kayhan.ir

کد خبر: ۲۳۰۸۱۶
تاریخ انتشار : ۰۵ آذر ۱۴۰۰ - ۲۱:۴۱

نقش نماینده سازمان ملل در بحران انتخاباتی عراق به روایت هادی العامری

رئیس‌ ائتلاف الفتح در دیداری رو در رو با نماینده سازمان ملل در امور عراق، از عملکرد و اظهارات او به شدت انتقاد و تأکید کرده اظهارات او به بسته شدن راه‌حل سیاسی برای بحران انتخاباتی منجر شده است.

 

سرویس خارجی-

بحران اخیر در عراق از انتخابات پارلمانی این کشور آغاز و خیلی زود بدل به گره‌ای کور شد. انتخابات پارلمانی عراق یکشنبه 18 مهر برگزار شد و با اعلام اولیه نتایج، اعتراض‌ها نیز آغاز و شائبه‌هایی نسبت به صحت این انتخابات از طرف گروه‌های مختلف شیعه از جمله جریان‌های مقاومت عراق مطرح شد. حتی از دست‌کاری انتخابات توسط بیگانگان، مانند برخی از کشورهای عربی منطقه یا رژیم صهیونیستی نیز صحبت به میان آمد. یکی از متهمان ردیف اول این بحران نزد نیروهای مقاومت از همان ابتدا نماینده سازمان ملل برای انتخابات بود.
«جنین‌هانس پلاسخارت» نماینده سازمان ملل در امور عراق شامگاه روز پنجشنبه به دیدار «هادی العامری» رئیس‌ائتلاف الفتح عراق رفت. العامری در این دیدار گفت که «آنچه برای ما مهم است و نخستین اولویت ما به شمار می‌رود، ثبات امنیتی و سیاسی عراق است و برای تحقق این مسئله، عمر و جوانی خود را داده‌ایم.» همچنین خطاب به پلاسخارت گفت: «ما از تو نمی‌خواهیم که به صورت علنی از کمیساریا، دفاع کنی، ولی این ستایش غیر قابل توجیه نیز، نیاز نبود... اظهارات تو در شورای امنیتی، موضوعیت نداشت.» العامری ضمن انتقاد از اینکه پلاسخارت مانند یک «نماینده عالی‌رتبه» رفتار می‌کند، از اظهارات نادرست نماینده سازمان ملل، ابراز تأسف و تأکید کرد که این اظهارات باعث شد صحنه انتخابات پیچیده شده و راهکار سیاسی نیز از بین برود.
همچنین به گزارش فارس، دفتر اطلاع‌رسانی العامری طی بیانیه‌ای اعلام کرد که وی در دفترش در بغداد، در روز چهارشنبه (۲۴ نوامبر) میزبان «ویله واریولا» سفیر اتحادیه اروپا در عراق بود و طی این دیدار به وی اطمینان داد که نگرانی درباره مسیر دموکراتیک دلیل اصلی مطالبه برگزاری انتخابات شفاف و انتقال مسالمت‌آمیز قدرت است. العامری در این دیدار نیز از عملکرد پلاسخارت انتقاد کرد و گفت: «وی در انتخابات و نتایج آن به گونه‌ای دخالت می‌کند که گویی رئیس‌کمیساریای عالی انتخابات است.» العامری با اشاره این‌که انتخابات اخیری که در عراق برگزار شد؛ بدترین انتخابات از سال ۲۰۰۳ تاکنون بود، ادامه نتایج تقلبی آن به این شکل را تضعیف روند دموکراتیک در عراق دانست.
گفتنی است، برخی از کارشناسان می‌گویند که در واقع، سازمان ملل متحد از همان ابتدا نقش نظارت کلی بر روند برگزاری انتخابات داشته و شفافیت آن را به دخالت در جزئی‌ترین امور انتخابات تبدیل کرد. اتفاقات امروز در نقاط مختلف عراق در اعتراض به نتایج انتخابات پارلمانی زودهنگام نیز یکی از پیامدهای مداخلات سازمان ملل محسوب می‌شوند. مقامات سازمان ملل دخالت خود در مسائل مربوط به انتخابات عراق را از تلاش برای تعویق مجدد زمان برگزاری انتخابات کلید زدند.
ناآرامی در منطقه سبز
خبر دیگر آن‌که هزاران معترض به نتایج انتخابات عراق روز جمعه با تجمع نزدیک منطقه سبز بغداد خواستار لغو نتایج انتخابات و مجازات عاملان قتل تظاهرات کنندگان شدند. در همین حال ده‌ها معترض با‌انداختن موانع سیمانی نصب شده مقابل منطقه سبز بغداد سعی در باز کردن مسیر برای ورود معترضان به داخل منطقه سبز را داشتند که با مقابله نیروهای امنیتی روبه رو شدند. کمیته ساماندهی تظاهرات و تحصن‌ها در اعتراض به نتایج انتخابات اخیر عراق هم با صدور بیانیه‌ای جدید، پلاسخارت را شریک اصلی در بروز تقلب در انتخابات عراق دانستند. این کمیته همچنین اظهارات برخی مقامات دولت آمریکا درخصوص قصد این کشور برای ماندن در عراق و عقب‌نشینی نکردن از این کشور را محکوم کرد و گفته است: «ما دولت دروغگوی الکاظمی را مسئول مواضع آن می‌دانیم که مغایر با نتایج گفت‌‌وگوی راهبردی با دولت شر آمریکا است.»