید حضور نظامی روسیه در اطراف اوکراین ابراز داشت و صراحتاً اعلام کرد که ایالات متحده و متحدانش هرگونه تشدید تنش‌های نظامی را با اقدامات اقتصادی قوی و سایر اقدامات پاسخ خواهند داد» . در همین حال رسانه‌های آمریکایی اعلام کردند بایدن حاضر به دادن تضمین به پوتین درباره اوکراین نشده است. کاخ سفید گفت:
« بایدن هیچ تضمینی برای محدود کردن گسترش ناتو در مورد اوکراین نداده است.» «جیک سالیوا»، مشاور امنیت ملی آمریکا نیز به خبرنگاران گفت: «من به طور واضح و مستقیم به شما خواهم گفت که او چنین تعهد یا امتیازی نداده است. او پای این پیشنهاد ایستاده است که کشورها باید بتوانند آزادانه انتخاب کنند که با چه کسی ارتباط برقرار کنند.».مشاور امنیت ملی کاخ سفید تاکید کرد:« بایدن با پوتین کاملا صریح و رک بود.»
به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز،‌ «یوری اوشاکف»، دستیار کرملین نیز پس از مذاکرات دو ساعته ولادیمیر پوتین و جو بایدن، گفت: سخت است انتظار پیشرفت‌های ناگهانی داشته باشیم، اما رؤسای جمهور تمایل خود را برای ادامه کار عملی و شروع بحث در مورد موضوعات حساسی که به طور جدی مسکو را نگران می‌کند، نشان دادند.در بیانیه کرملین آمده است که پوتین بار دیگر مواضع مسکو مبنی بر «رفتار تحریک‌آمیز» اوکراین و اتخاذ یک «خط ویرانگر» با هدف از بین بردن توافق‌های سال‌های ۲۰۱۴ و ۲۰۱۵ را که برای پایان دادن به جنگ با جدایی‌طلبان مورد حمایت روسیه طراحی شده بود، تکرار کرد.کرملین اعلام کرد:« بنابراین، روسیه به طور جدی علاقمند به دریافت تضمین‌های قابل اعتماد و قانونی ثابت است که گسترش ناتو به شرق و استقرار سیستم‌های تسلیحات تهاجمی در کشورهای مجاور روسیه را رد می‌کند. دو رهبر موافقت کردند که به نمایندگان خود دستور دهند تا در رایزنی‌های اساسی در مورد این موضوعات حساس شرکت کنند»
مادر تحریم‌ها
خبر دیگر اینکه همزمان با این دیداررئیس‌کمیته روابط خارجی سنای آمریکا گفت که واشنگتن در حال آماده کردن «شدیدترین تحریم‌های ممکن» علیه روسیه، در صورت حمله به اوکراین است. 
به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، «رابرت منندز»، گفت: «می‌خواهم صریحا به همه کسانی که در مسکو، کی‌یف و دیگر نقاط جهان این را می‌شنوند بگویم که حمله روسیه به اوکراین، تحریم‌های بسیار شدید اقتصادی را برای روسیه به دنبال خواهد داشت، تحریم‌هایی که تاکنون مشابهش را ندیده‌اید.»او همچنین گفت که در ماه گذشته میلادی، خواستار اضافه شدن این گزینه‌ها به «قانون مجوز دفاع ملی» آمریکا شده است.این سناتور آمریکایی گفت: نظام بانکی روسیه نابود و وام‌های دولتی مسکو مسدود خواهد شد؛ روسیه از سامانه بانکی سوئیفت حذف شده و تحریم‌ها، اقتصاد روسیه را فلج خواهند کرد. دسترسی شخص پوتین‌ (رئیس‌جمهوری روسیه) و اعضای محفل داخلی‌اش به حساب‌های بانکی‌شان در غرب مسدود شده و روسیه رسما از نظام اقتصادی بین‌الملل کنار گذاشته خواهد شد. بگذارید شفاف بگویم، این تحریم‌ها، با تحریم‌های متداول و معمول تفاوت دارند؛ این تحریم‌ها، در لبه انتهایی طیف شدت قرار دارند و من آنها را «مادر همه تحریم‌ها» می‌دانم.