kayhan.ir

کد خبر: ۲۲۸۶۰۴
تاریخ انتشار : ۰۷ آبان ۱۴۰۰ - ۲۱:۱۱
عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا:

آموزش رعایت پروتکل‌های بهداشتی به کودکان شرط اصلی بازگشایی مدارس است

 


عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا با تاکید بر اینکه فعلا از شر کرونا در امان نخواهیم بود، در عین حال شرط اصلی بازگشایی مدارس را آموزش رعایت پروتکل‌های بهداشتی به کودکان دانست.
دکتر سید احمد طباطبایی، دبیر بورد ریه اطفال کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا،‌ در گفت‌وگو با ایسنا،‌ با اشاره به اینکه تعداد ابتلای کودکان به کرونا در مقایسه با بزرگسالان بسیار کمتر است،‌ گفت: به همین ترتیب عوارض و مشکلاتی که برای آنها ایجاد می‌شود کمتر از بزرگسالان است؛ ولی این به معنای عدم ابتلای کودکان نیست و نمی‌توان گفت که می‌توانیم نکات بهداشتی را برای آنان سهل بگیریم. از آنجایی که کودکان مبتلا به کرونای بی‌علامت، تعداد قابل توجهی دارند، می‌توانند کانون انتشار بیماری به سایرین باشند و نباید از آنها غافل شد.
بنابراین علیرغم تعداد کم ابتلا و مرگ‌ومیر نمی‌توانیم از کودکان غافل شویم و خانواده‌ها باید در صورت ابتلای فرزندشان مراقبت را افزایش دهند.
طباطبایی درباره علائم ابتلا به کرونا در کودکان در شرایط فعلی،‌ اظهارداشت: با طیف گسترده‌ای از علائم رو‌به‌رو هستیم؛ ولی معمولا مجموعه علائم با شدت کمتری در آنها دیده می‌شود. تب چند روزه،‌ گلودرد، سرفه‌های مزاحم و علائم گوارشی از علائم شایع کرونا است که البته در کودکان شدت کمتری دارد و همه این علائم کنار یکدیگر در کودک دیده نمی‌شود. هر عضو و ارگانی می‌تواند مستقلا درگیر شود.
وی افزود: با افزایش سطح واکسیناسیون به بالای
۸۰ درصد، می‌توان با شرط رعایت مسائل بهداشتی به سمت بازگشایی‌ها گام برداشت. در مجموع با روندی که پیش می‌رود به سمت بازگشایی مدارس می‌رویم.
عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا با تاکید بر اینکه فعلا از شر کرونا در امان نخواهیم بود، بیان داشت: با توجه به سیر بیماری به نظر می‌رسد چندین سال با این بیماری سر و کار داریم و باید مسائل بهداشتی،‌ حذف تجمعات غیرضروری،‌ تزریق واکسن را جدی بگیریم و نباید لحظه‌ای از کار آموزش مردم غافل شویم.
سینوفارم و پاستوکووک برای تزریق به کودکان تاییدیه علمی معتبر دارند
خبر دیگر اینکه یک عضو کمیته علمی کشوری کرونا گفت: واکسن‌های سینوفارم و پاستوکووک که در حال حاضر به نوجوانان بین ۱۲ تا ۱۸ سال تزریق می‌شود، دارای مستندات کافی علمی بین‌المللی هستند.
دکتر مسعود یونسیان در گفت‌و‌گو با ایرنا افزود: واکسن‌هایی که به کودکان بالای ۱۲ سال زده می‌شود، به‌اندازه کافی مستندات علمی برای بی‌خطری و اثربخشی دارند.درخصوص واکسن‌هایی که در فهرست سازمان بهداشت جهانی قرار نگرفته‌اند، نباید الزاماً بی‌اثری یا پرعارضه بودن واکسن تعبیر شود. برخی از واکسن‌های کرونا با مجوز سازمان غذا و داروی کشور تزریق می‌شود، اما در فهرست واکسن‌های سازمان جهانی بهداشت قرار ندارند.
یونسیان با بیان اینکه همه واکسن‌های موجود کرونا در کشور، تاثیر خوبی در پیشگیری از مرگ و بستری به دلیل کرونا دارند، تاکید کرد: تزریق واکسن کرونا به کودکان کمتر از سن ۱۲ سال هنوز اطلاعات و مستندات کافی وجود ندارد.