kayhan.ir

کد خبر: ۲۲۸۶۷۷
تاریخ انتشار : ۰۸ آبان ۱۴۰۰ - ۲۱:۲۹

ریزش 18هزار واحدی بورس زیان سهامداران را بیشتر کرد

در ادامه روند نزولی بورس شاخص کل بازار سهام دیروز هم بیش از 18هزار واحد افت کرد تا زیان سهامداران بورس بازهم زیادتر شود.

بورس اوراق بهادار تهران در اولین روز کاری هفته گرچه در ساعات اولیه معاملات با رشد همراه شد، اما پس از آن روند ریزشی به خود گرفت، به گونه‌ای که در پایان معاملات با کاهش 18 هزار و 226 واحد دیگر به رقم یک میلیون و 375 هزار و 734 واحد رسید.
شاخص کل با معیار هموزن نیز دیروز با کاهش 6043 واحد به رقم 370 هزار و 426 واحد رسید.
به گزارش فارس، گرچه اکثر کارشناسان می‌گویند بورس به دلیل ریزش از مرداد ماه سال گذشته واقعا ارزنده شده اما همچنان بازار در حال ریزش است که یکی از دلایل آن عدم اجرای وعده‌های دولت‌، عدم بازارگردانی سهام و همچنین خروج پول‌های حقیقی از بورس به سمت بازار رمزارزها به شمار می‌رود.
به هر حال ارزش بازار در بورس تهران که سال گذشته به مرز 7 میلیون میلیارد تومان رسیده بود دیروز به رقم 5 میلیون و 493 هزار میلیارد تومان رسید.
معامله‌گران روز شنبه در بورس تهران بیش از
5.3 میلیارد سهام حق‌تقدم و اوراق مالی در قالب
534 هزار فقره معامله و به ارزش 3 هزار و 610 میلیارد تومان داد و ستد کردند.
ارزش معاملات هم در فرابورس به بیش از
3 هزار و 823 میلیارد تومان رسید که با این حساب ارزش معاملات دو بازار به مرز 7 هزار و 500 میلیارد تومان رسید.
براین اساس دیروز همه شاخص‌های بورس قرمز بودند، به گونه‌ای که شاخص کل و شاخص قیمت در بورس با معیار وزنی- ارزشی 1.3 درصد کاهش یافتند.
وضعیت پالایش یکم
هر واحد پالایشی یکم بعد از 13 ماه به جای سود‌آوری، هنوز با زیان 33 درصدی اصل سرمایه همراه است،‌ هر واحد این صندوق که روزهای اول شهریور 99 به نرخ 10 هزار تومان به مردم فروخته شد،‌ دیروز با 6734 تومان معامله شد،‌ بارها مقامات دولت قبل قول دادند و حتی در جلسه سران سه قوه تصویب شد که زیان خریداران سهام شرکت‌های دولتی از جمله پالایشی جبران شود،‌ اما این وعده‌ها هنوز عملی نشده است.
دیروز گرچه پذیره‌نویسی سهام شرکت تأمین سرمایه خلیج ‌فارس به عنوان اولین شرکت تأمین سرمایه وابسته به یک شرکت صنعتی انجام شد اما با این حال شاخص فرابورس رو به کاهش بود و نتوانست رنگ سبز به خود بگیرد.
یکی از ایرادهایی که کارشناسان به بورس تهران وارد می‌کنند این است که صندوق‌های مختلف مانند بازارگردانی، تأمین مالی و صندوق‌های با درآمد ثابت کم هستند و مردم مجبور هستند به صورت مستقیم وارد خرید سهام شرکت‌ها شوند که این هم از عوامل ریزش بازار به شمار می‌رود و هم باعث زیان افراد حقیقی می‌شود.
مردم دوست دارند در بازار سرمایه حضور پیدا کنند، اما باید ابزارهای متناسب با آن برای حفظ سرمایه‌های اندک مردم فراهم شود.