دبیرکل ناتو در تهدیدی ضمنی خطاب به روسیه گفت این امکان وجود دارد که از آلمان به شرق اروپا سلاحهای اتمی منتقل کرد!
«ینس استولتنبرگ»، دبیرکل ناتو در یک کنفرانس خبری مشترک با «آنگلا مرکل»، صدراعظم پیش برد امور آلمان، روسیه را تهدید کرد و گفت: «ما شاهد تمرکز زیاد و عجیب نیروهای روسیه در نزدیکی مرز با اوکراین هستیم.
این امری مهم و ضروری است که روسیه درخصوص نیروهای نظامی خود شفاف سازی کند و تنشهای موجود در مرز را به حداقل برساند. ناتو وضعیت کنونی را زیر نظر دارد و به کمکهای سیاسی خود ادامه خواهد داد... اگر برلین از استقرار تسلیحات هستهای ناتو خودداری کند، میتوان آن را به دیگر کشورهای اروپایی در شرق این قاره منتقل کرد.» در این جمله تهدید تلویحی روسیه نیز
نهفته است.
به گزارش ایسنا، همچنین مرکل نسبت به «فعالیتهای نظامی اخیر روسیه» در این منطقه ابراز نگرانی کرد و بر اهمیت ادامه مذاکرات با روسیه تاکید کرد: «من همیشه از مذاکره بین ناتو و روسیه حمایت کردهام. گرچه اختلاف نظرات زیادی بین ناتو و روسیه وجود دارد؛ اما من معتقدم بهتر است به مذاکرات پایبند باشیم.»
گفتنی است، در سال ۲۰۱۰، پارلمان آلمان رأی داد که بمبهای هستهای آمریکا از آلمان خارج شود؛ گرچه پس از ۱۱ سال، آنها همچنان در آلمان ذخیره هستند و مشخص نیست که دقیقا کجا و چه تعداد بمب وجود دارد. اینکه حالا رئیسناتو به «شرق اروپا»، جایی در همسایگی روسیه، را به عنوان جایگزین آلمان معرفی میکند، بار معنایی خود را برای مسکو دارد.
به نظر میرسد که آمریکا به عنوان عضو اصلی ناتو و کشورهای شرقِ اروپا همواره به دنبال بهانهای برای گرم نگه داشتن تنورِ «جنگ سرد» یا «تنش دائمی» با روسیه بودهاند. کشورهای اروپای شرقی از یک سو مسکو را یک تهدید جدی برای خود قلمداد میکنند و از طرفی نمیخواهند زیر چتر آلمان و فرانسه در اتحادیه اروپا، قدرت مانورشان محدود شود؛ لذا میکوشند با برقراری ارتباط نزدیک با آمریکا قدرت مانور خود را در اتحادیه اروپا از یک سو در قبال روسیه و از سوی دیگر در مقابل فرانسه و آلمان افزایش دهند. آمریکا، که همواره روسیه را بعد از چین یک تهدید جدی علیه خود ارزیابی کرده است، کوشیده تا با همراهی با کشورهای شرق اروپا با توجه به نفوذی که در پیمان ناتو داشت در برابر روسیه
صفآرایی کند.
تجهیز هستهای استرالیا
خبر دیگر از تنشهای غرب و شرق آنکه کاخ سفید اعلام کرد، توافقی با لندن و کانبرا برای انتقال «اطلاعات نیروی محرکه هستهای دریایی» به ارتش استرالیا طبق پیمان امنیتی آکواس حاصل شده است. «جو بایدن»، رئیسجمهوری آمریکا روز جمعه با پیشنهاد تبادل فناوری هستهای موافقت کرده و طی یادداشتی برای «جنیفر گرانهولم»، وزیر انرژی آمریکا گفته بود او موافق است که «اجرای این توافقنامه ارتقا خواهد یافت و خطر غیرمنطقی برای دفاع و امنیت مشترک به همراه نخواهد داشت.» و در این بین روشن است که تجهیز استرالیا با هدف مقابله با چین صورت میگیرد!